Clădirea parlamentului Serbiei la Belgrad

Declarație: Serbia nu va susține niciodată sancțiunile antirusești

169
(reînnoit 20:03 03.06.2019)
Serbia nu va susține niciodată sancțiunile Occidentului împotriva Rusiei, a declarat președintele parlamentului sârb în cadrul unei întrevederi cu delegația legislativului rusesc.

BUCUREȘTI, 3 iun – Sputnik. Serbia nu va susține sancțiunile Occidentului în raport cu Rusia, declarat președintele parlamentului sârb, Maja Gojković, la o întrevedere cu președintele Dumei de Stat al Rusiei, Vyacheslav Volodin.

Serbia nu va introduce niciodată sancțiuni împotriva Rusiei și poporului rus”, a declarat Gojković la întrevederea cu delegația rusă.

Președintele Dumei de Stat se află, începând de luni, într-o vizită la Belgrad. Acesta a purtat discuții cu ușile închise cu președintele Serbiei, Aleksandar Vučić. De asemenea, Volodin urmează să rostească un discurs în fața deputaților parlamentului sârb și va deschide cea de-a patra reuniune a comisiei pentru cooperarea a Dumei de Stat și legislativul Serbiei.

169
Tagurile:
Belgrad, sancțiuni antirusești, Veaceslav Volodin, Rusia, Serbia
Tematic
Ungaria este interesată de gazul rusesc livrat prin Bulgaria și Serbia
Vučić: Serbia trebuie să ierte bombardamentele NATO din 1999
20 de ani după bombardarea Iugoslaviei: "Vom ierta, dar nu uita" - Serbia nu va fi în NATO
Dăncilă, la reuniunea România-Bulgaria-Serbia-Grecia de la Palatul Snagov

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

28
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

28

Загрузка...
Paris

Măsură fără precedent:parada militară franceză din 14 iulie va fi înlocuită cu o ceremonie

22
(reînnoit 21:20 04.06.2020)
Celebra paradă militară de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de Ziua Naţională a Franţei, 14 Iulie, va fi înlocuită în acest an printr-o ceremonie în Place de la Concorde, pentru a respecta exigenţele de ordin sanitar

BRUXELLES, 4 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul acestei măsuri fără precedent a fost făcut astăzi de preşedinţia franceză care a precizat că ceremonia militară, în care va fi adus un omagiu şi cadrelor medicale, va cuprinde ”un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi”, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Ceremonia va include totuși și o paradă aeriană, prin care va fi onorată ”participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19”, se mai arată în anunțul președinției franceze.

Potrivit aceleiași surse, ceremonia este menită să aducă un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului.

Evenimentul nu va fi deschis publicului larg, dar situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie, însă numai dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Parada de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, de Ziua Naţională a Franţei, este celebră în toată lumea, fiind o manifetare tradițională de mare anvergură care este transmisă pe tot mapamondul.

22
Tagurile:
paradă, Paris, Franţa
Tematic
Franța: numărul deceselor din cauza coronavirusului, în scădere
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie

Загрузка...