Matteo Salvini și Viktor Orban

Salvini și Orban își conjugă eforturile pentru victoria “noii Europe”

410
(reînnoit 14:56 03.05.2019)
Vicepremierul Italiei, Matteo Salvini, și prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban au discutat la Budapesta despre combaterea migrației și „noua Europă” de după alegerile europarlamentare din 26 mai.

BUCUREȘTI, 3 mai – Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne al Italiei, Matteo Salvini, a vizitat Budapesta pe 2 mai, unde a avut o întrevedere cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban. Cei doi au discutat despre forța statelor naționale, păstrarea culturii creștine a Europei și despre protecția frontierelor Europei, menționează portalul Geopolitica.ru.

În cadrul unei conferințe de presă comune, Orban a declarat că cei doi politicieni sunt convinși că fundamentul Europei îl reprezintă statele naționale puternice și prospere.

Potrivit prim-ministrului, continentul trebuie să acorde o atenție sporită culturii europene bazate pe valori creștine, iar frontierele europene trebuie să fie protejate de „invazia migranților”.

Orban l-a lăudat pe Salvini și eforturile depuse de acesta în prevenirea traversării ilegale a frontierei pe calea maritimă, așa cum Ungaria a făcut-o pe frontiera terestră. Acesta a mai spus că europenii trebuie să aplece urechea la Italia și Ungaria atunci când e vorba de apărarea frontierelor, nu la vorbele președintelui Franței, Emmanuel Macron.

La rândul lui, Salvini a declarat că Europa nu are nevoie de un sistem de redistribuire a migranților, Europa fiind capabilă să-și apere frontierele pe mare și uscat.

Potrivit liderului partidului Lega, Ungaria efectuează controale legale a persoanelor care încearcă să intre pe teritoriul țării, adăugând că Ungaria a reușit să fortifice rapid și eficient granița.

Salvini a menționat că situația se va schimba pentru Europa și popoarele ei după alegerile din 26 mai. Potrivit lui, aceștia propune o alternativă la actuala conducere europeană.

Ungaria și Italia au viziuni similar asupra protecției frontierei Europe și asupra metodelor de prevenire a pătrunderii în Uniunea Europeană “a maselor de oameni, teroriști și alte persoane indezirabile”, a declarat joi ministrul Afacerilor Interne al Ungariei, Sándor Pintér, după discuțiile purtate cu omologul său Matteo Salvini.

În cadrul unei conferințe de presă comune a celor doi oficiali, Pinter i-a adus mulțumiri Italiei pentru eforturile ei de “menținere a oaspeților nepoftiți în afara frontierelor UE”. Acesta a apreciat înalt rezultatele Italiei în atingerea acestor performanțe în spațiul maritime, declarând că aceste reforturi vor fi în beneficiul tuturor statelor UE, inclusiv a Ungariei.

Potrivit lui Pinter, noi veniții nu trebuie să fie răspândiți în interiorul UE, ci opriți.

Grupul de la Visegrad înțelege că țările care sunt parte a UE au nevoie de ajutor pentru verificarea oamenilor în calea lor spre UE, iată de ce Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia vor continua să depună eforturile de susținere a serviciilor locale de grăniceri din Libia și Balcani, a adăugat acesta.

Punctul de frontieră Röszke și “Noua Europă”

Salvini a povestit că au efectuat o vizită interesantă la punctul de trecere a frontierei între Ungaria și Serbia din Röszke, unde Ungaria a creat o zonă de transit pentru migranții care solicită azil. Potrivit lui Salvini, guvernul ungar a luat sub control “rapid și eficient” peste 600 de kilometric de frontieră, punând capăt contrabandei și traficului de persoane.

Salvini a adăugat că Italia și Ungaria speră că “noua Europă” de după alegerile din 26 mai va demonstra mai mare atașament față de protecția frontierelor ei.

Acesta a mai spus că problema nu mai constă în redistribuirea migranților aflați deja în UE, ci în stoparea unui nou val de migranți.

Salvini a declarat că guvernele Ungariei și Italiei împărtășesc poziția comună potrivit căreia “noua Europă” trebuie să-și protejeze frontierele externe atât pe mare, cât și pe uscat începând cu 27 mai.

Politicianul italian a mai declarat că poziția lor în problema repatrierii migranților coincide, de asemenea. Potrivit lui, se desfășoară o activitate comună pentru revizuirea acordurilor comerciale și financiare cu statele din afara UE, care nu ajută la repatrierea migranților de pe teritoriilor lor.

Salvini i-a adus mulțumiri Ungariei pentru ajutorul acordat Libiei.

“Dacă toate statele s-ar ocupa cu prevenirea traficului de persoane, Europa ar fi avut un număr mai mic de crime”, a declarat acesta.

Ultimul cui în sicriul susținătorilor migrației

După întrevederea cu oficialul italian, prim-ministrul Viktor Orban a declarat într-un interviu oferit postului de radio Kossyut, că Matteo Salvini a reușit să stopeze migrația pe mare, iar Ungaria pe uscat.

Viceprim-ministrul Italiei, potrivit lui, “a bătut ultimul cui în sicriul politicienilor care se pronunță în favoarea migrației”.

