Ministrul Afacerilor Externe al Iranului,  Javad Zarif

Iranul nu vrea război cu SUA, însă este gata se apere șeful MAE de la Teheran

188
(reînnoit 16:03 07.05.2019)
Iranul nu dorește un război cu SUA, însă este gata să se apere de un eventual atac, potrivit ministrului iranian al Afacerilor Externe, care mai spune că Teheranul și-ar putea revizui participarea la acordul nuclear în cazul în care UE nu va mai putea să protejeze țara de sancțiunile SUA.

BUCUREȘTI, 7 mai – Sputnik. Teheranul nu vrea un război cu Washingtonul, însă se va apăra dacă SUA vor provoca ciocniri cu Iranul, a declarat agenției RIA Novosti ministrul iranian al Afacerilor Externe, Mohammad Javad Zarif.

Se pare că acei care au declanșat războiul SUA cu Irakul în anul 2003 încearcă să provoace un nou război, de această dată cu Iranul. E un adevărat suicid. Unele persoane din guvernul lui Trump depun eforturi pentru a provoca un astfel de război, însă pentru ei acest lucru va fi un adevărat suicid, a declarat Zarif.

“Iranul nu și-a dorit și nu-și dorește vreun război cu cineva. Însă, dacă SUA vor provoca ciocniri cu Iranul, vom apăra din toate puterile țara și interesele noastre naționale”, a adăugat ministrul iranian, fiind întrebat care sunt riscurile unui război între Iran și SUA.

Iranul este tot mai aproape de semnarea unui acord cu UE

De asemenea, oficialul iranian a declarat că Iranul și UE sunt tot mai aproape de semnarea unui acord care va permite Teheranului să-și vândă petrolul, în ciuda sancțiunilor SUA.

“În condițiile actuale, Iranul este capabil să-și vândă petrolul, suntem în stare să ne apărăm economia. Iranul va reuși să înfrunte sancțiunile americane, făcând posibilă vânzarea petrolului iranian și obținerea profiturilor de pe urma acestuia”, a adăugat Zarif, fiind întrebat ce mecanisme va utiliza Teheranul pentru exportul de petrol.

Iranul, Rusia și Turcia vor crea un mecanism de ocolire a sancțiunilor SUA

Potrivit șefului diplomației iraniene, țara lui consideră posibilă crearea unui mecanism financiar cu Rusia și Turcia, similară sistemului european INSTEX, care va permite ocolirea sancțiunilor SUA.

“Un mecanism, asemănător cu INSTEX va putea fi realizat împreună cu alte state cointeresate, inclusiv cu Rusia și Turcia”, a declarat Zarif.

Iranul amenință UE cu revizuirea acordului nuclear

Dacă UE nu va putea ajuta Iranul în contracararea sancțiunilor SUA, acordul nuclear nu va mai avea niciun sens și Teheranul și-ar putea revedea participarea la realizarea acestui document, susține oficialul iranian.

“Dacă interesele Iranului vor fi asigurate de Planul comun de acțiune cuprinzător și măsuri restrictive, iar UE își va respecta obligațiile asumate, Iranul va respecta acordul”, a declarat Zarif.

Potrivit lui, răbdarea poporului Iranului are limitele ei, iar continuarea participării țării la acordul nuclear depinde de beneficiile pe care va aduce Teheranului și de comportamentul UE.

“Din momentul în care UE nu va fi în stare să ne ajute în problema contracarării sancțiunilor, atunci prezența unilaterală a Iranului în acordul nuclear nu va mai avea niciun sens. În acest caz, este posibilă revizuirea restricțiilor prevăzute în Planul comun de acțiune cuprinzător și măsuri restrictive”, a adăugat ministrul.

188
Tagurile:
acordul nuclear, UE, Iran, Mohammad Javad Zarif
Tematic
Iranul prezintă submarinul „Cuceritorul”, dotat cu rachete de croazieră - IMAGINI
Parlamentul Iranului a declarat CENTCOM “grupare teroristă”
Mike Pence a explicat cât timp SUA vor mai exercita presiuni asupra Iranului
„Astăzi, Venezuela, mâine, Iran? Cuba?”: propaganda pentru război a Washingtonului

Ungaria, succes istoric: a negociat cu Rusia pentru vaccin și pentru furnizarea de gaz

134
(reînnoit 16:31 23.01.2021)
Rusia va începe livrarea primei tranșe de vaccin către Ungaria și a fost încheiat un acord politic cu Budapesta pentru continuarea livrării de gaze .

