Matteo Salvini și Viktor Orban

Salvini și Orban își conjugă eforturile pentru victoria “noii Europe”

413
(reînnoit 14:56 03.05.2019)
Vicepremierul Italiei, Matteo Salvini, și prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban au discutat la Budapesta despre combaterea migrației și „noua Europă” de după alegerile europarlamentare din 26 mai.

BUCUREȘTI, 3 mai – Sputnik. Ministrul Afacerilor Interne al Italiei, Matteo Salvini, a vizitat Budapesta pe 2 mai, unde a avut o întrevedere cu prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban. Cei doi au discutat despre forța statelor naționale, păstrarea culturii creștine a Europei și despre protecția frontierelor Europei, menționează portalul Geopolitica.ru.

În cadrul unei conferințe de presă comune, Orban a declarat că cei doi politicieni sunt convinși că fundamentul Europei îl reprezintă statele naționale puternice și prospere.

Potrivit prim-ministrului, continentul trebuie să acorde o atenție sporită culturii europene bazate pe valori creștine, iar frontierele europene trebuie să fie protejate de „invazia migranților”.

Orban l-a lăudat pe Salvini și eforturile depuse de acesta în prevenirea traversării ilegale a frontierei pe calea maritimă, așa cum Ungaria a făcut-o pe frontiera terestră. Acesta a mai spus că europenii trebuie să aplece urechea la Italia și Ungaria atunci când e vorba de apărarea frontierelor, nu la vorbele președintelui Franței, Emmanuel Macron.

La rândul lui, Salvini a declarat că Europa nu are nevoie de un sistem de redistribuire a migranților, Europa fiind capabilă să-și apere frontierele pe mare și uscat.

Potrivit liderului partidului Lega, Ungaria efectuează controale legale a persoanelor care încearcă să intre pe teritoriul țării, adăugând că Ungaria a reușit să fortifice rapid și eficient granița.

Salvini a menționat că situația se va schimba pentru Europa și popoarele ei după alegerile din 26 mai. Potrivit lui, aceștia propune o alternativă la actuala conducere europeană.

Ungaria și Italia au viziuni similar asupra protecției frontierei Europe și asupra metodelor de prevenire a pătrunderii în Uniunea Europeană “a maselor de oameni, teroriști și alte persoane indezirabile”, a declarat joi ministrul Afacerilor Interne al Ungariei, Sándor Pintér, după discuțiile purtate cu omologul său Matteo Salvini.

În cadrul unei conferințe de presă comune a celor doi oficiali, Pinter i-a adus mulțumiri Italiei pentru eforturile ei de “menținere a oaspeților nepoftiți în afara frontierelor UE”. Acesta a apreciat înalt rezultatele Italiei în atingerea acestor performanțe în spațiul maritime, declarând că aceste reforturi vor fi în beneficiul tuturor statelor UE, inclusiv a Ungariei.

Potrivit lui Pinter, noi veniții nu trebuie să fie răspândiți în interiorul UE, ci opriți.

Grupul de la Visegrad înțelege că țările care sunt parte a UE au nevoie de ajutor pentru verificarea oamenilor în calea lor spre UE, iată de ce Polonia, Cehia, Ungaria și Slovacia vor continua să depună eforturile de susținere a serviciilor locale de grăniceri din Libia și Balcani, a adăugat acesta.

Punctul de frontieră Röszke și “Noua Europă”

Salvini a povestit că au efectuat o vizită interesantă la punctul de trecere a frontierei între Ungaria și Serbia din Röszke, unde Ungaria a creat o zonă de transit pentru migranții care solicită azil. Potrivit lui Salvini, guvernul ungar a luat sub control “rapid și eficient” peste 600 de kilometric de frontieră, punând capăt contrabandei și traficului de persoane.

Salvini a adăugat că Italia și Ungaria speră că “noua Europă” de după alegerile din 26 mai va demonstra mai mare atașament față de protecția frontierelor ei.

Acesta a mai spus că problema nu mai constă în redistribuirea migranților aflați deja în UE, ci în stoparea unui nou val de migranți.

Salvini a declarat că guvernele Ungariei și Italiei împărtășesc poziția comună potrivit căreia “noua Europă” trebuie să-și protejeze frontierele externe atât pe mare, cât și pe uscat începând cu 27 mai.

Politicianul italian a mai declarat că poziția lor în problema repatrierii migranților coincide, de asemenea. Potrivit lui, se desfășoară o activitate comună pentru revizuirea acordurilor comerciale și financiare cu statele din afara UE, care nu ajută la repatrierea migranților de pe teritoriilor lor.

