Matteo Salvini

Salvini, marele învingător la alegerile europarlamentare din Italia

897
(reînnoit 09:35 27.05.2019)
Matteo Salvini a obținut cea mai mare victorie cu partidul Lega, clasându-se primul în Italia, cu un scor de peste 33 la sută, potrivit estimărilor de pe site-ul Parlamentului European

BRUXELLES, 27 mai - Sputnik, Daniela Porovăț. După victoria Adunării Naționale din Franța, conduse de Marine Le Pen, Salvini vine să întărească ideea că mișcarea suveranistă este tot mai puternică în Uniunea Europeană.

Lega a luat un scor de peste 33 la sută și își va adjudeca o treime din cele 73 de locuri cât ocupă Italia în Parlamentul European.

Mișcarea 5 Stele, cu care Lega este partener la guvernare, a luat doar 16,65 la sută, iar Partidul Democrat 23,52 la sută. Comparativ cu alegerile legislative, când Liga avea 17 procente, iar Mișcarea 5 Stele 32 la sută, situația s-a răsturnat în favoarea lui Salvini.

După ce a câștigat Italia, acum Salvini are de câștigat Europa, consolidând mișcarea suveranistă la nivelul Uniunii și coagulând și alte partide de această orientare în grupul respectiv din Parlamentul European pentru a da mai multă forță celor care cred în Europa națiunilor.

 

897
Tagurile:
Italia, Matteo Salvini, Rezultate, Alegeri europarlamentare
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Rezultatele parțiale ale alegerilor europarlamentare 2019
Rezultate parțiale Referendum – răspunsurile românilor la întrebările Președintelui
Rezultate la alegeri: 99% din voturi numărate - cine conduce
Rezultate alegeri europarlamentare Diaspora 2019  - înfrângere mare pentru PSD

Загрузка...