Schengen

Macron vrea restrângă spațiul Schengen: Pentru români calea ar fi închisă

1837
(reînnoit 15:14 26.04.2019)
Emmanuel Macron propune restrângerea spațiului Schengen prin reformarea totală a spațiului de circulație liberă și excluderea țărilor care nu se vor supune noilor reguli.

BUCUREȘTI, 26 apr – Sputnik. Revizuirea Acordului de la Schengen ar putea bloca pentru totdeauna calea de aderare a României și Bulgariei la această zonă, consideră o sursă diplomatic de la Bruxelles, citată de RIA Novosti.

„Reforma despre care a vorbit președintele Franței, Emmanuel Macron, ar putea închide calea pentru România și Bulgaria de aderare la spațiul Schengen”, a declarat sursa agenției.

Joi, Macron a declarat că „acordul de la Schengen trebuie să fie revizuit, iar unele state, care nu vor accepta să-și protejeze frontierele, ar putea fi excluse”.

„Poporul există și din contul frontierelor lui. Cred sincer într-un patriotism deschis, în Franța, care reînvia pe arena internațională. Însă, pentru a fi deschiși, trebuie să avem frontiere. Pentru a primi pe cineva, trebuie să avem o casă. Adică, e nevoie de frontiere, e nevoie de reguli”, declarase ieri Emmanuel Macron în cadrul unei mari conferințe de presă.

Acesta adăugase că “astăzi nu iese totul cum ar trebui să iasă”, iar acordul de la Schengen nu mai funcționează.

Macron a subliniat că politica dezvoltării și politica migraționistă trebuie să fie „modificată în totalitate”, în baza ideii că Europa trebuie să-și protejeze frontierele.

Reacția Berlinului la propunerea lui Macron

Purtătorul de cuvânt al guvernului Germaniei, Ulrike Demmer, a declarat că poziția președintelui Macron cu privire la reformarea Schengen este cunoscută, iar Europa are nevoie de o decizie comună în această problemă.

“Poziția președintelui francez este cunoscută. Se știe, de asemenea, că Europa are nevoie să ajungă la o decizie comună în problema dată, discutăm despre aceasta cu partenerii noștri”, a declarat Demmer, fiind solicitată de RIA Novosti să comenteze declarațiile lui Macron.

Demmer a mai adăugat că “lucrăm intens la nivel european asupra unui sistem de comun de migrațiune, bazat de responsabilitate și și solidaritate”.

“În același timă, protecția frontierelor externe reprezintă un subiect important pentru noi și partenerii noștri europeni”, a mai declarat ea.

Macron, potrivit Demmer, „a arătat că există anumite divergențe, însă acest lucru este firesc și necesar”, cooperarea în cadrul UE “demonstrează că suntem în stare să ajunge în cele din urmă la o soluție comună și acceptabilă”.

Expert slovac: Declarațiile lui Macron nu vor fi luate în serios

Potrivit expertului slovac pentru problemele statelor post-socialiste din Europa de Est, Boris Latta, prin declarațiile sale scandaloase legate de politica externă, președintele francez încearcă să distragă atenția de la multiplele probleme din țara lui.

“Macron are acum multe probleme acasă, iar la unele din acestea, se pare, nu știe cum să facă față. Iată de ce președintele francez vorbește tot mai des despre problemele externe, lansează idei scandaloase, care rămân moarte după ce sunt lansate în spațiul public”, a declarat Latta agenției RIA Novosti.

Aceeași soartă, în opinia expertului, va avea și declarațiile liderului francez despre restrângerea zonei Schengen.

“În primul rând, în această problemă, exact așa cum e în cazul altor chestiuni europene, rolul central este jucat de Berlin. În al doilea rând, chiar o tentativă de a reduce spațiul Schengen va provoca o reacție dură din partea statelor europene, mai ales cele care ar putea risca să ajungă în afara acestei zone. Am în vedere, în special, statele din Grupul Vișegrad (Polonia, Slovacia, Cehia și Ungaria), care nu sunt de acord cu politica de redistribuire  a refugiaților în statele UE, iritând Bruxelles-ul, Parisul și alte capitale din Vest”, a spus Latta.

