Marine Le Pen

Le Pen: Rusia nu ne finanțează!

104
(reînnoit 17:21 14.05.2019)
Marine Le Pen a negat zvonurile despre o presupusă finanțare din Rusia a partidului Adunarea Națională.

BUCUREȘTI, 14 mai – Sputnik. Liderul partidului "Adunarea Națională" (fostul Front Național) din Franța, Marine Le Pen, care se află cu o vizită la Tallin, a negat zvonurile despre finanțarea primită din Rusia.

Marine Le Pen
© Sputnik / Кристина Афанасьева

Marți, la Tallin a avut loc o reuniune a liderulor partidelor de dreapta și naționaliste din Uniunea Europeană, membre ale Mișcării pentru Europa Națiunilor și Libertăților (MENF). La eveniment au participat Olli Kotro, din partea partidului Adevărații Finlandezi (Finlanda), Anders Vistisen (Partidul Popular Danez, Danemarca), Jaak Madison (EKRE, Estonia), Manuel Vescovi (Lega, Italia) și Marine Le Pen. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre programul de cooperare între partidele naționaliste din Europa, care intenționează să creeze o singură fracțiune în Parlamentul European.

“Rusia nu ne finanțează. E o minciună. Nicio bancă europeană nu a acceptat să ne ofere un credit. Adică, eram nevoiți să căutăm credite în întreaga lume. Pur și simplu, banca ceho-rusă a acceptat să ne împrumute cu această sumă. Apropo, la un procent foarte dezavantajos. Am primit acest credit, însă l-am achitat integral”, a declarat Le Pen în cadrul unei conferințe de presă susținute la Talin.

În iunie 2015, Le Pen a declarat că partidul ei a contractat un credit la una din băncile rusești, respingând acuzațiile venite din partea unui eurodeputat că Frontul Național ar fi cerut de la băncile rusești 27 milioane de euro pentru finanțarea campaniilor electorale în alegerile prezidențiale și parlamentare. Ulterior, s-a constatat că acest credit a fost acordat de Prima Bancă ceho-rusă.

Le Pen și partidul ei se pronunță pentru dezvoltarea relațiilor cu Rusia și împotriva prelungirii sancțiunilor antirusești. În perioada în care a candidat pentru funcția de președinte al Franței în 2017, Le Pen a efectuat o vizită la Moscova unde s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin și deputați ruși. În alegerile prezidențiale din Franța ea a reușit să ajungă în turul doi, în care a acumulat 34 la sută din voturi și a pierdut în fața lui Emmanuel Macron.

104
Tagurile:
Rusia, Adunarea Națională, Franța, Estonia, Marine Le Pen
Tematic
Europa nu va mai fi la fel: partidele lui Salvini și Le Pen, pe primul loc în sondaje
Le Pen, despre urma rusească în protestele din Franța: teorii ale conspirației
Partidul lui Le Pen cere alegeri parlamentare anticipate
„UE vrea să provoace un război civil în Irlanda” – Marine Le Pen
Marine Le Pen: "Rechemarea ambasadorului francez la Roma este o greșeală diplomatică"
Marine Le Pen: sancțiunile împotriva Rusiei au avut „consecințe catastrofale”
Le Pen a înaintat un ultimatum lui Macron: Urmați exemplul lui De Gaulle!

Загрузка...