Orban a spus că Salvini, care deține și funcția de ministru al Afacerilor Interne al Italiei, a demonstrate că politicienii pro-migrație mint atunci când spun că migrația nu poate fi oprită. Din momentul în care Salvini a interzis vaselor, care transportau migranții, să acosteze în Italia, numărul migranților înecați a scăzut semnificativ pentru că nu mai riscau să traverseze marea.

În opinia lui Orban, oricine îl jignește pe Salvini, reprezentantul poporului italian, jignește italienii.

Prim-ministrul ungar a mai spus că “spre deosebire de elita de la Bruxelles, care trăiește într-o bulă”, lui Salvini nu se ferește să susțină noi jucători politici. În special, “bula de la Bruxelles” habar nu are de Röszke și de pericolul migranților. „Ei nu înțeleg că oferă acces teroriștilor în Europa, în timp ce stau în oficii și apartamente bine protejate”.

Comentând alegerile în Parlamentul European, Orban a declarat că problema cine va conduce Comisia Europeană și Consiliul UE este mai importantă decât apartenența de partid. “E foarte important dacă ei se pronunță pentru sau împotriva migrației”.

De asemenea, el a rugat alegătorii ungari să susține Fidesz, pentru că acesta este cel mai bun mijloc de a ajuta politicienii care luptă cu migrația să ajungă în funcții importante.

Orban a adăugat că Ungaria insistă asupra repatrierii migranților și ajutorarea acestora în țara lor de origine, nu pe redistribuirea lor în Europa.

Macron va suferi un eșec

Când a fost rugat să comenteze propunerea lui Macron de excludere din Schengen a țărilor care refuză să participe la redistribuirea migranților, Orban a reamintit că Macron va fi nevoi să modifice acordul.

“Această tentativă va suferi eșec”, consideră el.

China

În legătură cu forumul internațional organizat săptămâna trecut în China – “Noul Drum al Mătăsii”, Orban a declarat că ascensiunea Chinei crează mari oportunități. Planul comunicării aeriene, auto și pe căi ferate între Europa și Asia sunt evenimente globale de proporții istorice, iar oricine nu participă la acest proiect va rămâne în urmă.

Comentând despre linia de cale ferată între Budapesta și Beldrad, acesta a spus că rentabilitatea investițiilor va depinde de cantitatea mărfurilor transportate.

"Cu cât mai mult vor participa la construcția Drumului Mătăsii, cu atât mai repede ne vom recupera investițiile”, a menționat el.

Împreună cu SUA, împotriva migrației

Orban a relatat și despre vizita pe care urmează să o efectueze la Washington pe 13 mai. Potrivit lui, negocierile cu președintele SUA, Donald Trump, vor viza “banii, migrația și economia”.

Orban a spus că SUA și Ungaria împărtășesc un punct comun asupra migranției și fac parte din grupul din cadrul ONU care își propune să stopeze eforturile internaționale îndreptate spre transformarea migrației într-un fenomen global.

“În acest fel, o problem majoră la negocieri va fi modul în care vom active împreună în combaterea migrației la forumurile internaționale”. Problemele economice vor fi, de asemenea, pe agenda discuțiilor, a adăugat el, pentru că relațiile economice bilaterale se dezvoltă „foarte bine”.

410
Tagurile:
Italia, Ungaria, Uniunea Europeană, Viktor Orban, Matteo Salvini
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Italia lui Salvini sfidează UE și SUA – afacere uriașă, dă peste cap boicotul Occidentului
Matteo Salvini către Sputnik, despre europarlamentare: Nu fac previziuni, mă uit la cifre
Cioloș și USR fac cea mai tare propunere pentru Europa! Salvini e copil pe lângă ei!
Un nou partid european major anunță aderarea la alianța lui Salvini
Nou atac la Guvern de la Bruxelles! Socialiștii europeni împing PSD către Salvini!
Salvini bagă spaima în Bruxelles: suveraniștii devin o alternativă la guvernarea Europei!
Klaus Iohannis și Donald Trump

Românii PROVOACĂ maxim SUA cer PROBA sunt Parteneri cu adevărat!

72
Acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Dragoș Dumitriu. Reprezentantul României la OMS, prof. dr. Alexandru Rafila, nu crede că se va putea folosi medicamentul REMDESIVIR pentru tratamentul COVID-19 în Europa, implicit în România,  în condițiile în care SUA ”au achiziționat 90% din producție în avans”.

”Va fi greu în condițiile în care SUA au achiziționat 90% din producție în avans, dar el nu trebuie folosit decât la forme grave pentru că nu are rost să dai medicație puțin disponibilă decât în cazul în care sunt puse în pericol viețile pacienților”, a declarat dr. Rafila la Digi 24.

La această provocare pentru SUA spusă pe jumătate se alătură Victor Ponta, care provoacă SUA în față – și implicit pe Iohannis și Guvernul, atât de atașați ”parteneriatului”:

”Având în vedere faptul că Guvernul SUA a achiziționat în avans practic toată producția mondială de REMDESIVIR - sper că Președintele și Guvernul României să solicite, în baza Parteneriatului Strategic, un sprijin instituțional măcar pentru acei români aflați la Terapie Intensivă!”, scrie Ponta într-o recentă postare.

