Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov

Lavrov îndeamnă SUA nu revină la „doctrina Monroe”

193
(reînnoit 18:03 02.05.2019)
Ministrul Afacerilor Externe a SUA, Serghei Lavrov, a îndemnat SUA să nu revină la doctrina Monroe.

BUCUREȘTI, 2 mai – Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat în ajunul unei conversații telefonice cu secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a îndemnat partea americană să nu revină la doctrina Monroe, ceea ce ar reprezenta o lipsă de respect față de Venezuela, anunță RIA Novosti.

Discuția șefului diplomației Ruse, Serghei Lavrov, și secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a avut loc miercuri, fiind acordată o atenție sporită situației din Venezuela. Lavrov i-a comunicat lui Pompeo că acțiunile agresive în raport cu Venezuela ar putea avea urmări grave.

"I-am răspuns, pornind de la poziția noastră principială, că nu ne amestecăm în problemele interne ale altor state și îi îndemnăm și pe alții să nu procedeze la fel", a spus el jurnaliștilor.

Lavrov a adăugat că în cadrul discuții cu Pompeo “a avertizat SUA asupra faptului că prin declarațiile făcute la Washington se revine la doctrina Monroe. Se poate ajunge prea departe, cred că astfel de intenții de a reveni la o doctrină de acum 200 de ani reflectă o lipsă de respect față de poporul venezuelean și față de popoarele din American Latină”.

SUA tratează America de Sud drept zona intereselor exclusive în baza doctrinei proclamate de președintele american James Monroe (“America pentru americani”).

Doctrina presupune non-intervenția statelor din alte regiuni în problemele statelor americane. La începutul secolului XX, aceasta a fost suplimentată de teza că problemele din American Latină trebuie să fie reglementate de SUA, inclusiv prin forța militară (“politica bâtei mari”). În perioada războiului rece această ideologie a fost utilizată pentru combaterea influenței sovietice și răspândirea socialismului în Cuba și alte state din regiune.

193
Tagurile:
SUA, Rusia, Serghei Lavrov
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)
Tematic
Lavrov s-a întâlnit cu reprezentanții marilor companii americane
Lavrov a declarat că poziţia Rusiei privind Înălţimile Golan rămâne neschimbată
Lavrov: Blitzkrieg-ul SUA în Venezuela a eșuat
Lavrov: Rusia este gata de niște discuții serioase cu SUA și NATO
Lavrov, despre adevăratul scop al “scutului antirachetă”

Загрузка...