Poliția Kosovo

Președintele Serbiei: Kosovarii vor mai încerca ocupe Nordul Kosovo

171
(reînnoit 20:49 28.05.2019)
Președintele Serbiei, Aleksandar Vučić, a declarat că forțele speciale ale Kosovo vor mai încerca să ocupe regiunea de Nord a provinciei, locuite preponderent de etnici sârbi.

BUCUREȘTI, 28 mai – Sputnik. Autoritățile autoproclamatei republica Kosovo vor încerca din nou să ocupe cu forța localitățile populate de sârbi din Nordul provinciei, a declarat deputaților parlamentului de la Belgrad, președintele Serbiei, Aleksandar Vučić.

Acțiunile unităților speciale ale poliției ale autoproclamatei republici Kosovo în Nordul provinciei au demarat în această dimineață, sub pretextul luptei cu crima organizată.

Forțele de ordine kosovare au pătruns cu zeci de mașini blindate în zonele locuite de etnici sârbi în Nordul Kosovo. Localnicii au ridicat baricade pe șoselele din Kosovska Mitrovica și Zubin Potok și au intrat în conflict cu poliția, fiind trase și focuri de armă.

Câteva persoane au avut de suferit, inclusiv trei polițiști, un jurnalist și doi colaboratori ai misiunii ONU, unul dintre care este cetățean al Rusiei, Mihail Krasnoșekov. Ulterior, acesta a fost eliberat, fiind spitalizat din cauza rănilor primite. Președintele Vučić a ordonat punerea forțelor armate ale țării și MAI în stare de alertă maximă.

“Faptul că unitățile kosovare sunt retrase din Nordul provinciei, unde au pătruns în această dimineață, nu ar trebui să ne bucure prea mult, pentru că ei vor încerca din nou s-o facă, în mai multe rânduri, pentru că Nordul provinciei Kosovo și Metohia este visul lor mare și tot vis va rămâne”, a declarat președintele sârb.

“Toți împreună vom lupta pentru Serbia, pentru interesele poporului nostru în Kosovo. Sunt convins că printr-o politică responsabilă și serioasă vom crea condiții în care din niște situații de impas să facă cât mai mult pentru țara și poporul nostru și vom pierde mai puțin din ceea ce ar trebui”, a menționat Vučić.

171
Tagurile:
Aleksandar Vucic, Alexandr Vucic, Serbia, Kosovo
Tematic
Armata sârbă, în alertă maximă – pericol de conflicte armate
Moscova reacționează dur la arestarea diplomatului rus în Kosovo
Doi reprezentanți ai Misiunii ONU în Kosovo, spitalizați din cauza unor răni

La New York poliția a arestat zeci de persoane în timpul manifestațiilor

31
(reînnoit 21:22 04.06.2020)
Poliția din New York a arestat 60 de persoane din rândul demonstranților care au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva abuzurilor polițiștilor în SUA.

Potrivit șefului departamentului de Poliție, protestatarii nu au respectat regimul stării de asediu, în pofida faptului că le-a fost permis să se afle în stradă cu o oră mai mult – până la 21:00.

De asemenea, el a menționat că forțele de ordine acționează tactic și vor întreprinde toate măsurile necesare  pentru a nu admite încălcarea legii de către demonstranții și pentru a menține controlul asupra orașului.

Mai multe detalii aflați din videoclipul nostru.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

31

Загрузка...
Paris

Măsură fără precedent:parada militară franceză din 14 iulie va fi înlocuită cu o ceremonie

23
(reînnoit 21:20 04.06.2020)
Celebra paradă militară de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris de Ziua Naţională a Franţei, 14 Iulie, va fi înlocuită în acest an printr-o ceremonie în Place de la Concorde, pentru a respecta exigenţele de ordin sanitar

BRUXELLES, 4 iun - Sputnik, Daniela Porovăț. Anunțul acestei măsuri fără precedent a fost făcut astăzi de preşedinţia franceză care a precizat că ceremonia militară, în care va fi adus un omagiu şi cadrelor medicale, va cuprinde ”un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi”, cu respectarea regulilor de distanţare socială.

Ceremonia va include totuși și o paradă aeriană, prin care va fi onorată ”participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19”, se mai arată în anunțul președinției franceze.

Potrivit aceleiași surse, ceremonia este menită să aducă un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului.

Evenimentul nu va fi deschis publicului larg, dar situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie, însă numai dacă situaţia sanitară se va îmbunătăţi.

Parada de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris, de Ziua Naţională a Franţei, este celebră în toată lumea, fiind o manifetare tradițională de mare anvergură care este transmisă pe tot mapamondul.

23
Tagurile:
paradă, Paris, Franţa
Tematic
Franța: numărul deceselor din cauza coronavirusului, în scădere
Șefii Legislativelor din Franța și Germania cer redeschiderea granițelor în Europa
Important: Ce categorii de cetățeni au acces în Franța până în data de 10 iulie

Загрузка...