Angela Merkel la congresul CDU

Merkel va discuta cu Pompeo despre Rusia, Ucraina, Siria, Iran, Ucraina

192
Angela Merkel va discuta cu Mike Pompeo despre relațiile cu Rusia, problema Ucrainei, Iranului, Afganistanului și Siriei.

BUCUREȘTI, 31 mai – Sputnik. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că va discuta la Berlin cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, despre cooperarea cu Rusia, problema Ucrainei, Iranului, Afganistanului și Siriei.

„Urmează să discutăm un șir de probleme pentru că lumea se află într-o stare de neliniște. Mai întâi de toate, problema Iranului și ce urmează să facem pentru a preveni obținerea de către Iran a armei nucleare, precum și alte acțiuni agresive ale Iranului. Vom discuta despre Afganista, unde ambele state au contingente militare semnificative. Vom vorbi despre situația din Siria și, desigur, despre situația firavă din Libia”, a spus Merkel în ajunul negocierilor cu Pompeo.

“Ar trebui să mai anunț alte două subiecte – cooperarea în relația cu Rusia și viitorul Ucrainei după alegerile prezidențiale de acolo, precum și cooperarea în combaterea terorismului. Precum vedeți, avem multe teme pe care ar trebui să le discutăm în 45 de minute. Le vom aborda în spiritul de parteneriat, în ajunul unor contacte strâns în viitor”, a adăugat cancelarul Germaniei.

192
Tagurile:
SUA, Germania, Rusia, Angela Merkel, Mike Pompeo
Tematic
Pompeo: Suntem împotriva oricărei imixtiuni în problemele Venezuelei
Lavrov i-a prezentat lui Pompeo cazuri ale ingerinței SUA în problemele Rusiei
Putin către Pompeo: Este timpul să restabilim relațiile dintre SUA şi Rusia
Opinia expertului: Ce să așteptăm după întrevederea Putin-Pompeo

Загрузка...