Heiko Maas

Germania este îngrijorată de situația din jurul Iranului

140
(reînnoit 17:31 13.05.2019)
Șeful diplomației Germane, Heiko Maas, a avut o întrevedere cu secretarul de stat al SUA, Mike Pence, în cadrul căreia au vizat și problema acordului nuclear cu Iranul.

BUCUREȘTI, 13 mai – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Germaniei, Heiko Maas a declarat că a avut o întrevedere bilaterala cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, la Bruxelles, în cadrul căreia și-a exprimat îngrijorarea în legătură cu tensionarea situației în jurul Iranului.

Anterior, luni, ministrul Afacerilor Externe al Belgiei, Didier Reynders, a declarat că UE speră că aceste consultări cu Pompeo va permite să identifice o cale și „să ofere o șansă în plus” acordului nucelar cu Iranul.

“De asemenea a avut loc o întrevedere bilaterală cu Mike Pompeo, în cadrul căreia am dat de înțeles clar că suntem îngrijorați în legătură cu evoluțiile și tensiunile din regiune. Nu dorim să se ajungă la o escaladare militară și consideră că acordul nuclear reprezintă o garanție a lipsei armei nucleare în Iran. Vom menține acest acord”, a declarat Maas.

Potrivit lui Maas, UE și SUA au poziții diferite în privința Iranului, însă urmăresc un scop comun. În afară de aceasta, el a salutat vizita lui Pompeo și a menționat că acest lucru a contribuit la un dialog necesar.

“Scopul nostru este să rămânem într-un dialog cu Iranul în baza acordurilor existente. În prezent nu văd alternative mai bune, nu există propuneri ale unui acord mai bun. Consider că cel mai responsabil este să menținem ceea ce există și să depunem toate eforturile pentru a preveni orice escaladări a situației”, a spus Maas.

Pe 8 mai, când se împlinește un an de la ieșirea SUA din acordul nuclear, Iranul a anunțat că suspendă respectarea câtorva puncte a Planului comun de acțiune cuprinzător și măsuri restrictive, în special, cele privitoare la rezervele de uraniu îmbogățit și apei grele. Teheranul a declarat că nu se consideră obligat să respecte aceste restricții. Iranul face trimitere la încălcarea de către SUA a acordului nuclear și introducerea de către Washington a sancțiunilor împotriva Teheranului, precum și incapacitatea celorlalte părți semnatare (Germania, Franța, Marea Britanie, China și Rusia) de a rezolva problemele apărute.

140
Tagurile:
acordul nuclear cu iranul, acordul nuclear, SUA, Iran, Mike Pence, Germania, Heiko Maas
Tematic
Netanyahu, către Iran: „Ieşiţi repede din Siria. Nu vom înceta să atacăm”
„Un conflict între Iran, Israel și alte țări din regiune este posibil”
„Astăzi, Venezuela, mâine, Iran? Cuba?”: propaganda pentru război a Washingtonului
SUA: Nu vrem un război cu Iran, nici să schimbăm regimul de la Teheran
Alegeri prezidențiale în Belarus

Astăzi au loc alegeri prezidențiale în Belarus

41
Duminică, în Republica Belarus se desfășoară alegerile prezidențiale - în cursa pentru funcția de șef al statului s-au înscris cinci candidați, printre care și actualul șef de stat, Alexandr Lukașenko.

CHIȘINĂU, 9 aug – SPUTNIK. Secțiile de votare pentru alegerile prezidențiale din Belarus au fost deschise pentru alegători, informează RIA Novosti.

Alegerile prezidențiale din Belarus se desfășoară corect, a declarat pentru jurnaliști Dmitri Kobițki, secretarul general al Consiliului Adunării Interparlamentare a CSI.

”Am vizitat multe regiuni, orașe. Îi ascultăm pe toți cei implicați în procesul de monitorizare. Trebuie menționat că nu am primit nicio observație în aceste zile”, a adăugat el.

Votarea anticipată a avut loc în Belarus în ultimele cinci zile. Rata participării a depășit 41%.

În ziua principală de de vot, 9 august, secțiile vor funcționa între orele 8.00 și 20.00. În total, în cadrul acestei campanii electorale au fost constituite 5767 de secții de votare, dintre care 44 în străinătate, vor lucra în ambasadele și consulatele bieloruse din 36 de țări. Pe teritoriul Rusiei, secțiile au fost deschise la Moscova, Sankt Petersburg și Kaliningrad.

Au fost create secții în unitățile militare (13 la număr), sanatorii, dispensare, case de odihnă, spitale și alte organizații de sănătate care oferă asistență medicală în condiții de staționare (231). În acestea, comisiile electorale pot declara votarea închisă și mai devreme de ora 20.00, dacă toți alegătorii incluși în listă au votat.

În plus, există posibilitatea de a vota de acasă pentru cei care, din motive de sănătate sau din alte motive, nu vor putea veni la secția de votare în ziua alegerilor. În acest scop, comisia locală nu trebuie să aibă mai mult de trei urne portabile. Confirmarea oficială a motivelor incapacității de a veni la secția de votare nu este necesară.