Salvini i-a adus mulțumiri Ungariei pentru ajutorul acordat Libiei.

“Dacă toate statele s-ar ocupa cu prevenirea traficului de persoane, Europa ar fi avut un număr mai mic de crime”, a declarat acesta.

Ultimul cui în sicriul susținătorilor migrației

După întrevederea cu oficialul italian, prim-ministrul Viktor Orban a declarat într-un interviu oferit postului de radio Kossyut, că Matteo Salvini a reușit să stopeze migrația pe mare, iar Ungaria pe uscat.

Viceprim-ministrul Italiei, potrivit lui, “a bătut ultimul cui în sicriul politicienilor care se pronunță în favoarea migrației”.

Orban a spus că Salvini, care deține și funcția de ministru al Afacerilor Interne al Italiei, a demonstrate că politicienii pro-migrație mint atunci când spun că migrația nu poate fi oprită. Din momentul în care Salvini a interzis vaselor, care transportau migranții, să acosteze în Italia, numărul migranților înecați a scăzut semnificativ pentru că nu mai riscau să traverseze marea.

În opinia lui Orban, oricine îl jignește pe Salvini, reprezentantul poporului italian, jignește italienii.

Prim-ministrul ungar a mai spus că “spre deosebire de elita de la Bruxelles, care trăiește într-o bulă”, lui Salvini nu se ferește să susțină noi jucători politici. În special, “bula de la Bruxelles” habar nu are de Röszke și de pericolul migranților. „Ei nu înțeleg că oferă acces teroriștilor în Europa, în timp ce stau în oficii și apartamente bine protejate”.

Comentând alegerile în Parlamentul European, Orban a declarat că problema cine va conduce Comisia Europeană și Consiliul UE este mai importantă decât apartenența de partid. “E foarte important dacă ei se pronunță pentru sau împotriva migrației”.

De asemenea, el a rugat alegătorii ungari să susține Fidesz, pentru că acesta este cel mai bun mijloc de a ajuta politicienii care luptă cu migrația să ajungă în funcții importante.

Orban a adăugat că Ungaria insistă asupra repatrierii migranților și ajutorarea acestora în țara lor de origine, nu pe redistribuirea lor în Europa.

Macron va suferi un eșec

Când a fost rugat să comenteze propunerea lui Macron de excludere din Schengen a țărilor care refuză să participe la redistribuirea migranților, Orban a reamintit că Macron va fi nevoi să modifice acordul.

“Această tentativă va suferi eșec”, consideră el.

China

În legătură cu forumul internațional organizat săptămâna trecut în China – “Noul Drum al Mătăsii”, Orban a declarat că ascensiunea Chinei crează mari oportunități. Planul comunicării aeriene, auto și pe căi ferate între Europa și Asia sunt evenimente globale de proporții istorice, iar oricine nu participă la acest proiect va rămâne în urmă.

Comentând despre linia de cale ferată între Budapesta și Beldrad, acesta a spus că rentabilitatea investițiilor va depinde de cantitatea mărfurilor transportate.

"Cu cât mai mult vor participa la construcția Drumului Mătăsii, cu atât mai repede ne vom recupera investițiile”, a menționat el.

Împreună cu SUA, împotriva migrației

Orban a relatat și despre vizita pe care urmează să o efectueze la Washington pe 13 mai. Potrivit lui, negocierile cu președintele SUA, Donald Trump, vor viza “banii, migrația și economia”.

Orban a spus că SUA și Ungaria împărtășesc un punct comun asupra migranției și fac parte din grupul din cadrul ONU care își propune să stopeze eforturile internaționale îndreptate spre transformarea migrației într-un fenomen global.

“În acest fel, o problem majoră la negocieri va fi modul în care vom active împreună în combaterea migrației la forumurile internaționale”. Problemele economice vor fi, de asemenea, pe agenda discuțiilor, a adăugat el, pentru că relațiile economice bilaterale se dezvoltă „foarte bine”.

