European Council President Donald Tusk, front center, and European Commission President Jean-Claude Juncker, front left, lead EU leaders to a group photo at an EU summit at the Europa building in Brussels on Thursday, Dec. 14, 2017

Summitul informal al șefilor de stat sau de guvern din Uniunea Europeană Sibiu, 9 mai

197
Șefii de stat și a guvernelor statelor UE se reunesc astăzi la Sibiu pentru a discutat despre viitorul comunității europene în ajunul alegerilor pentru Parlamentul European.

BUCUREȘTI, 9 mai - Sputnik. Pe 9 mai, Sibiul găzduiește summitul informal al șefilor de stat sau de guvern ai statelor membre ale UE. În oraș sunt așteptați mai mulți lideri europeni, dar și reprezentanții principalelor grupuri politice europene – S&D și PPE, care se reunesc și ele cu această ocazie. Socialiștii europeni se întâlnesc la Sibiu fără reprezentanții colegilor lor români din PSD.

Marea Britanie nu participă la reuniune. România va fi reprezentată de președintele Klaus Iohannis, în timp ce prim-ministrul Viorica Dăncilă nu a fost invitată la reuniune.

Liderii europeni vor dezbate agenda strategică 2019-2024 și un spectru mai larg de probleme legate de apărarea cetăţenilor şi a libertăţilor, protejarea normelor statului de drept, configurarea modelului economic european şi intensificarea rolului Uniunii Europene la nivel mondial. Evenimentul este unul din cele mai importante din perioada președinției României în Consiliul UE, care se va încheia pe 1 iulie a acestui an.

Summitul informal de la Sibiu are loc în ajunul alegerilor pentru Parlamentul European, care vor avea loc între 23-26 mai 2019.

197
Tagurile:
Consiliul UE, summit, Sibiu
Тема:
Summitul Consiliului European de la Sibiu din 9 mai 2019 (14)

Загрузка...