Vizita lui Vladimir Putin în China

Putin a primit titlul doctor honoris causa în China

138
(reînnoit 13:29 26.04.2019)
Vladimir Putin a primit titlul de doctor honoris causa al cele mai prestigioase universități din China, în cadrul unei ceremonii festive la care a asistat și liderul chinez, Xi Jinping.

BUCUREȘTI, 26 apr – Sputnik. Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a devenit doctor honoris causa al Universității Tsinghua. Ceremonia festivă a avut loc vineri, în hotelul Drujba din Beijing. Decizia de conferire a titlului a fost luată de conducerea universității, cu acceptul comitetului de atestare. Diploma a fost înmânată liderului rus de către rectorul instituției, Qiu Yong.

„E o mare onoare să primesc titlul de doctor honoris causa a uneia din cele mai importante universități din China, care figurează în top 10 al celor mai bune instituții de învățământ superior din lume, fiind un centru educațional și de cercetare de o importanță globală, fără niciun fel de exagerări”, a spus liderul rus.

Președintele Chinei, Xi Jinping, a subliniat că “îi face o plăcere deosebită să înmâneze diploma de doctor al Alma Mater celui mai bun prieten”.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, s-a adresat studenților universității Tsinghua. Primind diploma de doctor honoris causa, liderul rus a urat universității succese și prosperitate.

„Vreau să le doresc tinerilor Chinei tot ce este mai bun, vreau să le doresc ca între zidurile acestei universități să-și însușească tot ce este mai bun, tot ce vă pot oferi minunații voștri profesori, lectori”, a spus Putin auditorului, remarcând că în această instituție e o școală minunată că nu trebuie să piardă în zadar nicio minută, nicio secundă în perioada în care o petrec în universitate.

© Sputnik / Алексей Никольский
Vladimir Putin, la Universitatea Tsinghua din China

Putin i-a sfătuit pe tineri să privească spre viitor.

“Luați tot ce este mai bun, priviți spre viitor și contribuți, așa cum o facem noi astăzi, la dezvoltarea relațiilor între țările noastre, între popoarele Rusiei și Chinei”, a spus el.

Putin nu a trecut cu vederea nici faptul că în această universitate și-au făcut studiile, au activat și predat cele mai de vază personalități ai culturii chineze, politicieni, savanți, inclusiv laureați ai premilului Nobel.

“Printre absolvenții acestei universități e și prietenul meu drag, președintele Republicii Populare Chineze, tovarășul Xi Jinping”, a spus șeful statului rus.

Președintele a menționat că în următoarele zile liderul chinez va avea un grafic foarte încărcat, cu toate acestea a găsit timp pentru a împărtăși cu Putin acest moment festiv.

© Sputnik / Алексей Никольский
Vladimir Putin, la Universitatea Tsinghua din China

“Atâți mulți lideri, zeci de lideri mondiali au sosit în China și eu știu, mi-au spus colegii, ambasadorul mi-a raportat aici, președintele Xi Jinping de dimineața până seara contactează cu ei, are diverse întrevederi, negocieri continue. În ciuda acestui grafic supraîncărcat, și-a găsit timpul nu doar pentru o întrevedere bilaterală, dar și să vină aici pentru a participa la o astfel de ceremonie festivă informală” a spus Putin și i-a mulțumit din suflet lui Xi Jinping pentru acest gest.

În replica, Xi Jinping, a adresat sincere felicitări oaspetelui său rus și a subliniat că "pentru poporul chinez Putin este un prieten vechi și sincer".

“Pentru mine Vladimir Vladimirovici este cel mai apropiat prieten, a adus și aduce un aport de o importanță istorică la aprofundarea relațiilor strategice între țările noastre și la promovarea unei cooperări bilaterale în mai multe planuri”, a spus președintele Chinei, subliniind că în ultimii șase ani s-a întâlnit peste 30 de ori cu liderul rus.

“Apreciez și prețuiesc prietenia noastră sinceră”, a conchis Xi Jinping.