BRUXELLES, 23 ian - Sputnik. Ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, Péter Szijjártó, a anunțat că Rusia va începe în cel mult 30 de zile livrarea primei tranşe a vaccinului anti-Covid-19. Totodată, el a arătat că a fost încheiat un acord politic pentru continuarea livrării gazelor în Ungaria şi după expirarea în octombrie a contractului pe termen lung. Anunțul a fost făcut după încheierea convorbirilor pe care ministrul de Externe al Ungariei le-a avut ieri la Moscova.

“Am venit azi la Moscova pentru a cădea de acord cu ruşii cu privire la două lucruri. Am plăcerea să vă anunţa că am reuşit în ambele cazuri”, a declarat ministrul ungar.

El a arătat că Ungaria va cumpăra o cantitate de vaccin suficientă pentru 1 milion de oameni, aceasta înseamnă practic 2 milioane de doze, pentru că fiecare persoană trebuie vaccinată de două ori pentru a obţine imunitatea. Cantitatea contractată va fi livrată de partea rusă în trei tranşe.

“Am convenit despre achiziţionarea în trei tranşe a unei cantităţi mari de vaccin rusesc, despre care autoritatea naţională ungară a constatat că este sigur şi poate fi administrat în Ungaria. Am convenit, de asemenea, că, după ce contractul de achiziţie pe termen lung va expira în octombrie, ruşii vor continua să livreze gaz către Ungaria”, a declarat Péter Szijjártó.

El a detaliat arătând că în decurs de 30 de zile, Ungaria va primi o cantitate suficientă pentru a vaccina 300 000 de oameni, apoi, într-o perioadă de 30 de zile, o a doua cantitate, necesară pentru vaccinarea a 500 000, iar în ultima etapă de 30 de zile, doze suficiente pentru 200 000 de oameni, altfel spus partea rusă s-a angajat la trei livrări la termen de 30 de zile fiecare.

“Interesul Ungariei este să accelereze vaccinarea, pentru că astfel putem salva vieţi, locuri de muncă, şi ne apropiem tot mai mult de începerea ridicării măsurilor restrictive”, a explicat ministrul motivele acestui demers. De asemenea, Péter Szijjártó a arătat că procesul de vaccinare nu este o problemă politică, ci una profesională, Ungaria având interesul să accelereze desfăşurarea acestuia.

Și pe tema provizionării cu energie, Péter Szijjártó a reamintit că în octombrie va expira contractul bilateral de achiziţionare a gazului rusesc, încheiat cu 26 de ani în urmă. Astfel, oficialul maghiar a anunţat că a încheiat un acord politic cu vicepremierul rus responsabil pentru industria energetică, Aleksandr Novak, cu privire la continuarea livrării gazelor din Rusia.

Detaliile tehnice, cantitative şi financiare ale livrării vor trebui precizate de Gazprom în acord cu firmele ungare partenere, a mai explicat oficialul maghiar. Tot în acest domeniu, ministrul a amintit că Ungaria continuă construcţia gazoductului de 15 km lungime care va lega graniţa ungaro-sârbă de reţeaua naţională de gaz din Ungaria și care va permite, începând din octombrie, transportul unei cantităţi de 6 milioane de metri cubi de gaz în Ungaria, din direcţie sudică.

Potrivit lui Péter Szijjártó, Ungaria va avea astfel şi o posibilitate de diversificare a căilor de aprovizionare şi a surselor, deoarece conducta va face accesibilă Ungariei gazoductul transadriatic prin care gazul va fi transportat în Europa, printre altele, din Azerbaidjan.

“Pentru noi este important să avem o colaborare previzibilă cu ruşii în materie de aprovizionare cu gaze, deoarece, cu toate că am rezervat o anumită capacitate şi la terminalul GNL de pe insula Krk, trebuie să recunoaştem că, din considerente de ordin infrastructural, Rusia va juca în continuare un rol semnificativ pe piaţa energiei din această zonă, dată fiind situaţia din regiune. De aceea este o veste bună că am încheiat acordul politic cu ruşii privind livrarea gazului către Ungaria şi după octombrie”, a adăugat Péter Szijjártó.
134
Tagurile:
Rusia, GAZ, Ungaria
Tematic
Ungaria, măsură de amânare a plății ratelor până pe 30 iunie
Ungaria a semnat un acord cu Rusia pentru livrarea de vaccin Sputnik V
Ungaria devine prima țară UE care autorizează vaccinul rusesc Sputnik V

Загрузка...
Иллюстрационное фото вакцины от Covid19 с логотипом AstraZeneca

După Pfizer, și AstraZeneca va reduce livrările de vaccin anti-Covid pentru UE

95
(reînnoit 13:12 23.01.2021)
După ce Pfizer a anunțat reducerea livrărilor de vaccin în UE, și AstraZeneca va reduce cu 60% livrările de vaccin anti-Covid promise UE în prima parte a acestui an.

