Assange

Judecătoria din Suedia a refuzat elibereze mandatul de arestare pe numele lui Assange

116
(reînnoit 17:52 03.06.2019)
Instanța de judecată din orașul Uppsala, Suedia, a respins solicitatea procurorilor de eliberare a unui mandate de arestare a lui Julian Assange.

BUCUREȘTI, 3 iun - Sputnik. Instanța de judecată din Uppsala a respins solicitarea procurorilor de eliberare a unui mandat de arestare a fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, care este acuzat în Suedia de crime cu caracter sexual.

"Unul din argumentele procuraturii pentru solicitarea mandatului de arest a fost necesitatea continuării investigațiilor, însă mandatul anterior a fost eliberat atunci când Assange se afla în ambasada Ecuadorului, în timp ce acum acesta se află în detenție în Marea Britanie", a declarat judecătorul care a condus procesul.

Potrivit ei, acum arestarea în lipsă a lui Assange „reprezintă o măsură neproporțională”.

Ședința judecății a avut loc cu ușile închise. Procurorul Eva-Marie Persson a cerut arestarea lui Assange pentru formularea cererii de extrădare a acestuia din Marea Britanie.

Totuși, investigațiile în dosarul lui Julian Assange vor continua în pofida deciziei de azi a instanței de judecată suedeze, a declarat procurorul.

“Respect decizia instanței, acum urmează să fac o evaluare. Investigațiile vor continua, fără a fi afectate de decizia judecății. Decizia luată va permite să ne concentrăm asupra altor aspecte ale anchetei”, a declarat Persson după ședința instanței.

116
Tagurile:
Arest, Suedia, Julian Assange
Тема:
Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (30)
Tematic
Suedia a reluat investigațiile penale împotriva lui Assange
Perchezițiile la ambasada Ecuadorului încalcă drepturile lui Assange - Avocat
Julian Assange, în stare gravă de sănătate, transferat la spital – „abia poate vorbi”
Dezvăluire: Assange, supus la torturi psihologice ani de zile - Moscova cere explicații

Загрузка...