Alegeri europarlamentare 2019

Rezultatele alegerilor europarlamentare arată oamenii „sunt sătui de falsa democraţie”

255
(reînnoit 08:39 28.05.2019)
Grupurile anti-establishment au obţinut scoruri importante la alegerile europarlamentare, deoarece alegătorii s-au săturat de partidele care refuză să conteste politicile Bruxelles-ului, au declarat, pentru RT, analişti, care au afirmat că rezultatele arată, de asemenea, că migrația rămâne o problemă principală în UE.

BUCUREŞTI, 28 mai – Sputnik, Doina Crainic. Partidele eurosceptice au obţinut scoruri considerabile la alegerile pentru Parlamentul European. În trecut, ori de câte ori UE se găsea în dificultate, Bruxelles-ul remedia întotdeauna criza îndemnând la o şi mai mare integrare europeană, remarcă Dr. Werner Patzelt, profesor de Ştiințe Politice la Universitatea Tehnică din Dresda. Până acum, Bruxelles-ul a făcut mereu după cum a vrut.

„De data aceasta s-a întâmplat ceva diferit. În întregul bloc, mulți oameni „consideră că [se impune] prea multă integrare în Europa, că lucrurile sunt decise într-o măsură prea mare de la Bruxelles”. Există sentimente anti-UE tot mai răspândite, ceea ce a condus la alegerea partidelor de dreapta, a declarat Patzelt pentru RT

Criza migrației este încă în toi în UE

Succesul electoral al Partidului Popular conservator din Austria, condus de cancelarul, în prezent demis, Sebastian Kurz, indică faptul că europenii consideră imigrația în masă ca fiind o problemă stringentă.

„Kurz s-a dovedit a fi mai în acord cu starea de spirit a publicului în chestiuni precum imigrația și identitatea națională”, a spus John Laughland, autor și istoric conservator britanic. În acelaşi timp, preocupările legate de imigrație au fost, de asemenea, cele care au impulsionat susţinerea pentru partidele de dreapta din Italia, Ungaria și Polonia.

„Sătui de democrație falsă”

Alegerile au dezvăluit un adevăr incomod pentru partidele politice tradiționale din Europa: alegătorii nu mai sunt mulțumiți de status quo. Partidele mai radicale și mai proactive atrag alegătorii, care întorc spatele establishmentului politic din mainstream.

„Social-democrații și creștin-democrații [din Germania] și-au pierdut efectiv eficiența pentru o parte semnificativă a electoratului”, a subliniat Patzelt.

De asemenea, Laughland susține că electoratul trăieşte o dezamăgire pe scară largă în ceea ce priveşte partidele din establishment din întreaga UE, care sunt „efectiv identice” în majoritatea chestiunilor, inclusiv în ceea ce priveşte integrarea europeană.

Pentru Laughland, mesajul către Bruxelles nu putea fi mai clar: „Oamenii s-au săturat de această democrație falsă, unde ţi se pare că poţi alege, dar, în realitate, nu există posibilitatea alegerii”, a adăugat analistul.

„Oamenii nu mai cred în UE actuală, ei nu vor Statele Unite ale Europei, ei vor statele lor suverane”, este de părere şi jurnalistul Luc Rivet.

Având în vedere loviturile pe care le-au luat, Partidul Popular European (PPE) și a Alianța Progresistă a Socialiștilor și Democraților (S&D), nu vor mai avea numărul necesar de locuri pentru a-și menține majoritatea în parlament. Rivet sugerează că singura lor speranță este acum să formeze o „alianță a învinșilor” cu Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE).

255
Tagurile:
Rezultate, Alegeri europarlamentare
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Proteste în Belarus

Proteste în Belarus: Jurnaliști, atacați de "oameni în negru"

72
(reînnoit 23:20 11.08.2020)
Oameni în negru, fără însemne oficiale atacă jurnaliștii, le extrag cardurile de memorie și distrug aparatele foto și video.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. Persoane în uniformă neagră și căști bruschează jurnaliștii, le confiscă cardurile de memorie, distrug aparatele și le smulg ecusoanele de jurnaliști, a relatat agenției Sputnik Belarus reporterul foto al Associated Press, Serghei Grits.

Potrivit lui, pe la orele nouă seara, spre angajații instituțiilor de presă, care activau în apropierea hotelului Orbita, s-au apropiat câteva persoane cu caschete, fără semne distinctive.

“Cu trei lovituri cu pumnul mi-au distrus ecranul camerei. De la alți șase colegi le-au extras cardurile de memorie”, a menționat Grits.

Reporterul foto a specificat că inițial acești “oameni în negru” au dispersat demonstranții, iar apoi au revenit pentru “a rezolva” jurnaliștii.

Potrivit Sputnik, pe bulevardul Dzerjinski a fost distrus aparatul foto al reporterului portalului TUT.BY, Vadim Zamirovski. Jurnalistul consideră că miliția a primit indicații să distrugă camerele.

72
Tagurile:
Minsk, Belarus
Tematic
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video
Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc

Загрузка...
Proteste în Minsk

Belarus: Trupele OMON trag în protestatari cu gloanțe de cauciuc

274
(reînnoit 23:02 11.08.2020)
Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra demonstranților din centrul Minskului, capitala Belarusului.

CHIȘINĂU, 11 aug – Sputnik. În capitala Belarusului protestele împotriva rezultatelor alegerilor au degenerat din nou în violențe. Ciocniri violente au izbucnit în parcul “Mihail Pavlov” între demonstranți și trupele OMON, transmite reporterul RIA Novosti.

Inițial, un grup mare al susținătorilor opoziției s-au adunat în preajma stației de metrou “Mihailovo”. Reprezentanții structurilor de forță au încercat să disperseze mulțimea, iar oamenii au dat în retragere pe bulevardul Dzerjinski spre parcul din apropiere. Acolo protestatarilor li s-au alăturat noi oameni. Au început noi ciocniri, unele persoane au fost reținute.

Trupele OMON trag cu gloanțe de cauciuc asupra oamenilor, care încearcă să se ascundă prin parc, însă în perimetrul acestuia se află dubele miliției.

Totodată, potrivit reporterului Sputnik Belarus, OMON ia cu asalt scările blocurilor de pe bulevardul Rokossovski, unde se ascund protestatarii.

Trupele OMON belaruse au intrat în confruntare cu protestatarii și pe Bulevardul Dzerzhinsky din Minsk, transmite RIA Novosti.

Poliția folosește gloanțe de cauciuc pentru a dispersa susținătorii opoziției adunați la proteste. Protestatarii încearcă să se grupeze.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

274
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Tematic
Tihanovskaia s-a refugiat în Lituania și își îndeamnă susținătorii “să aibă grijă de ei”
Ultima oră: Tihanovskaia îndeamnă belarușii să renunțe la proteste
Proteste în Belarus: Ciocniri violente între demonstranți și OMON în Brest - Video

Загрузка...