Ironic, fostul prim ministru menționează că are ”încredere că Președintele și Guvernul României nu vor fi refuzați!”

”Trebuie să ne folosim relațiile internaționale pentru binele românilor - nu pentru interese personale de imagine și politice!”, lovește Ponta în final.

Reamintim că, la recepția de la ”4 Iulie”, Iohannis și Orban au elogiat sprijinul acordat de SUA României în Pandemie, deși acesta nu s-a ridicat nici măcar la o valoare de 1 milion de dolari – și nu s-a pus nici problema amânării plaților pentru rachete.

Deci, Rafila și Ponta au dreptate: acum se va vedea dacă SUA sunt parteneri, sau e doar o vorbă prin care iau bani de la români și își permit orice aici.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

72

Загрузка...
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Netanyahu sună alarma privind Covid-19 în Israel: „ne aflăm în stare de urgență”

414
Israelul se află în prezent într-o „stare de urgență”, în urma numărului alarmant de mare de noi cazuri de coronavirus, a declarat premierul Benjamin Netanyahu. Țara se confruntă cu peste 10.000 de cazuri active și creșterea continuă.

CHIȘINĂU, 6 iun - Sputnik. Vorbind în cadrul ședinței săptămânale a Cabinetului duminică, Netanyahu le-a cerut legiuitorilor din țară să lucreze mai rapid la un nou pachet de măsuri anti-coronavirus.

„Ne aflăm în stare de urgență. Nu putem amâna legislația - trebuie să mergem înainte pentru a opri răspândirea”, a declarat premierul, referindu-se la ritmul actual.

Ne aflăm în mijlocul unui atac coronavirus reînnoit. Vedem, așa cum am mai avertizat anterior, că focarul este însoțit de o creștere a numărului de cazuri grave, ceea ce va fi o provocare pentru Ministerul Sănătății.

Vineri, numărul cazurilor active de Covid-19 în Israel a trecut pentru prima dată de 10.000 de la începutul pandemiei. Numărul total de cazuri înregistrate se apropie rapid de 30.000, indică ultimele cifre ale Universității Johns Hopkins din SUA.

Tel Aviv a impus restricții foarte stricte pentru combaterea bolii, inclusiv închiderea business-urilor și limitarea strictă a mișcării cetățenilor Israelului. Măsurile aparent au funcționat, deoarece, la sfârșitul lunii mai, numărul de cazuri active era de până la 1.900. Această scădere a determinat autoritățile să înceapă să reducă restricțiile. Cu toate acestea, rata infectării a crescut la scurt timp după aceea, dând peste cap relaxarea planificată a blocării.

La nivel mondial, peste 530.000 de oameni au murit având și coronavirus, iar în total au fost determinate 11,4 milioane de cazuri de infectare. În ultimele săptămâni, răspândirea COVID-19 s-a accelerat în mai multe țări, inclusiv Brazilia, India și SUA, care au în prezent cel mai mare număr de cazuri înregistrate.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

414
Tagurile:
Benjamin Netanyahu, Israel, COVID-19, coronavirus
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Raed Arafat

Ne paște starea de urgență? Raed Arafat, explicații de ultim moment

0
(reînnoit 08:08 06.07.2020)
Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a vorbit despre situația în care ne aflăm la momentul de față din punct de vedere epidemiologic și s-a arătat îngrijorat. Ce a declarat.

BUCUREȘTI, 6 iul – Sputnik, Georgiana Arsene. Numărul mare de persoane infectate cu noul coronavirus din ultima perioadă stârnește îngrijorarea autorităților din România. De altfel, la cel mai înalt nivel, se vehiculează deja ideea reintrării în starea de urgență.

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că, la un moment dat, este posibil să se suplimenteze locurile la terapie intensivă, mai ales că semnale de alarmă există.

Oficialul a reluat rugămintea adresată populației de a respecta regulile de protecție. Mai exact, trebuie să purtăm mască, să folosim dezinfectant și să ne spălăm pe mâini.

”Vedem o creștere foarte serioasă și avem niște indicatori pe care îi analizăm. Durata de infectare a scăzut. Creșterea cazurilor active începe să pună presiune pe secțiile de terapie intensivă. Avem și alte probleme”, a spus Arafat.

Acesta a subliniat că medicii nu pot fi detașați așa ușor și că nu se poate pronunța dacă se va ajunge sau nu la starea de urgență. Mai mult, Arafat a subliniat că încearcă să facă să nu se ajungă în situația de a alege dintre doi pacienți pe care din ei să îi pună la ventilator.

Reamintim că, în data de 16 martie 2020, președintele Klaus Iohannis a decretat stare de urgență. Aceasta a fost prelungită cu încă o lună.

În perioada stării de urgență au fost date 12 ordonanțe militare care au restricționat dreptul la libera circulație, la educație și la sănătate.

Peste două luni, Guvernul a înlocuit starea de urgență cu starea de alertă.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

0
Tagurile:
Stare de urgență, Raed Arafat
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...