“Iată de ce consider că aceste declarații ale lui Macron nu vor fi luate în serios în Europa. E nevoie de consolidarea frontierelor externe ale UE, însă aici s-a vorbit prea mult și s-a făcut prea puțin”, a subliniat expertul slovac.

1837
Tagurile:
Franța, Emmanuel Macron, Zona Schengen
Tematic
Conte o avertizează pe Merkel privind "sfârșitul Schengen"
România de-a-ndoaselea: vrea în Schengen în timp ce țările europene încearcă să evadeze!
Criza Schengen: spre o restabilire a controlului la frontiera franco-germană?
Ipocrizia Olandei corupte: Schengen contra cost portul Constanța!
Intrăm în Schengen? Săptămâna viitoare, Parlamentul European...
Intrarea în Zona Schengen va fi simplificată pentru "turiştii buni"
Сотрудник лаборатории Научно-исследовательского института скорой помощи имени Н. В. Склифосовского во время проверки биоматериала на наличие новой коронавирусной инфекции.

„Covid-19 este o oportunitate pentru oligarhia globalistă” - VIDEO

126
(reînnoit 18:48 18.04.2021)
Pandemia de Covid-19 a limitat libertățile publice și individuale peste tot pe planetă pe motiv că trebuie oprită circulația virusului. Într-un interviu pentru Sputnik, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron consideră că e un avantaj pentru „hiperclasa globalistă”.

BUCUREŞTI, 18 apr – Sputnik. „Covidul a permis o întoarcere [a clasei] oligarhice după o lungă perioadă de reapropriere democratică în Occident”, a spus, la microfonul Sputnik France, intelectualul francez Pierre-Yves Rougeyron, jurist și specialist în inteligență economică.

Potrivit acestuia, această „clasă socială de «câștigători» în grad foarte mare ai globalizării” este hotărâtă să „își dezvolte interesele” și „să-și mențină privilegiile”. Aceasta se va întâmpla prin utilizarea epidemiei ca „instrument de guvernare”. „O oportunitate” obţinută prin frică și „menținerea populației într-o stare de groază”.

Editorul dezvoltă ideile eseistului Antonio Furone, autorul cărţii „Oligarchy, crises and folie des grandeurs” („Oligarhia, crizele și megalomania”) (ed. Jean-Cyrille Godefroy). Potrivit acestuia, un „trio” funcționează în această criză: „restricții privind libertățile, anihilarea statului și înrobire prin datorii”. Suficiente elemente pentru a reduce la tăcere „vocea democratică și antioligarhică a unei părți a populației”, întruchipată, înainte de criza epidemică, de „mișcări calificate drept populiste”, precum mişcarea „vestelor galbene” din Franța.

Interlocutorul interviului prezice că aceste două viziuni și sociologii opuse se vor „ciocni”, deoarece, „pentru ca unii să aibă privilegii, alții trebuie să-și strângă cureaua”. „Acest lucru nu se va întâmpla fără tensiuni”, a adăugat Rougeyron.

126
Tagurile:
Oligarhie, COVID-19
Tematic
Mai mult de 3 milioane de decese asociate cu Covid 19
Războiul din sănătate: spitalele Covid au rămas fără bani, bugetul ATI tăiat cu 65 la sută
Voiculescu aruncă NUCLEARA: Morții de COVID-19 - raportați greșit

Загрузка...
Joe Biden, Stephanie Carter

Joe Biden nu a avut nevoie ca Rusia îl denigreze, a făcut acest lucru el însuși

617
(reînnoit 14:11 18.04.2021)
Scriitoarea Tara Reade din SUA a publicat un editorial în care vorbește despre felul în care Joe Biden s-a făcut singur de râs înainte de alegeri, neavând nevoie de Rusia în acest sens.

