Nicolas Maduro. Arhivă

Londra: Occidentul trebuie să-și sporească presiunile asupra Venezuelei și Rusiei

192
(reînnoit 19:58 08.05.2019)
Occidentul trebuie să-și sporească presiunile asupra autorităților din Venezuela, dar și asupra Rusiei, care susține guvernul de la Caracas, susține ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, Jeremy Hunt.

BUCUREȘTI, 8 mai – Sputnik. Occidentul trebuie să-și sporească presiunile asupra autorităților din Venezuela, precum și asupra Rusiei, care susține guvernul acestei țări, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Marii Britanii, Jeremy Hunt.

“Trebuie să sporim presiunile asupra regimului (autoritățile din Venezuela n.r.), inclusiv prin utilizarea potențialului sancțiunilor. De asemenea, trebuie să condamnăm și să sporim presiunile asupra celor care susțin regimul Maduro, în special, Rusia, care și-a expediat militarii în Caracas... Acțiunile lor provoacă poporului venezuelean doar suferințe de pe urma acțiunilor lui Maduro”, a declarat miercuri Hunt la conferința de presă organizată la Londra după negocierile cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.

Potrivit ministrului, Marea Britanie încearcă să-și transmită poziția sa în această problemă Rusiei, pe care Londra acuză de imixtiune în procesul politic din Venezuela.

“Astăzi MAE și-a exprimat îngrijorarea reprezentantului diplomatic temporar al Rusiei în Marea Britanie în legătură cu acțiunile Rusiei în Venezuela”, a mai menționat Hunt.

192
Tagurile:
ministrul afacerilor externe, Venezuela, Rusia, Marea Britanie
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)
Tematic
Trump contrazice declarațiile lui Bolton și Pompeo pe Venezuela, după convorbirea cu Putin
Bătălia pentru Venezuela: cele mai fierbinți momente, surprinse în imagini
Lavrov , întâlnire cu omologul venezuelean după tentativa de lovitură de stat eșuată
Criza din Venezuela provoacă disensiuni la Casa Albă – Presa din SUA
Discuțiile Lavrov-Pompeo în Finlanda: Va fi sau nu intervenție militară în Venezuela

Загрузка...