Situația în Deir ez-Zor, Siria

Israelul atacă ţinte militare din Siria, sunt morţi şi răniţi VIDEO

368
Sâmbătă seara, Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au raportat că au fost lansate două proiectile de pe teritoriul Siriei în direcția muntelui Hermon din nordul Israelului, aflat în zona controlată de Israel, Înălţimile Golan.

BUCUREŞTI, 2 iun – Sputnik, Doina Crainic. Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) au încărcat, pe contul oficial de Twitter, un video cu un atac cu rachete asupra unor ţinte militare din Siria, atac lansat ca o reacţie.

IDF a atacat mai multe ţinte ale Forțelor Armate Siriene, printre care două baterii de artilerie, posturi de observație și informare, precum și o baterie de apărare aeriană SA-2. Trei militari sirieni au murit ca urmare a atacului, iar șapte au fost răniți.

Între timp, Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (SOHR) a raportat că au fost ucise 10 persoane, dintre care șapte erau militanți iranieni și din gruparea Hezbollah, potrivit Sputnik Internaţional

​Forțele de Apărare ale Israelului au lovit în mod repetat ținte în Siria, săptămâna trecută având loc ultimele atacuri înainte de incidentul de ieri. Prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu a motivat aceste acțiuni spunând că este necesar să fie împiedicate încercările evidente ale Iranului de a-şi „consolida poziţia” în Siria.

Israelul a cucerit Înălțimile Golan din Siria în timpul Războiului de Șase Zile din 1967 și le-a anexat în 1981. Statutul platoului montan este considerat unul dintre principalele cauze ale conflictului israeliano-sirian.

368
Proteste în Minsk

În ce condiții Belarus poate cere ajutor militar de la OTSC

46
(reînnoit 21:55 15.08.2020)
În ce condiții Belarus ar putea solicita ajutorul Rusiei în conformitate cu Tratatul pentru Securitatea Colectivă.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Republica Belarus va putea solicita ajutorul Organizației Tratatului pentru Securitatea Colectiv doar dacă apărarea acesteia este amenințată din afară, a declarat agenției RIA Novosti, purtătorul de cuvânt al OTSC, Vladimir Zainetdinov.

“În cazul în care sistemul ei de apărare este amenințat din afară, în conformitate cu tratatul pentru securitatea colectivă, articolul 4, ea are dreptul să solicite ajutor”, a declarat el, fiind întrebam în ce caz Belarus se poate adresa OTSC.

Deocamdată, secretariatul OTSC nu a primit nicio solicitare din partea Republicii Belarus, iar dacă o astfel de cere va veni, ea va fi examinată în ordinea stabilită. Toate deciziile sunt luate după consultarea tuturor statelor membre, a mai declarat reprezentatul OTSC.

Mai devreme, Sputnik Belarus a anunțat că președintele Republicii Belarus, Aleksandr Lukașenko, a declarat că a convenit cu liderul rus, Vladimir Putin, asupra acordării unui ajutor republicii la prima solicitare în cazul în care va fi pusă în pericol securitatea țării. Totodată, Lukașenko a făcut trimitere la acordurile celor două state în cadrul OTSC și a Uniunii Statale.

46
Tagurile:
OTSC, Aleksandr Lukașenko, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Putin și Lukașenko au discutat despre situația din Belarus
Lukașenko: Nu voi ceda puterea nimănui. Vom ține situația sub control
Lukașenko a convenit cu Putin asupra unui ajutor în asigurarea securității țării
Lukașenko, supărat pe grevele muncitorilor: E un cuțit în spate!

Загрузка...
Aleksandr Lukașenko

Lukașenko, supărat pe grevele muncitorilor: E un cuțit în spate!

67
Lukașenko s-a supărat pe muncitorii de la marile uzine, care au intrat în grevă, și declară că acești nu mai au ce căuta la aceste întreprinderi.

CHIȘINĂU, 15 aug – Sputnik. Președintele belarus, Aleksadr Lukașenko, a calificat grevele muncitorilor din republică drept “un cuțit în spatele” puterii: greviștii nu își au locul la aceste întreprinderi, acolo e un exces de oameni.

“Ce fel de abordări sunt acestea? Președintele, guvernul, toți depunem efortul pentru ca într-o perioadă dificilă să aveți un salariu cât de cât normal. Întreprinderile activează, oferim un ajutor colosal acestor întreprinderi? Și? Ne trezim cu un cuțin în spate?”, a declarat Lukașenko, potrivit Sputnik Belarus.

Potrivit lui, muncitorii greviști nu ar trebui să mai muncească în aceste uzine.

Avem un exces de forță de muncă la MTZ, MAZ, BelAZ – peste tot. Să plece. Însă nu mai au ce căuta la uzine.

 

67
Tagurile:
Belarus, Aleksandr Lukașenko
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Cehia a răspuns la acuzațiile lui Lukașenko
Lukașenko a convocat o ședință dedicată securității naționale
Lukașenko: Observăm niște elemente ale unei imixtiuni externe
Putin și Lukașenko au discutat despre situația din Belarus
Lukașenko: Nu voi ceda puterea nimănui. Vom ține situația sub control
Lukașenko a convenit cu Putin asupra unui ajutor în asigurarea securității țării

Загрузка...