BRUXELLES, 18 apr – Sputnik. În editorialul publicat în RT, scriitoarea Tara Reade arată că SUA tocmai a impus sancțiuni Rusiei, în noua tradiție de a face acest lucru imediat după o alegere prezidențială. Dar, arată scriitoarea, Moscova chiar nu a trebuit să facă nimic să îl atace pe Biden care a câștigat pentru că era doar răul cel mai mic.

Biden a făcut afirmații în interviuri din presa mainstream că reputația sa în timpul alegerilor a fost afectată negativ de către Rusia și, în mod special, de către Vladimir Putin.

Nu contează că Biden a câștigat alegerile, megalomania sa nu este satisfăcută. Biden nu a fost o alegere populară și a fost adesea numit răul cel mai mic, dar cel mai mic rău încă este răul.

Iată o versiune scurtă a listei motivelor pentru care reputația lui Biden nu a fost afectată de nimic altceva decât de propriul său comportament.

Legea anti-infracțiuni pe care a susținut-o și care a trecut în 1994 a dus la încarcerarea în masă a persoanelor de culoare din America. Până și actualul său vicepreședinte a criticat această lege.

Ca să nu menționăm Ucraina și afacerile Burisma, care i-au îmbogpțit familia pe când el era vicepreședinte al SUA. Orice investigație despre implicarea fiului său Hunter și despre îmbogățirea pin compania din Ucraina este cenzurată de mass media principală din SUA.

Vladimir Putin și Joe Biden
© AP Photo / Alexei Druzhinin

Apoi, sunt gafele sale publice și funcțiunile sale cognitive care sunt puse sub semnul întrebării. Apoi, este problema celor 8 femei care au ieșit în public cu acuzații despre comportamentul său nepotrivit și nedorit de a atinge femeile, unul dintre cazuri fiind chiar cel al scriitoarei Tara Reade care a scris editorialul citat.

Reputația lui Joe Biden cu privire la femei a fost mult timp un secret știut de toți și un subiect de glume ca să se diminueze seriozitatea problemei, mai spune autoarea editorialului.

Ea arată că știe despre un Joe Biden foarte diferit de cel prezentat de media mainstream și că atunci când ea s-a plâns despre hărțuire sexuală în 1993, pe când lucra în staful său, ea nu a mers la mass media, ci s-a adresat prin biroul de protocol. Dar plângerea a fost mușamalizată, arată ea, iar acum nu o mai găsește nimeni.

În 2020, arată scriitoarea, și-a spus în sfârșit povestea despre Joe Biden în show-ul lui Katie Halper, dar echipa de PR a lui Biden a trecut peste și l-a împins spre nominalizare și apoi spre președinția SUA.

Nimic din toate acestea nu are de a face cu Rusia, observă Tara Reade.

Reade spune în cartea ei ”Lăsat pe dinafară: când adevărul nu e potrivit”: ”Am fost un angajat american lucrând pentru un senator american și el m-a agresat în Capitoliul American”.

Dacă Biden vrea să blameze pe cineva pentru poveștile negative despre el, să se blameze pe el însuși. Iar dacă trebuie să fie altcineva decât el însuși, mai spune scriitoarea, să fie ea aceea, pentru că ea a ieșit public și a spus adevărul despre ce s-a întâmplat pe când lucra pentru el.

”Reputația lui Joe Biden a fost afectată în timpul alegerilor de către Rusia? Nu cred. Rusia e în afara discuției de această dată”, spune clar Tara Reade.

617
Tagurile:
Joe Biden
Tematic
"Fiți bărbat."Kadîrov l-a îndemnat pe Biden să discute cu Putin
Putin și Biden au purtat o discuție telefonică
Kremlinul: Discuția dintre Putin și Biden a fost una lucrativă

Загрузка...