Vizita preşedintelui american în UK: Ce fel de Brexit susţine Trump

1302
Președintele american Donald Trump și Prima Doamnă Melania au sosit luni în Regatul Unit pentru o vizită de stat de trei zile, în cadrul căreia se așteaptă ca Trump să accentueze importanța relațiilor bilaterale dintre cele două țări în contextul îngrijorărilor legate de Brexit și al demisiei recente a premierului britanic.

BUCUREŞTI, 4 iun – Sputnik, Doina Crainic. Potrivit Casei Albe, citate de Reuters, Donald Trump susține un Brexit care să nu afecteze stabilitatea economică și financiară la nivel global şi care să asigure, în același timp, independența pentru Regatul Unit, potrivit Sputnik Internaţional

Trump a declarat luni că au loc discuții cu privire la un acord comercial cu Regatul Unit. „Un mare acord comercial este posibil odată ce Marea Britanie îşi «dă jos cătuşele». Deja am început să vorbim”, a scris Trump într-o postare pe Twitter.

Elicopterul care i-a transportat pe Trump și Melania a aterizat pe peluza Palatului Buckingham, unde au fost întâmpinaţi de regina Elizabeta. Cuplul prezidenţial a fost invitat să vizioneze colecția de obiecte regale de la Palat, apoi la un tur al Westminster Abbey, la un ceai cu prințul Charles și Camilla și la un banchet de stat, oferit de Regină.

Regatul Unit rămâne într-o situaţie dificilă în contextul Brexit, având în vedere că Parlamentul britanic a respins acordul de retragere negociat cu Uniunea Europeană. Blocul european a subliniat în repetate rânduri că nu va renegocia acordul. Regatul Unit nu a părăsit UE pe 29 martie, cum fusese programat inițial, și s-a stabilit un nou termen limită până la 31 octombrie.

Premierul britanic, Theresa May, a anunțat că va demisiona din funcția de preşedinte al Partidului Conservator și, ulterior, din funcția de premier, pe 7 iunie, din cauză că nu a reușit să obţină un consens în parlament și în propriul său partid cu privire la retragerea țării din Uniunea Europeană.

1302
Tagurile:
Londra, Trump, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (668)
Tematic
Tăriceanu acuză: Comisia Europeană e vinovată pentru Brexit!
Cetățenii români din Marea Britanie – şansa de a vota cu privire la Brexit
Theresa May: Parlamentul va putea vota pentru un nou referendum Brexit
Brexit: Theresa May acceptă organizarea unui al doilea referendum - condiţii
Declarații ale Theresei May: o posibilă demisie din cauza Brexit (VIDEO)

Загрузка...