Casa Albă

Criza din Venezuela provoacă disensiuni la Casa Albă Presa din SUA

330
(reînnoit 11:36 06.05.2019)
Criza politică din Venezuela crează disensiuni în interiorul Casei Albe, Donald Trump fiind rezervat în privința unei intervenții în republica bolivariană, în ciuda presiunilor unor consilieri.

BUCUREȘTI, 6 mai – Sputnik. Evenimentele din Venezuela au devenit o grea încercare pentru administrația președintelui SUA, Donald Trump, scrie The Hill.

Publicația menționează că relațiile între liderul american și consilierul lui pentru securitatea națională, John Bolton, sunt tensionate. Acest lucru este legat de divergențele în legătură cu intervenția militară în problemele interne ale republicii bolivariene.

În pofida declarațiilor anterioare ale lui Trump, potrivit cărora SUA examinează toate variantele de soluționare a crizei, președintele american preferă să evite o agravare a conflictelor militare existente sau provocarea unor noi conflicte.

Spre exemplu, el declarase că SUA nu vor mai interveni în politica internă ale altor state, a îndemnat la încheierea războiului în Afganistan și la retragerea trupelor din Siria, scrie autorul articolului.

În același timp, Bolton încearcă pe toate căile să convingă președintele să utilizeze forța.

Potrivit expertului pentru Venezuela al Universității Clark (SUA), Paul Posner, citat de The Hill, Trump preferă să urmeze o poziție prin care și-ar consolida puterea în SUA, însă o intervenție în Venezuela ar putea avea efecte negative.

“Administrația este foarte divizată. Lui Trump îi plac retorica lui Bolton, însă nu cred că este interesat de o intervenție în Venezuela”, a declarat Posner.

În același timp, expertul a adăugat că în cazul în care poziția consilierului nu va coincide cu decizia președintelui, acesta nu va susține pasivitatea SUA în criza din Venezuela și va găsi motive pentru o intervenție militară. În acest caz, în opinia lui Posner, Trump va ceda și intervenția va avea loc.

330
Tagurile:
John R. Bolton, SUA, Casa Albă, Venezuela, Donald Trump
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)

Загрузка...