413
Tagurile:
Italia, Ungaria, Uniunea Europeană, Viktor Orban, Matteo Salvini
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Italia lui Salvini sfidează UE și SUA – afacere uriașă, dă peste cap boicotul Occidentului
Matteo Salvini către Sputnik, despre europarlamentare: Nu fac previziuni, mă uit la cifre
Cioloș și USR fac cea mai tare propunere pentru Europa! Salvini e copil pe lângă ei!
Un nou partid european major anunță aderarea la alianța lui Salvini
Nou atac la Guvern de la Bruxelles! Socialiștii europeni împing PSD către Salvini!
Salvini bagă spaima în Bruxelles: suveraniștii devin o alternativă la guvernarea Europei!
Отделение Сбербанка в Казани

„Am fost îngrozită”: O femeie a descoperit i-a intrat în cont 1 miliard de dolari

15
A mers să retragă 20 de dolari de la bancă și a descoperit că are în cont un miliard. I s-a întâmplat unei femei din Statele Unite ale Americii, care s-a pomenit cu o adevărată avere în cifre.

CHIȘINĂU, 23 iun - Sputnik. Cazul curios s-a produs în statul Florida. O femeie pe nume Julia Yonovski a mers la bancă ca să retragă niște bani, dar inițial a încercat să afle care este soldul contului său. Ea a rămas stupefiată când a văzut pe chitanța imprimată suma de 999 985 855,94 de dolari, scrie presa din Statele Unite. 

„Dumnezeule, am fost îngrozită. Știu că majoritatea oamenilor s-ar fi gândit că au câștigat la loterie, dar eu eram îngrozită”, a spus femeia. 

„Am citit istorii despre oameni care  scot bani și apoi trebuie să-i dea înapoi, dar eu nu am făcut asta pentru că nu sunt banii mei. Mă sperie puțin asta, pentru că știu ce înseamnă amenințările cibernetice. Nu știu ce să cred”, a spus femeia. 

Femeia a încercat să afle de la angajații băncii ce s-a întâmplat, dar răspunsul a venit abia peste câteva zile, câns s-a aflat că soldul era de fapt negativ, iar totul a fost o eroare tehnică. 

15
Tagurile:
Dolari

Загрузка...
Vladimir Putin

Putin a declarat NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse

86
Vladimir Putin a declarat că NATO își consolidează prezența în apropierea frontierelor ruse. Moscova este, de asemenea, îngrijorată de exercițiile Alianței în Marea Neagră. În special, exercițiile ucrainene-americane Sea Breeze, programate pentru iunie-iulie.

Rusia este preocupată de consolidarea infrastructurii NATO în apropierea frontierelor sale, precum și de faptul că Alianța refuză să ia în considerare în mod constructiv propunerile de de-escaladare a tensiunilor, dar se așteaptă ca bunul simț să prevaleze în cele din urmă, a declarat președintele rus Vladimir Putin.

„Desigur, nu putem să nu fim preocupați de consolidarea continuă a capacităților militare și a infrastructurii NATO în apropierea granițelor ruse, precum și de faptul că Alianța refuză să ia în considerare în mod constructiv propunerile noastre de a de-escalada tensiunile și de a reduce riscul de incidente imprevizibile. relațiile vor prevala în cele din urmă", a spus Putin în salutul său către participanții la cea de-a IX-a Conferință de la Moscova privind securitatea internațională.

La rândul său, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a menționat că NATO a devenit o alianță militară-politică globală pentru a stăvili Rusia și China. Potrivit acestuia, o tendință spre confruntare militară a prins rădăcini în Europa, există exerciții constante care destabilizează situația de la frontierele rusești.

Ministrul a adăugat că Alianța elaborează rute pentru transferul operațional al trupelor în zone din apropierea statului aliat. La granițele de est, amenințarea este reprezentată de desfășurarea rachetelor americane cu rază medie de acțiune în Asia. Șoigu a reamintit că, după retragerea SUA din Tratatul privind eliminarea acestor arme (Tratatul INF), nu există restricții în acest sens.

Moscova este, de asemenea, îngrijorată de exercițiile Alianței în Marea Neagră. În special, exercițiile ucrainene-americane Sea Breeze, programate pentru iunie-iulie. Ambasada Rusiei în Statele Unite consideră că manevrele cresc riscurile incidentelor neintenționate în zona Mării Negre, astfel încât acestea trebuie abandonate. Ministerul rus de Externe aderă la aceeași poziție.

Conferința are loc la Moscova în perioada 22-24 iunie. Este un forum anual care reunește reprezentanți ai ministerelor apărării, organizațiilor internaționale și experți neguvernamentali în căutarea de răspunsuri la întrebări cheie de securitate la nivel mondial.

 

86
Tagurile:
Vladimir Putin, Marea Neagră, Rusia, NATO

Загрузка...