Nicolas Maduro

Nicolas Maduro anunță o soluție la criza din Venezuela: ce urmează

320
Președintele Venezuelei Nicolas Maduro a propus organizarea de alegeri anticipate pentru Adunarea Națională, condusă în prezent de liderul opoziției și de președintele interimar autoproclamat Juan Guaido, care este susținut de SUA.

BUCUREŞTI, 21 mai – Sputnik, Doina Crainic. Maduro a făcut acest apel luni, într-un discurs susţinut la Caracas. De asemenea, el a vorbit despre alegeri anticipate în acest an. Dacă alegerile nu sunt organizate, venezuelenii vor vota anul viitor cu privire la formarea Adunării Naționale, conform programului.

În 2017, puterile acestui organism au fost oarecum limitate după înființarea Adunării Constitutive, formată din persoane loiale lui Maduro. Cele două legislaturi au funcționat în paralel încă de atunci, potrivit RT

O coaliție largă de partide de opoziție deține în prezent 109 locuri în cadrul Adunării Naționale, în timp ce partidele loiale lui Maduro dețin 55. În cameră sunt în total de 167 de locuri.

Anunțul lui Maduro a venit cu ocazia aniversării realegerii sale la președinția țării din America Latină anul trecut. Guaido, împreună cu Statele Unite, a calificat alegerea ca fiind „ilegitimă”.

Dacă va fi învins la urne, Guaido nu va mai putea pretinde că deţine puterea legitimă. În ciuda sprijinului din partea Washingtonului, eforturile lui Guaido de a stârni furia populară și de a-l înlătura pe Maduro au eșuat până acum, iar președintele Venezuelei încă se bucură de sprijinul armatei țării și rămâne la putere, în siguranţă.

Venezuela rămâne blocată din punct de vedere economic de către Statele Unite, în urma mai multor runde de sancțiuni dure. Sancțiunile vizând industria petrolieră a țării au agravat criza economică a acesteia și au provocat poporului venezuean „pagube economice grave”, a declarat duminică ministrul venezuelean al Petrolului.

320
Tagurile:
Nicolas Maduro, Venezuela
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)
Tematic
Guaido cere încheierea "uzurpării" lui Maduro, "trădători printre militari în Venezuela"
SUA îi cer lui Maduro să plece din Venezuela
"Ei au demonstrat loialitate totală": Maduro spune că a vorbit cu liderii militari
Venezuela: colportarea de ştiri false – Maduro şi Rusia resping afirmaţiile lui Pompeo
Maduro a organizat un marș militar prin capitala Venezuelei

Загрузка...