BRUXELLES, 23 ianc - Sputnik. Situația livrărilor de vaccin în UE devine tot mai problematică după ce AstraZeneca a anunțat că își va reduce livrările de vaccin. Compania britanică promisese în jur de 80 de milioane de doze spre cele 27 de țări ale Uniunii Europene până la finalul lunii martie, dar 31 de milioane dintre acestea nu vor mai ajunge pe continent din cauza unor probleme de producție întâmpinate la fabrica din Belgia care produce serul.

„Cantitatea produsă va fi mai mică decât cea anticipată din cauza unor scăderi de producție la fabrica noastră din lanțul de furnizare european”, a declarat un purtător de cuvânt al companiei britanice într-un comunicat.

Și aceasta nu este prima veste proastă. Deja numărului de doze de vaccin Pfizer/BioNTech livrate UE este mai mic decât cel promis, situație care nemulțumește profund unele țări europene. Astfel, dacă Italia a anunțat că ar urma să dea în judecată Pfizer, Ungaria și-a asigurat un număr mare de doze de vaccin din Rusia, criticând încetineala Comisiei Europene în a asigura vaccinurile necesare unei vaccinări în masă.

95
Tagurile:
UE, COVID-19, vaccin
Tematic
Centrul Gamaleia și AstraZeneca au semnat un memorandum de cooperare
Centrul Gamaleia, despre cooperarea cu AstraZeneca: Politica nu-și mai are locul
AstraZeneca face echipă cu creatorii vaccinului Sputnik V

Загрузка...
Спецпроект Обучение планшетной грамоте для людей старшего возраста в Москве

Cum facem bani cu ajutorul rețelelor de socializare?

0
(reînnoit 17:52 23.01.2021)
Vadim Cușnir, manager al comunității Social Media în Culise, a vorbit în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal” despre tehnicile eficiente de promovare a startup-rilor pe rețelele de socializare.
Cum să facem bani cu ajutorul rețelelor de socializare?

Utilizate eficient, rețelele de socializare ne ajută să vindem un produs, să facem mai mulți bani sau să devenim renumiți. Pentru aceasta este suficient să aplicăm simple tehnici de marketing, să transmitem mesaje coerente și ingenioase și să avem răbdare. Despre pașii care trebuie urmați, în acest scop, a vorbit în cadrul emisiunii ”Sputnik Matinal”, Vadim Cușnir, manager al comunității Social Media în Culise.

Persoanele care încep afaceri mici sunt încurajate să facă, periodic, live-uri pe rețelele de socializare. Această tehnică atrage atenția publicului care, ulterior, va solicita sau va recomanda produsul sau serviciul promovat.

”Există așa o persoană care se numește Corina. Ea face cursuri de engleză. În decurs de jumătate de an a devenit cunoscută în Chișinău datorită live-rilor pe rețeaua de socializare. O dată în săptămână ea făcea un live și vorbea despre activitatea ei. În prezent, ea este tăguită de fiecare dată când cineva se interesează despre cursuri de limba engleză. Ce a ajutat-o pe ea? Faptul că făcea constant live și vorbea despre activitatea ei”, a povestit Vadim Cușnir.

Storytelling este o altă tehnică de promovare eficientă a unei activități pentru rețelele de socializare. Aceasta reprezintă o poveste despre activitatea unei persoane sau instituții, relatată simplu și captivant.

”Povestești de ce ești implicat în această activitate. Vorbești despre dificultățile prin care ai trecut, cu ce provocări te confrunți și care este feedback-ul clienților. Este cea mai ușoară metodă de a atrage atenția. Textul trebuie să fie scurt și să respecte acea structură predată în școală:  introducere, cuprins și încheiere. Începutul unui storytelling trebuie să fie captivant. Fie începem cu un citat, fie cu o întrebare. Iar în text trebuie să se regăsească mesajul din citat sau răspunsul la întrebare”, a precizat Vadim Cușnir.

Ce greșeli trebuie evitate în procesul de promovare a unei afaceri pe rețelele de socializare aflați din interviu.

Autor: Maria Dimineț

0
Tagurile:
Rețele de socializare, Bani

Загрузка...