Bolton: Rusia nu se amestice în problemele Venezuelei

367
John Bolton a declarat că Rusia nu trebuie să se implice în problemele din emisfera vestică, în special, Venezuelă. SUA examinează mai multe măsuri de contracarare a statelor care îl sprijin pe președintele legal, Nicolas Maduro.

BUCUREȘTI, 1 mai – Sputnik. Consilierul președintelui SUA pentru securitatea națională, John Bolton, a declarat că SUA examinează diverse măsuri de contracarare a acțiunilor statelor care susțin președintele Venezuelei, Nicolas Maduro.

Acesta a anunțat jurnaliștii că la 14:00 (ora locale) această problemă va fi pus în discuție în cadrul Consiliului pentru Securitatea Națională.

“Vom examina mai multe măsuri”, a menționat Bolton. Acesta a mai adăugat că președintele SUA, Donald Trump, vrea ca militarii străini să părăsească Venezuela.

“Aceasta e emisfera noastră, nu e un loc unde se poate amesteca Rusia. E o greșeală din partea lor. Acest lucru nu va contribui la îmbunătățirea relațiilor”, a subliniat Bolton.

Anterior, ministrul Apărării al Rusiei, generalu Serghei Șoigu, a declarat că SUA reanimă în emisfera vestică doctrina Monroe, situația din Venezuela fiind o confirmare a acestui fapt. Potrivit lui, scopul acestei doctrine este “limitarea suveranității statelor latino-americane, exercitarea presiunilor asupra celor care promovează o politică necoordonată cu Washingtonul”.

367
Tagurile:
SUA, Rusia, Venezuela, Nicolas Maduro, John R. Bolton
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)
Tematic
SUA îi cer lui Maduro să plece din Venezuela
SUA interzice piloților americani să survoleze spațiul aerian venezuelean
Venezuela: colportarea de ştiri false – Maduro şi Rusia resping afirmaţiile lui Pompeo

Загрузка...