Universitatea Tsinghua este una din cele mai importante instituții de învățământ superior din China, fiind înființat în 1911. Universitatea face parte din cele nouă instituții de elită ale Chinei “Liga S9”, ocupând primul loc în clasamentul național al universităților Chinei. Printre absolvenții universității se află multe persoane faimoase, inclusiv doi președinți ai Chinei - Hu Jintao și Xi Jinping.

138
Tagurile:
universitate, Xi Jinping, China, Vladimir Putin
Tematic
Rafinament și simplitate: Ce bucate le-au fost servite la prânz lui Putin și Kim Jong-un
Sensul ascuns al cadoului oferit de Kim Jong-un lui Vladimir Putin a fost decriptat
Putin a evidențiat nivelul fără precedent de cooperare dintre Rusia și China
Putin și Xi Jinping au făcut un schimb de cadouri
Emmanuel Macron

COVID în Franța: Macron a anunțat o „nouă etapă” și măsuri

2423
(reînnoit 07:20 25.11.2020)
Vârful celui de-al doilea val al epidemiei de Covid-19 în Franța a trecut, a spus Emmanuel Macron, care a anunţat data când va începe o nouă etapă în lupta împotriva coronavirusului.

BUCUREŞTI, 25 nov – Sputnik. În timpul unui discurs televizat marți seara, 24 noiembrie, preşedintele Franţei Emmanuel Macron a cerut francezilor să-și „continue eforturile” în lupta împotriva Covid-19, menționând totodată că vârful celui de-al doilea val al epidemiei a trecut.

În timp ce țara tocmai a depăşit pragul de 50.000 de decese legate de noul coronavirus, președintele a spus că vrea ca „guvernul și parlamentul să ofere condițiile pentru a asigura izolarea persoanelor infectate, într-un mod mai restrictiv”.

Relaxarea restricţiilor după 15 decembrie

Potrivit acestuia, din 15 decembrie, dacă numărul de noi contaminări zilnice scade la 3.000, restricţiile vor putea fi ridicate și vor fi permise călătoriile. Cinematografele, teatrele și muzeele vor putea astfel să se redeschidă la acea dată, potrivit președintelui. Cu toate acestea, el a cerut „să se facă toate eforturile pentru a evita un al treilea val” al epidemiei.

„Dacă nu dorim să trecem printr-o a treia carantină, trebuie să ne dublăm vigilența: să îi protejăm pe cei dragi, în special pe cei mai vulnerabili, purtând masca, inclusiv acasă când suntem cu prietenii sau cu rudele care nu locuiesc zilnic cu noi”, a declarat Macron, citat de Sputnik France

Liceele vor putea să se deschidă complet, „cu toți elevii”, în jurul datei de 20 ianuarie, dacă numărul contaminărilor zilnice rămâne sub 5.000, a mai spus Macron.

Magazinele mici vor putea fi redeschise începând de sâmbătă, 28 noiembrie, iar serviciile la domiciliu vor fi reluate, dar până la ora 21:00 și conform „protocoalelor de sănătate”:

În același timp, certificatul pentru călătorie va permite deplasarea la 20 de kilometri de casă, în loc de unul, și timp de trei ore în loc de una. Serviciile în lăcașurile de cult vor fi din nou permise începând de sâmbătă, „în limita strictă a 30 de persoane”.

Fără vaccinare obligatorie

Președintele a mai anunțat că vaccinarea împotriva Covid-19 nu va fi obligatorie, iar campania va începe „de la sfârșitul lunii decembrie, începutul lunii ianuarie” pentru „cei mai vulnerabili oameni”.

