Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova

Moscova cere presei germane facă lumină în scandalul din Austria

433
(reînnoit 20:26 29.05.2019)
Ministerul Afacerilor Externe de la Moscova cere presei germane să facă lumină în scandalul provocat de înscenarea unui video cu fostul vicecancelar al Austriei, Heinz-Christian Strache.

BUCUREȘTI, 29 mai – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei îndeamnă publicațiile germane să facă lumină în situația cu înregistrarea video care a provocat un scandal politic în Austria. Moscova, la rândul ei, va efectua o anchetă, rezultatele căreia vor fi prezentate OSCE, a anunțat pe Facebook purtătorul de cuvânt al diplomației ruse, Maria Zaharova.

"După ce în presă a apărut informația că Spiegel și Süddeutsche Zeitung au obținut un video cu pretinsa “nepoată” a unui oligarh rus și un politician austriac, înregistrare oferită de către o firmă, care, la rândul ei, a procurat-o cu 600 mii de euro, iar toată istoria s-a dovedit a fi o provocare planificată cu participarea unei studente bosniace, angajată pentru un onorariu, jurnaliștii germani, care au lansat acest fake, ar trebui să dea niște explicații, cel puțin. Cum se întâmplă că acest fals a ajuns anume în mâinele lor, iar ei l-au promovat, completându-l cu informații false?", a scris ea.

Diplomatul a reamintit că, în cele din urmă, e vorba de un material înscenat în cadrul unei operațiuni informaționale, fapt surprinzător „dacă e să ne amintim de lupta acerbă a jurnaliștilor germani cu fake news și imixtiunile în procesele electorale”.

“Totuși, rămâne deschisă principala întrebare: cine s-a implicat atât de brutal în viața politică internă a Austriei, utilizând drept uneală presa germană „indepdendentă”? Europa, trezește-te!”, a conchis Zaharova.

433
Tagurile:
Germania, Maria Zaharova, Austria, Viena, Moscova, Heinz-Christian Strache
Tematic
MAE de la Moscova a comentat scandalul din Austria în jurul lui Strache
SUA vor să introducă sancțiuni împotriva Nord Stream - 2
Șefii OMV și Gazprom au discutat la Moscova despre Nord Stream - 2
Europarlamentarele: Ziua care va schimba Europa
Guvernul Kurz a căzut: Parlamentul i-a acordat un vot de neîncredere
Expert rus: Criza politică din Austria va fi una de lungă durată
Rezultatele alegerilor europarlamentare arată că oamenii „sunt sătui de falsa democraţie”
János Áder

România și Ucraina, criticate la unison de Ungaria pentru poluează râurile

17
(reînnoit 19:37 07.07.2020)
Preşedintele Ungariei János Áder a criticat, printr-o scrisoare adresată preşedintelui României, Klaus Iohannis și preşedintelui Ucrainei Vladimir Zelenski, volumul mare de deşeuri care sosesc în Ungaria pe apele Tisei şi ale Someşului.

BUCUREȘTI, 7 iul - Sputnik, Marius Holdean. Potrivit agenției MTI, președintele Ungariei János Áder a cerut preşedinţilor celor două ţări vecine estice să-şi pună în valoare influenţa în vederea opririi poluării.

Scrisorile au fost publicate astăzi pe site-ul Oficiului Preşedintelui Republicii și precizează că inundaţiile din ultima vreme au adus, contrar promisiunilor, o nouă cantitate imensă de PET-uri şi alte deşeuri pe teritoriul Ungariei, ceea ce reprezintă un pericol din punct de vedere epidemiologic, ceea ce împiedică pescuitul şi turismul și are un efect dăunător grav asupra naturii.

Preşedintele Ungariei s-a adresat cu același mesaj ambilor președinți ai României și Ucrainei amintind că guvernul ungar a cerut deja de mai multe ori ajutorul autorităţilor din cele două ţări vecine, însă reacţia acestora s-a manifestat în prea puţine măsuri eficiente, care au dus la şi mai puţine îmbunătăţiri.

Potrivit lui János Áder, cauza principală a poluării este faptul că populaţia îşi depune deşeurile în zona de inundaţie a râurilor.

