Brexit

Comisia Europeană: scenariul unui Brexit fără un acord rămâne în continuare posibil

126
Într-un material publicat pe site-ul oficial al instituției, Comisia Europeană admite în continuare scenariul unei ieșiri a Marii Britaniei din UE fără un acord.

BUCUREȘTI, 12 iun – Sputnik. UE nu exclude în continuare ieșirea Marii Britanii din comunitatea europeană fără un acord, în legătură cu păstrarea unei situații de incertitudinii la Londra în raport cu ratificarea acordului, se menționează în materialele Comisiei Europene, făcute publice miercuri.

În lumina păstrării incertitudinilor din Marea Britanie în raport cu ratificarea acordului de ieșire și situația politică internă, scenariul “fără un acord” pe 1 noiembrie 2019 rămâne unul posibil, chiar dacă este un rezultat nedorit, se spune în document.

În legătură cu prelungirea Brexit până pe 31 octombrie, Comisia Europeană a analizat toate măsurile planificate în cazul ieșirii Regatului Unite fără un acord.

“Comisia Europeană a ajuns la concluzia că nu este nevoie de efectuarea unor modificări în măsurile planificate și că acestea sunt valabile în continuare pentru obiectivele stabilite, Comisia nu planifică să ia noi măsuri până la stabilirea unei noi date a alegerilor”, se spune în materialele publicate.

Luând în considerație că un scenariu „fără un acord” rămâne unul probabil, Comisia Europeană „îndemnă cu insistență toate părțile interesate să utilizeze timpul rămas pentru luarea tuturor măsuri necesare pentru pregătirea ieșirii Marii Britanii din UE”.

“CE amintește că toate părțile interesate sunt responsabil pentru pregătire tuturor scenariilor”, se menționează în mesaj.

126
Tagurile:
Brexit, Comisia Europeană, Marea Britanie
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Theresa May: Parlamentul va putea vota pentru un nou referendum Brexit
Brexit: Theresa May acceptă organizarea unui al doilea referendum - condiţii
Declarații ale Theresei May: o posibilă demisie din cauza Brexit (VIDEO)
Cum va afecta demisia Theresei May situaţia românilor din UK – Un posibil Brexit dur?
Vizita preşedintelui american în UK: Ce fel de Brexit susţine Trump
Imagine din arhivă

Noi rețineri la Minsk și în alte orașe ale Belarusului

31
(reînnoit 16:47 20.09.2020)
În centrul orașului Minsk, unde s-au adunat mai mulți protestatari, au loc rețineri, transmite corespondentul RIA Novosti de la fața locului. 

CHIȘINĂU, 20 sept - Sputnik. Reținerea protestatarilor a fost confirmată de către Ministerul de Interne al Belarusului, care a precizat că operațiuni similare se desfășoară și în alte orașe, transmite RIA Novosti

„Mai bine de 10 persoane sunt reținute la Minsk, dar datele se actualizează. Sunt rețineri și în regiunile Belarusului, dar nu putem spune acum cu exactitate câți oameni au fost reținuți în total. (...) Toate reținerile sunt legate exclusiv cu încălcarea legislației privind întrunirile în masă”, a declarat ofițerul de presă al Ministerului de Interne al Belarusullui Olga Cemodanova pentru RIA Novosti. 

Astăzi, ca și în duminicile precedente, opoziția belarusă organizează tradiționalul marș de protest.

Mai mulți participanți care s-au adunat ngă stația de metrou Nemiga au fost dispersați. Acolo a ajuns o coloană de mașini ale forțelor de ordine din care au ieșit trupele OMON și au început reținerile. 

Aleksandr Lukașenko
Пресс-служба президента Республики Беларусь

Pe unele străzi din orașul Minsk circulația a fost sistată. 

Protestele masive au început în mai multe orașe din Belarus pe 9 august, după alegerile prezidențiale, care au fost câștigate de Lukașenko, potrivit datelor anunțate de Comisia Electorală Centrală a acestei țări, el obținând 80,1% din voturi. În primele zile, acțiunile au fost suprimate de forțele de ordine, împotriva protestatarilor care nu au fost de acord cu rezultatele fiind gaze lacrimogene, tunuri de apă, grenade de sunet și gloanțe de cauciuc. Apoi forțele de ordine au încetat să mai disperseze mitingurile și să folosească forța.

Conform datelor oficiale, peste 6,7 mii de persoane au fost reținute în primele zile. Potrivit raportului Ministerului Afacerilor Interne al Republicii, sute de persoane au fost rănite în timpul revoltelor, dintre care peste 130 de agenți de ordine. Autoritățile au confirmat oficial decesul a trei protestatari.

Pe de altă parte, în Belarus au loc acțiuni de protest în susținerea lui Aleksandr Lukașenko. 

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31
Tagurile:
Belarus, Rețineri, Minsk
Tematic
Putin recunoaște legitimitatea alegerilor prezidențiale din Belarus
Kremlinul nu are niciun canal de comunicare cu opoziția din Belarus
Tihanovskaia a anunțat începutul unei „revoluții pașnice” în Belarus
Proteste în Belarus: 91 de persoane, reținute în timpul manifestațiilor de sâmbătă
În Belarus au demarat exercițiile militare "Frăția Slavă 2020"

Загрузка...
A fighter of Daesh holds an ISIL flag and a weapon on a street in the city of Mosul, Iraq, in this June 23, 2014.

Forțele de securitate irakiene l-au reținut pe liderul ISIS

125
(reînnoit 15:15 20.09.2020)
Unul din liderii ”Statului Islamic” a fost reținut în capitala irakiană de către forțele de securitate.

BUCUREȘTI, 20 sep - Sputnik. Forțele de securitate irakiene au împiedicat o serie de atacuri teroriste în țară și l-au reținut pe unul dintre liderii grupului terorist ”Stat Islamic” în capitala Bagdad, anunță postul de televiziune Al-Sumaria, citând o declarație a serviciului de presă al organelor de securitate ale Irakului.

Oficialii securității naționale din Bagdad au organizat o ambuscadă asupra unuia dintre liderii ISIS din Irak, acesta pregătea atacuri teroriste asupra Arba'in (procesiunea memorială anuală a șiiților în a patruzecea zi de doliu Ashur).

La sfârșitul anului 2017, Bagdad a anunțat o victorie asupra IS * în țară, dar armata irakiană, cu sprijinul coaliției internaționale antiteroriste și a unităților de miliție, continuă operațiunile de identificare a „celulelor adormite” ale grupărilor teroriste din anumite zone.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

125
Tagurile:
ISIS, atac terorist, Irak
Tematic
Războiul în Irak și eșecul Americii: cum a fost posibil
Presa: SUA au adus o coloană de tehnică militară din Irak în Siria
După Irak, încă o țară vrea să scape de trupele americane de pe teritoriul său

Загрузка...