Armata SUA

SUA refuză lupta împotriva conținutului terorist online, invocând libertatea de exprimare

70
(reînnoit 21:01 16.05.2019)
Statele Unite au refuzat să se alăture programului internațional inițiat de Franța și Noua Zeelandă şi să răspundă apelului din partea Christchurch (oraşul unde au avut loc atacul din Noua Zeelandă), pentru combaterea conținutului online cu caracter terorist. Casa Albă și-a motivat refuzul invocând libertatea de exprimare.

BUCUREŞTI, 16 mai – Sputnik, Doina Crainic. Washingtonul sprijină obiectivele Apelului din partea Christchurch, dar „nu dorește să se alăture”, a declarat Casa Albă pe 15 mai, justificându-şi refuzul prin invocarea libertăţii de exprimare.

„Continuăm să fim proactivi în eforturile noastre în sensul combaterii conținutului terorist online şi, în acelaşi timp, să respectăm libertatea de exprimare și libertatea presei”, se menţionează în declarația Camerei Albe, potrivit Sputnik France

„Apelul de la Christchurch” reprezintă un angajament voluntar din partea guvernelor și companiilor din domeniul tehnologiei pentru a-și îmbunătăți eforturile în sensul combaterii conținutului online cu caracter terorist. Președintele Macron și prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, autoarea acestei inițiative, au organizat o conferință pe 15 mai cu ocazia lansării „Apelului”.

Australia, Germania, India și Suedia au susținut deja apelul, precum și giganţii din domeniul tehnologiei Facebook, Amazon, Google, Twitter și Microsoft.

Apelul de la Christchurch a fost promovat de Ardern după atacurile armate care au avut loc în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, pe 15 martie, în care au fost ucişi aproximativ 50 de oameni și rănite mai multe persoane. Poliția a dezamorsat mai mulţi explozivi descoperiți în vehiculele parcate în apropiere. Presupusul terorist care a comis cel puțin unul dintre aceste atacuri, australianul Brenton Tarrant, de 28 de ani, a fost acuzat de crimă.

70
Tagurile:
Libertatea de exprimare, terorism, SUA
Tematic
Putin: Dacă Iranul iese din acordul nuclear, toți vor uita că SUA au făcut-o primii
Apocalipsa prezisă de geologi: Erupţia acestui vulcan ar distruge SUA –tot globul, afectat
Secta „suveranilor” ia amploare prin SUA, Germania, Rusia și România

Загрузка...