Assange

Suedia a reluat investigațiile penale împotriva lui Assange

47
(reînnoit 13:31 13.05.2019)
Procuratura din Suedia a reluat investigațiile oprite în 2017 în dosarul pornit împotriva lui Julian Assange, acuzat de hărțuire sexuală.

BUCUREȘTI, 13 apr – Sputnik. Procuratura suedeză a reluat investigația în dosarul pe numele fondatorului WikiLeaks, Julian Assange, suspectat de crime cu caracter sexual.

Există temei serios pentru a-l suspecta pe Assange. Decizia cu privire la încheierea investigației a fost luată din considerente imposibilității prezentării lui în instanța de judecată, nu în temeiul circumstanțelor dosarului, a declarat adjunctul principalului procuror districtual Eva-Maria Persson.

Potrivit ei, Suedia va depune o cerere de extrădare a fondatorului WikiLeaks după ce acesta „își va ispăși pedeapsa în Marea Britanie”.

Ne așteptăm ca autoritățile britanice să ia o decizie de extrădare vara, până în august 2019, când expiră termenul de prescripție, a adăugat Persson.

De asemenea, ea a menționat că admite сă îl va audia pe Assange în regim de conferință video. Data deocamdată nu a fost stabilită, însă părțile rezolvă „probleme de ordin tehnic, legate inclus de data emiterii ordinelor de arest”.

Assange a fost acuzat de hărțuire sexuală și viol în anul 2010. Din 2012 acesta se ascundea la ambasada Ecuadorului din Marea Britanie, evitând extrădarea în țara scandinavă. În aprilie, Assange a fost reținut conform ordinului emis în 2012 pentru neprezentarea la procesul de judecată.

Investigațiile din Suedia au încetat în anul 2017, însă după arestarea lui Assange, avocatul unei femei, care a înaintat acuzațiile, a cerut reluarea dosarului. Potrivit experților, în cazul extrădării lui în Suedia, acesta riscă până la doi ani închisoare.

47
Tagurile:
Suedia, Julian Assange
Тема:
Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (30)
Tematic
Moscova: Vom aborda problema arestării lui Assange la nivel international
Trump nu știe nimic despre WikiLeaks și arestarea lui Assange
Assange a publicat „dovezi ale crimelor de război comise de SUA”
Julian Assange a fost plasat într-o închisoare numită "British Guantanamo"

Загрузка...