Scrisorile arată că Tisa a transportat anul acesta circa 2258 metri cubi de deşeuri solide, iar din 13 iunie încoace au fost scoase din râu 938 metri cubi de aluviuni mixte, în timp ce din Someş au fost scoase 846 metri cubi de aluviuni mixte.

“Consider o mare decepţie faptul că poluarea cu deşeuri a râului Tisa nu a scăzut în pofida promisiunilor repetate şi a devenit în prezent o ameninţare permanentă pentru ecosistemul fragil al acestui râu”, a scris János Áder, precizând totodată că acest fenomen nu este demn de normele europene.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

17
Tagurile:
Ucraina, Ungaria, România
Tematic
Iohannis contrează PSD pe relația cu Ungaria și cere intervenția CCR
Ludovic Orban recunoaște efectele benefice ale normalizării relației cu Ungaria
Diplomație la nivel înalt: Ungaria solicită un nou acord UE-Turcia pe tema migranților
După Bulgaria, și Ungaria a semnat cu Gazprom pentru gaz ieftin
Orban: Sistemul de sănătate din Ungaria a gestionat mai bine epidemia decât cele din Vest

Загрузка...

Spania: ce au stabilit autorităţile din România şi Spania privind transferul pensiilor

29
(reînnoit 19:36 07.07.2020)
Ieri a avut loc o reuniune prin videoconferință la care au participat autorităţile din România şi Spania pentru a discuta cu privire la transferul pensiilor dintr-un stat în celălalt. Care a fost rezultatul discuţiilor.

BUCUREŞTI, 7 iul - Sputnik, Doina Crainic. Potrivit Ambasadei României în Spania, luni, 6 iulie 2020, a avut loc o reuniune prin videoconferință între Daniel Baciu, președintele Casei Naționale de Pensii Publice din România, și Israel Arroyo Martínez, secretar de stat pentru Securitate Socială și Pensii în cadrul Ministerului Incluziunii, Securității Sociale și Migrației din Regatul Spaniei.

Autorităţile din ambele state au identificat problemele înregistrate în comunicarea dintre organismele de securitate socială din cele două țări și modalități de soluționare a acestora. De asemenea, s-a vorbit despre posibilitatea unei colaborări mai eficiente între cele două instituții pentru soluționarea mai rapidă a dosarelor în care nu se poate stabili dreptul la prestații, deoarece dosarele sunt incomplete sau documentele nu sunt certificate de către instituția competentă ca fiind conforme cu originalul, se arată pe pagina de Facebook a instituţiei.

Ambasada anunţă că s-a ajuns la o soluţie comună în ceea ce priveşte transferul informaţiilor şi a situaţiei fiecărui cetăţean.

„S-a stabilit ca, pentru gestionarea mai rapidă a cazurilor de transfer de pensii dintr-un stat în celălalt, în care anual trebuie prezentat formularul de certificat de viață (fe de vida), să se încheie un Protocol de colaborare între CNPP și INSS, prin care cele două instituții să-și comunice anual numărul de cetățeni rezidenți pe teritoriul celuilalt stat care primesc pensie și, atunci când se produce, decesul unuia dintre aceștia”, mai precizează instituţia.

În finalul comunicatului, Ambasada a dat asigurări că ambele părți au apreciat această reuniune ca reprezentând începutul unei colaborări bilaterale mai directe și eficiente, în sprijinul garantării drepturilor legale ale beneficiarilor sistemului public de pensii din România și din Spania.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

29
Tagurile:
Pensii, România, Spania
Tematic
Premierul Orban, despre pensii: cresc, dar nu spune cu cât… deocamdată
Orban anunță creștere economică și bani suficienți pentru salarii și pensii
Cristache: ”Tot vorbim de tablete lipsă și voi vă lăfăiți în pensii de mii de euro?”
Pensii 2020: acesta este modul de calcul pentru limita de vârstă
Alexandru anunță că ”va tăia” în carne vie la casele de pensii
Pensii 2020: ministrul Finanțelor a făcut anunțul legat de majorare

Загрузка...