2423
Tagurile:
Franța, Restricții, COVID-19, Emmanuel Macron
Тема:
Coronavirus în România, Moldova și în lume

Загрузка...
Joe Biden

Biden pune omenirea pe gânduri: ”SUA, gata conducă lumea”

704
(reînnoit 06:50 25.11.2020)
Declarații dure – și un conglomerat de personalități care vin din rândul Establishment-ului, chiar al Deep State – cu ambiții de dominație mondială – bazată, ca de obicei, pe intervenții

BUCUREȘTI, 25 nov - Sputnik. După ce președintele Trump a făcut un gest interpretat ca o acceptare a înfrângerii, iar statul cheie Pennsylvania a anunțat că numărătoarea voturilor i-a dat câștig de cauză candidatului democrat, Joe Biden a făcut o declarație în care și-a anunțat o parte din echipă – dar și câteva planuri de viitor.

Astfel, în discursul său de pe o scenă din Wilmington, Delaware, cel numit de presă „președintele ales” al SUA a prezentat primele şase nume care îi vor fi alături odată cu ipotetica preluare a mandatului, pe 20 ianuarie.

Astfel, vorbind de echipa sa, Biden a lansat mai multe mesaje, în frunte cu cele legate de ieșirea din așa zisul izolaționism al lui Trump și abordarea combaterii climatice. Dar, cea mai interesantă declarație – și care pune multă lume pe gânduri, este cea referitoare la ”conducerea lumii” de către SUA!

”Aceasta este o echipă care reflectă faptul că America s-a întors, gata să conducă lumea şi nu să se retragă din ea”, a declarat Joe Biden, având-o alături pe Kamala Harris.

Viitorul secretar de stat – deci al treilea om de pe podiumul puterii americane, este Antony Blinken, fost adjunct al secretarului de stat în administrația Obama.

”Nu putem rezolva singuri problemele lumii, trebuie să lucrăm cu alte ţări”, a declarat Anthony Blinken.

Dar, atenție, Călin Marchevici, scrie într-o excelentă analiză în „Cotidianul” https://www.cotidianul.ro/iohannis-dna-sri-si-ong-urile-pot-savura-momentul/ : Blinken este un intervenționist, la fel și viitoarea șefă a Pentagonului”.

”În calitate de secretar de Stat adjunct în administrația Obama, Blinken a pledat pentru o intervenție mai puternică a SUA în Siria și a susținut intervenția militară americană în Libia. Era consilier al lui Joe Biden când acesta a susținut invazia SUA în Irak, în 2003”, scrie analistul.

În timpul bombardamentelor americane din Siria, ”fără sa aibă nicio dovadă, Blinken a spus atunci că Assad a folosit gaz sarin împotriva populației”.

Putin a explicat de ce nu l-a felicitat pe Biden
© Video : Ruptly / "Москва. Кремль. Путин", Россия-1

Marchevici îl citează pe Blinken: ”Nu pot să vă spun care e dovada, dar avem o mulțime de indicii din media și social media care spun că s-a folosit fie clor, fie sarin”.

Dar, atenție – ”Blinken a jucat un rol important în cursul revoluției din 2014 din Ucraina, alături de Victoria Nuland. S-a temut atunci ca SUA să livreze arme letale Ucrainei. Blinken s-a bucurat mult apoi, când președintele Donald Trump a luat această hotărâre”.

O altă figură importantă este Michele Flournoy, despre care Marchevici spune că ”este unul dintre susținătorii așa-zsei Third Offset Strategy în relația Americii cu Rusia și China”, adică o reactualizare a strategiei superiorității nucleare și a superiorității tehnologice, ”redactată în timpul administrației Obama de unul dintre viitorii parteneri ai lui Blinken și Flournoy în cadrul firmei de consultanță WestExec Advisors”.

Analistul o caracterizează sec pe viitoarea șefă a Pentagonului: ”lobby-ista industriei militare”, care i-a ”ajutat pe contractorii militari din SUA să obțină contracte uriașe de la Pentagon pentru intervențiile militare ale administrațiilor Clinton și Obama”, după cum scrie The American Prospect.

”A fost considerată una dintre eminențele cenușii din spatele ofensivei militare americane în Afganistan în timpul administrației Obama, o strategie care a adus contracte grase pentru induistria militară și a prelungit războiul”, mai scrie Călin Marchevici în ”Cotidianul”. .

