Американские солдаты

SUA repetă minciuna din Irak? Aliații acuză știri false despre Iran! Măsuri de urgență!  

1142
The New York Times: ”Criticii administrației Trump au sugerat că oficialii americani prezintă informații false pentru a construi un casus belli împotriva Iranului, așa cum a făcut-o Bush în 2002 pentru a justifica invazia din Irak”

BUCUREȘTI, 15 mai - Sputnik, Dragoș Dumitriu. ”Departamentul de Stat al SUA a ordonat plecarea angajaților guvernului american care nu sunt de urgență din Irak, atât la Ambasada SUA din Bagdad, cât și la Consulatul SUA din Erbil. Serviciile de viză normale la ambele posturi vor fi suspendate temporar. Guvernul SUA are capacitate limitată de a furniza servicii de urgență cetățenilor din SUA în Irak”.

Acesta e mesajul transmis astăzi de Ambasada SUA din Irak. În plus, ambasada transmite și un set de măsuri care trebuie urgent luate de cetățenii americani din Irak.

”Părăsiți Irakul cu transportul comercial cât mai curând posibil”, ”Evitați facilitățile (militare) SUA din Irak”, ”Monitorizați mass-media locală pentru actualizări”, ”Revedeți planurile personale de securitate” etc.

Se pune firesc întrebarea – pregătește SUA ceva în zonă? Va izbucni un conflict cu Iranul? Cert este că prezența militară americană în zonă a crescut semnificativ – incluzând un portavion, bombardiere etc.

Săptămâna trecută, secretarul de stat Mike Pompeo a declarat că administrația SUA ar fi primit informații referitoare la ”activități iraniene”, care ar expune instituțiile americane și personalul de serviciu la ”riscuri substanțiale”.

Cu toate acestea, oficialii irakieni și-au exprimat ”scepticismul față de amenințarea descrisă de americani”, același scepticism fiind împărtășit de comandantul britanic al coaliției împotriva Statului Islamic.

”Nu, nu a existat o amenințare sporită din partea forțelor armate iraniene din Irak și Siria”, a declarat generalul Chris Ghika, la Bagdad. ”Au existat pericole în regiune, care au fost evaluate constant, dar situația nu s-a schimbat”, a spus generalul.

Imediat, Comandamentul Central al Pentagonului a lansat o declarație în care afirma că afirmațiile generalului Ghika ”contravin amenințărilor credibile identificate de către SUA și aliați în ceea ce privește forțele armate iraniene din regiune" și că, în consecință, ”forțele Statelor Unite din Irak sunt acum la un nivel ridicat de alertă””, scrie New York Times

Criticii administrației Trump și, în special, ai consilierului Bolton au sugerat că oficialii americani prezintă informații false pentru a construi un casus belli împotriva Iranului, așa cum a făcut-o administrația președintelui George W. Bush în 2002 pentru a justifica invazia din Irak – scrie sursa citată.

De menționat că John Bolton, consilierul ”războinic” al lui Trump, a fost subsecretar de stat pentru controlul armamentului și securitatea internațională și este unul dintre cei care au făcut afirmația mincinoasă că Saddam Hussein încerca să dezvolte arme de distrugere în masă – motivul dovedit fals care a dus la invazia din Irak, la moartea conducătorului irakian și la dezastrul din zonă.

Agresiunea americană a destabilizat întreaga zonă – cu două consecințe grave: succesul Statului Islamic și declanșarea marii migrații către Europa a populației din Orientul mijlociu.

1142
Tagurile:
SUA, Irak
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

0
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
0
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Drapelul Iranului

Iranul nu se teme de SUA refuză o întâlnire cu Biden!

44
(reînnoit 07:43 23.06.2021)
Alegerile din Iran au fost criticate de SUA – iar Teheranul răspunde dur acuzațiilor Washingtonului, acuzând imixtiunile americane! Noul președinte e intransigent!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. După cum s-a anunțat, în urma alegerilor prezidențiale din Iran, șeful autorităţii judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, a obţinut 61,95% din voturi și a fost declarat câștigător.

Prezența la vot a fost relativ redusă - 48,8% dintre alegători, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care unii competitori au fost descalificați.

Imediat după anunţarea rezultatelor, Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație prin care își exprimă regretul că ”iranienii au fost privaţi de dreptul lor de a-şi alege proprii lideri prin intermediul unui proces electoral liber şi echitabil”.

La rândul său, Teheranul nu a rămas dator, ci a acuzat SUA de ”ingerinţă în afacerile interne ale Iranului”, declarația Departamentului de Stat fiind un exemplu în acest sens.

”Condamnăm această declarație, Guvernul american nu este bine plasat pentru a comenta procesul electoral din Iran sau din orice altă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii.

La rândul său, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, considerat un ”ultraconservator” a declarat că ”NU va permite negocieri pentru distracţie privind dosarul nuclear”.

De asemenea, Ebrahim Rais, care va prelua funcția prezidențială în luna august, a refuzat o eventuală întâlnire cu preşedintele american Joe Biden – semn că Iranul nu se teme de SUA, dar și că în Orient nu va fi liniște în condițiile în care democrații americani sunt partizanii implicării externe.

44
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Iran

Загрузка...