Cetățenii votează la locul de reședință permanent sau temporar. Alegătorii pot vota și în cazul în care locuiesc temorar în altă parte decât acolo unde își au viza de reședință, însă sunt obligați să prezinte comisiei unui contract de închiriere a unui imobil.

Alegătorii infectați cu noul coronavirus și pentru tratamentul în ambulatoriu vor vota pe 9 august la secțiile de votare din spitale unde vor fi transportați sau de acasă. Contactele de prim nivel cu purtătorii virusului, care se autoizolează, vor vota, dar cu respectarea obligatorie a măsurilor de protecție.

Din cauza pandemiei coronavirusului, vor fi luate măsuri preventive în secțiile de vot: membrii comisiilor, observatorii și alegătorii trebuie să poarte măști, secția trebuie ventilată și igienizată în mod regulat, distanța socială va fi asigurată și, dacă este posibil, se vor separa fluxurile de intrare și de ieșire din incintă.

Este planificat ca alegătorul să-și prezinte pașaportul într-o formă extinsă, arătând paginile necesare, fără a-l preda unui membru al comisiei de secție.

Cinci persoane s-au înscris în cursa pentru funcția de șef al statului, inclusiv actualul șef al statului, Alexander Lukașenko, care conduce țara timp de 26 de ani. În plus, în buletinul de vot este opțiunea de a vota „împotriva tuturor”.

Alegerile vor fi recunoscute ca fiind valabile dacă mai mult de 50% din cetățenii incluși în liste vor participa la scrutin. Pentru a fi ales, președintele Belarusului, este necesară să obțină peste 50% din voturile exprimate care au participat la vot.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

41

Загрузка...
Frontiera dintre Slovenia și Italia

Italia menține obligația de izolare pentru românii și bulgarii care intră în țară

448
Obligația de izolare la domiciliu pentru persoanele care vin din România și Bulgaria a fost extinsă de Italia până pe 7 septembrie.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Se prelungește carantina în Italia pentru persoanele care vin din România și Bulgaria. Decretul a fost publicat deja în Gazeta Oficială.

Pentru italieni, România reprezintă o țară cu risc crescut din punct de vedere epidemiologic. Autoritățile au decis, în scopul evitării importării unor noi focare de coronavirus, prelungirea până pe 7 septembrie a obligației de izolare la domiciliu a tuturor persoanelor care au avut contact cu România.

Mai mult decât atât, în momentul în care vor intra în Italia, persoanele respective urmează să completeze un formular cu adresa și numărul de telefon la care vor fi verificate periodic.

De asemenea, există posibilitatea ca unele regiuni să introducă măsuri suplimentare de prevenire a răspândirii virusului COVID-19.

Una dintre acestea este Regiunea Lazio. Aceasta a decisă să testeze pe cât posibil românii care sosesc cu autocarele din România.

Testarea a fost inițial voluntară. A fost organizată în gara Tiburtina.

În urma unor suspiciuni apărute în presa italiană privind evitarea controalelor de către români, autorităţile sanitare au organizat punctele de testare direct pe autostradă, la intrarea în Roma, informează stiripesurse.ro.

În data de 7 august 2020 au fost testați pasagerii a trei autocare românești. Din fericire, toți au fost negativi la anticorpii virului SARS-CoV-2.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

448
Tagurile:
Izolare, Italia
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Roni

Guvernul a decis: această categorie de angajați va primi 2500 de lei

0
Statul român vrea să încurajeze telemunca, motiv pentru care angajații care au lucrat în acest fel în perioada stării de urgență vor primi câte 2500 de lei.

BUCUREȘTI, 9 aug – Sputnik. Angajații care, în perioada stării de urgență, au lucrat în regim de telemuncă primesc vești bune de la Guvern. Acesta a decis să sprijine piața muncii și să determine angajații să folosească telemunca, mai ales că se mențin regulile de distanțare socială, inclusiv la locul de muncă.

Guvernul a prevăzut, astfel, acordarea, o singură dată, a sumei de 2500 de lei pentru angajații ce au lucrat în regim de telemuncă pe perioada stării de urgență sau de alertă pentru cel puțin 15 zile, pentru achiziționarea de pachete și bunuri tehnologice necesare desfășurării activității în regim de telemuncă.    

Măsura se adresează angajatorilor care au statut de întreprinderi mici și mijlocii și care au făcut dovada folosirii telemuncii pe perioada stării de urgență.

Banii se acordă prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă din bugetul asigurărilor pentru şomaj, din subvenţii de la bugetul de stat, în limita bugetului alocat, până la 31 decembrie 2020, informează adevarul.ro.

Sputnik a scris recent despre datele relevate de un studiu Bookster potrivit căruia peste 30 de procente dintr-un total de aproximativ 800 de companii din România analizate continuă să lucreze exclusiv de acasă și numai 15% se întorc complet, cu toți angajații, în spațiile de birouri care au rămas goale pe perioada stării de urgență.

Se poate vedea o înclinare mai mare spre lucrul complet de acasă la companiile din București, spre deosebire de restul țării, acolo unde numai 24% dintre companii au precizat că rămân să lucreze cu toți angajații de acasă în perioada următoare.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
online, Muncă

Загрузка...