Revenind la declarația lui Joe Biden, acesta a prezentat-o pe viitoarea ambasadoare a SUA la ONU, Linda Thomas-Greenfield.

Un alt personaj cunoscut este fostul secretar de stat John Kerry, care va fi ”emisar special pentru combaterea problemelor climatice”.

John Kerry este cel care a semnat, în numele SUA, acordul climatic negociat în 2015, din care SUA s-a retras recent, la comanda lui Donald Trump.

Relatând prezentarea lui Joe Biden, presa internațională arată că posibilul nou președinte a desemnat, pentru prima dată un hispanic în fruntea securităţii interne – Homeland Security -  în persoana lui Alejandro Mayorkas, un cubanez a cărui mamă ar fi… româncă!

De asemenea, Biden a propus o femeie în fruntea serviciile de informaţii, pe Avril Haines.

Un alt apropiat al lui Joe Biden, Jake Sullivan, va fi numit consilier de securitate naţională.

În fine, presa a relatat că Secretarul Trezoriei SUA ar putea fi Lael Brainard, din cadrul FED (Federal Reserve).

”Este vorba despre cineva care, cred eu, va fi acceptat de toate elementele Partidului Democrat, progresişti şi moderaţi”, a declarat Biden, nedivulgând încă numele celui care va răspunde finanțele SUA.

O altă variantă, tot feminină, este Janet Yellen, fosta preşedintă a aceleiași băncii centrale, FED. 

Deci, un conglomerat care vine din rândul Establishment-ului, chiar al Deep State – cu ambiții de dominație mondială – bazată, ca de obicei, pe intervenții mai mult sau mai puțin la vedere, mai mult sau… și mai mult dincolo de lege. Că, doar se știe, legea și democrația nu sunt pentru cei puternici.

704
Tagurile:
SUA, Joe Biden

Загрузка...
Raed Arafat

Arafat se vaccinează în direct? Ce spune șeful DSU

0
Secretarul de stat în Sănătate a precizat că, în momentul în care vaccinul anti-COVID va ajunge în România, el se va vaccina în direct. Declarația lui Streinu-Cercel.

BUCUREȘTI, 25 nov – Sputnik. Vaccinul anti COVID-19 stârnește controverse, iar în România, pe rețelele de socializare a apărut deja întrebarea dacă Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență se va imuniza.

Arafat a precizat că el se va vaccina anti COVID în direct, în momentul în care vaccinul va ajunge în România.

În opinia sa, exemplul personal va duce la creșterea încrederii românilor în vaccinare.

”La acest moment, cred că, prin puterea exemplului, la un anumit moment, vom putea arăta populației că oameni cum suntem noi care spunem că trebuie, o să ne vaccinăm și noi la momentul respectiv. 

La rândul său, Adrian Streinu-Cercel, directorul Institutului ”Matei Balș” din Capitală a explicat ce trebuie făcut pentru ca pandemia de coronavirus să se încheie în România în decurs de 14 zile.

În ceea ce privește vaccinul Streinu-Cercel a subliniat că dubiile aruncate asupra acestuia nu fac decât râu. Mai mult, el nu pricepe de ce în România nu se fac testări în masă.

”A doua intervenție este folosirea anticorpilor monoclonali, care să oprească pandemia. Noi dacă am împrăștia acești anticorpi monoclonali în 70% din populație în două săptămâni de zile nu am mai vorbi de incindența SARS-CoV 2 în circulație în România. Și a treia intervenție este vaccinarea”, a spus Adrian Streinu Cercel.

Reamintim că Donald Trump a beneficiat de un tratament cu anticorpi monoclonali.

 

0
Tagurile:
Vaccinare, Raed Arafat
Tematic
Crăciun și Revelion 2020: Arafat, despre restricții
Arafat, ultimele clarificări despre noile restricții
Arafat, răspuns cinic care va enerva sute de mii de români

Загрузка...