Poliția Kosovo

Kosovo cere misiunii ONU ridicarea imunității diplomatului rus

135
(reînnoit 20:21 29.05.2019)
Procurorul general din Kosovo cere misiunii ONU ridicarea imunității diplomatului rus pentru intentarea unui dosar penal.

BUCUREȘTI, 29 mai – Sputnik. Procurorul general din Kosovska Mitrovica, Shyqyri Syla, a declarat că cere ridicarea imunității diplomatice a colaboratorului misiunii ONU, cetățeanul Mihail Krasnoșekov, potrivit portalului Insajderi.

"Voi cere oficial reprezentantului special al secretarului general al ONU în Kosovo, Zahir Tanin, să retragă imunitatea cetățeanului Federației Ruse, pentru a intenta un dosar în penal pe numele acestuia", a explicat el.

Ieri, sub pretextul combaterii crimei organizate în nordul autoproclamatei republici Kosovo, trupele speciale ale poliției kosovare au demarat o operațiune specială, fiind reținuți zeci de sâbri și doi colaboratori ai misiunii ONU, inclusive Krasnoșekov.

Localnicii au încercat să opună rezistență, au ridicat baricade în unele regiuni, iar poliția kosovară a deschis focul asupra lor. În urma ciocnirilor câteva persoane au avut de suferit, Krasnoșekov a fost rănit, fiind transportat la spital.

Ulterior, a apărut informația că acesta a fost eliberat.

Incidentul a provocat tensiuni între Belgrad și Priștina. Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a ordonat punerea armatei în alertă maximă.

135
Tagurile:
Serbia, ONU, Kosovo
Tematic
Moscova reacționează dur la arestarea diplomatului rus în Kosovo
Doi reprezentanți ai Misiunii ONU în Kosovo, spitalizați din cauza unor răni
Președintele Serbiei: Kosovarii vor mai încerca să ocupe Nordul Kosovo

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

31
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31

Загрузка...
Paris

Măsură fără precedent:parada militară franceză din 14 iulie va fi înlocuită cu o ceremonie

23
(reînnoit 21:20 04.06.2020)
Celebra paradă militară de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de Ziua Naţională a Franţei, 14 Iulie, va fi înlocuită în acest an printr-o ceremonie în Place de la Concorde, pentru a respecta exigenţele de ordin sanitar

BRUXELLES, 4 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul acestei măsuri fără precedent a fost făcut astăzi de preşedinţia franceză care a precizat că ceremonia militară, în care va fi adus un omagiu şi cadrelor medicale, va cuprinde ”un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi”, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Ceremonia va include totuși și o paradă aeriană, prin care va fi onorată ”participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19”, se mai arată în anunțul președinției franceze.

Potrivit aceleiași surse, ceremonia este menită să aducă un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului.

Evenimentul nu va fi deschis publicului larg, dar situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie, însă numai dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Parada de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, de Ziua Naţională a Franţei, este celebră în toată lumea, fiind o manifetare tradițională de mare anvergură care este transmisă pe tot mapamondul.

23
Tagurile:
paradă, Paris, Franţa
Tematic
Franța: numărul deceselor din cauza coronavirusului, în scădere
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie

Загрузка...