Serghei Lavrov

Lavrov: Situația din jurul Iranului e cauzată de iresponsabilitatea SUA

166
(reînnoit 14:37 08.05.2019)
Situația din jurul acordului nuclear cu Iranul a fost creată de comportamentul iresponsabil al SUA, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov.

BUCUREȘTI, 8 mai – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat la întrevederea cu omologul său iranian, Mohammad Javad Zarif, că situația din jurul acordului nuclear cu Iranul a fost cauzată de comportamentul iresponsabil al SUA.

“Din câte înțeleg, una din principalele probleme despre care va trebui să discutăm este această situație inacceptabilă din jurul programul nuclear iranian, situația care a fost generată de comportamentului iresponsabil al Statelor Unite, care au renunțat la obligațiile prevăzute în rezoluția Consiliului de Securitate al ONU”, a spus Lavrov.

Mai devreme, Iranul a anunțat ambasadorii Marii Britanii, Franței, Germaniei, Chinei și Rusiei despre decizia de renunța la respectarea unor angajamente din cadrul acordului nuclear.

Președintele Iranului, Hassan Rohani, a declarat că statele europene au 60 de zile la dispoziție pentru negocieri.

Pe 8 mai 2018, SUA și-au anunțat decizia de retragere din acordul nuclear cu Iranul și restabilirea tuturor sancțiunilor împotriva acestei țări, inclusiv a sancțiunilor secundare împotriva tuturor statelor care vor continua să aibă afaceri cu Iranul. Washingtonul a declarat că intenționează să reducă la zero exportul petrolului iranian.

166
Tagurile:
acordul nuclear, Serghei Lavrov, Iran
Tematic
Boeing-ul prăbușit în Iran transporta 30 de tone de carne
Netanyahu, către Iran: „Ieşiţi repede din Siria. Nu vom înceta să atacăm”
„Un conflict între Iran, Israel și alte țări din regiune este posibil”
„Astăzi, Venezuela, mâine, Iran? Cuba?”: propaganda pentru război a Washingtonului

Загрузка...