Armata SUA

SUA refuză lupta împotriva conținutului terorist online, invocând libertatea de exprimare

73
(reînnoit 21:01 16.05.2019)
Statele Unite au refuzat să se alăture programului internațional inițiat de Franța și Noua Zeelandă şi să răspundă apelului din partea Christchurch (oraşul unde au avut loc atacul din Noua Zeelandă), pentru combaterea conținutului online cu caracter terorist. Casa Albă și-a motivat refuzul invocând libertatea de exprimare.

BUCUREŞTI, 16 mai – Sputnik, Doina Crainic. Washingtonul sprijină obiectivele Apelului din partea Christchurch, dar „nu dorește să se alăture”, a declarat Casa Albă pe 15 mai, justificându-şi refuzul prin invocarea libertăţii de exprimare.

„Continuăm să fim proactivi în eforturile noastre în sensul combaterii conținutului terorist online şi, în acelaşi timp, să respectăm libertatea de exprimare și libertatea presei”, se menţionează în declarația Camerei Albe, potrivit Sputnik France

„Apelul de la Christchurch” reprezintă un angajament voluntar din partea guvernelor și companiilor din domeniul tehnologiei pentru a-și îmbunătăți eforturile în sensul combaterii conținutului online cu caracter terorist. Președintele Macron și prim-ministrul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, autoarea acestei inițiative, au organizat o conferință pe 15 mai cu ocazia lansării „Apelului”.

Australia, Germania, India și Suedia au susținut deja apelul, precum și giganţii din domeniul tehnologiei Facebook, Amazon, Google, Twitter și Microsoft.

Apelul de la Christchurch a fost promovat de Ardern după atacurile armate care au avut loc în două moschei din Christchurch, Noua Zeelandă, pe 15 martie, în care au fost ucişi aproximativ 50 de oameni și rănite mai multe persoane. Poliția a dezamorsat mai mulţi explozivi descoperiți în vehiculele parcate în apropiere. Presupusul terorist care a comis cel puțin unul dintre aceste atacuri, australianul Brenton Tarrant, de 28 de ani, a fost acuzat de crimă.

73
Tagurile:
Libertatea de exprimare, terorism, SUA
Tematic
Putin: Dacă Iranul iese din acordul nuclear, toți vor uita că SUA au făcut-o primii
Apocalipsa prezisă de geologi: Erupţia acestui vulcan ar distruge SUA –tot globul, afectat
Secta „suveranilor” ia amploare prin SUA, Germania, Rusia și România
Postul de televiziune Russia Today

Youtube a avertizat RT pentru transmisiunea discursului lui Trump

148
YouTube a expediat o avertizare postului de televiziune RT, după transmisiunea în direct a discursului lui Donald Trump.

BUCUREȘTI, 2 mar – Sputnik. Postul de televiziune RT anunță că a primit o avertizare din partea YouTube după transmisiunea discursului fostului președinte al SUA, Donald Trump, rostit în timpul unei conferințe în Orlando.

Duminică, într-un discurs susținut la conferința conservatoare CPAC în Orlando, Trump a declarat că ar putea candida din nou pentru funcția de președinte, menționând că democrații vor pierde alegerile prezidențiale din 2024. E prima declarație publică făcută de Trump după plecarea de la Casa Albă.

“YouTube ne-a expediat o avertizare pentru că am transmis în direct discursul lui Trump de la conferința conservatorilor în Orlando. Motivul oficial – “în video nu există o contextualizare suficientă, care ar explica și demonstra suplimentar că e vorba de Trump's violative CPAC speech (un discurs violent al lui Trump), sunt necesare mai multe detalii și mai multe informații explicative, e necesară o contextualizare care ar arăta că e un exemplu de hateful speech (discurs de ură)””, se spune într-o postare în canalul Telegram al RT.

În ultimele luni, platformele occidentale blochează tot mai des conturile instituțiilor media rusești. Așa, Facebook a blocat fără niciun fel de explicații contul agenției Baltnews. În octombrie Twitter a marcat materialul postului de televiziune RT despre alegerile din SUA ca potențial manipulative, iar mai devreme a eliminat din motorul de căutare contul agenției RIA Novosti.

Pe 28 octombrie, Roskomnadzor (Serviciul federal de supraveghere a comunicațiilor, tehnologiei informației și mass-media) a expediat în adresa companiilor Facebook, Twitter și Google (căruia îi aparține YouTube) o scrisoare în care cer încetarea aplicării cenzurii în cazurile presei rusești.

148
Tagurile:
Cenzură, Discurs, youtube, Russia Today, Donald Trump
Tematic
Trump revine în forță: vrea capul unui ”trădător”!
Explozie, fum: cazinoul lui Trump din Atlantic City nu mai există
Donald Trump revine? „Am câştigat în mod covârşitor!”
Donald Trump se întoarce, discurs exploziv: „Democraţii au pierdut Casa Albă”
Câți republicani l-ar urma pe Trump într-un nou partid

Загрузка...

Japonia cere Chinei oprească testarea anală pentru Covid-19 pe cetățenii săi

91
(reînnoit 16:19 02.03.2021)
Guvernul japonez a cerut Chinei să nu supună cetățenii japonezi unor teste anale pentru Covid-19 la intrarea acestora în ţară, relatează Japan Times.

BUCUREŞTI, 2 mart – Sputnik. Secretarul general al cabinetului japonez Katsunobu Kato a anunțat luni, 1 martie, că guvernul japonez a cerut Chinei să nu supună cetățenii japonezi la teste anale pentru Covid-19 atunci când intră în această țară, relatează Japan Times.

Potrivit purtătorului de cuvânt al guvernului japonez, solicitarea a fost făcută prin intermediul ambasadei de la Beijing în urma plângerilor din partea unor japonezi supuşi unei „suferințe psihologice” prin aceste teste.

Potrivit Japan Times, Kato a declarat, într-o conferință de presă, că guvernul japonez va continua să solicite Chinei să înceteze să-i supună cetățenii acestei metode de testare, menționând că „nu a mai fost confirmată în nicio altă parte a lumii”, a spus acesta, citat de Sputnik France

De asemenea, canalele de presă americane Vice și Washington Post au raportat săptămâna trecută că angajații Departamentului de Stat staționați în China s-au plâns că ar fi fost testați „în mod eronat” cu această metodă, chiar dacă în principiu sunt scutiţi de aceasta. Însă aceste informații au fost negate de purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez în timpul unei conferințe de presă.

Metoda de testare anală a fost utilizată în timpul unei creşteri epidemice recente limitate la Beijing. De asemenea, a fost impusă călătorilor internaționali plasați în carantină la sosirea în China.

Galicia, o comunitate autonomă din nord-vestul Spaniei, a optat pentru utilizarea acestei metode de testare pentru Covid-19. Ministerul regional al Sănătății a spus că metoda va fi aplicată în principal persoanelor întubate cu boli grave.

91
Tagurile:
China, Japonia

Загрузка...