Trenul blindat al liderului Coreei de Nord

Trenul blindat al lui Kim Jong-un va sosi în Vladivostok miercuri

186
Trenul blindat al liderului nord-coreean Kim Jong Un va sosi la Vladivostok miercuri, urmând să aibă loc întâlnirea dintre Kim și președintele rus Vladimir Putin, a declarat pentru Sputnik o sursă de la căile ferate din Orientul Îndepărtat Rus.

BUCUREŞTI, 23 apr – Sputnik, Doina Crainic. „Trenul va sosi în stația Hasan dimineața, apoi se va îndrepta spre Ussuriysk, iar de acolo va merge până la Vladivostok. Traficul de tren în regiune respectă orarul de astăzi. Orarul poate fi ajustat în timp ce trenul blindat se va deplasa pe ruta ferată Hasan-Ussuriysk și apoi pe secțiunea Ussuriysk-Vladivostok a Căii ferate transsiberiene. Acelaşi lucru se va întâmpla la întoarcere”, a spus sursa, potrivit Sputnik Internaţional

Anterior, agenția coreeană de știri KCNA din Phenian a relatat că Kim Jong Un va vizita Rusia pentru o întâlnire cu președintele rus Vladimir Putin, adăugând că acest lucru se va întâmpla „în curând”.

Pe 23 aprilie, două aeronave din Coreea de Nord au aterizat pe aeroportul din Vladivostok. Presa din Coreea de Sud a relatat că personalul din serviciul de securitate al lui Kim se afla la bordul avioanelor și că au sosit în Rusia pentru a se pregăti pentru o întrunire între Kim și președintele rus Vladimir Putin.

Luni, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că cei doi lideri se vor întâlni la sfârșitul lunii aprilie.

Se aşteaptă ca întrunirea să aibă loc la Universitatea federală din Vladivostok din Orientul Îndepărtat, potrivit relatărilor din presă. Se spune că locația a fost aleasă de Coreea de Nord din motive legate de securitate.

Anterior, preşedintele nord-coreean și-a exprimat disponibilitatea de a coopera cu președintele rus pentru a dezvolta relații bilaterale.

La începutul lunii aprilie, ministrul rus de Interne, Vladimir Kolokoltsev, a declarat, în cadrul unei întâlniri cu ministrul Securității poporului din Coreea de Nord, Choe Pu Il, că Rusia intenționează să promoveze cooperarea cu Coreea de Nord în diferite domenii care nu sunt afectate de sancțiunile internaționale.

Situația de pe Peninsula Coreeană – unde, din 1953, cele două țări sunt divizate, având sisteme politice diferite –, s-a îmbunătățit anul trecut, având loc mai multe întruniri între Kim și președintele sud-coreean, Moon Jae-in.

De asemenea, Kim a fost la două reuniuni la nivel înalt cu președintele american Donald Trump, în iunie 2018 cele două părți ajungând la un acord verbal fără caracter constrângător, care prevede că Phenianul va face eforturi pentru a promova denuclearizarea completă a peninsulei în schimbul înghețării exercițiilor militare SUA-Coreea de Sud și a posibilei eliminări a sancțiunilor din partea SUA.

Totuşi, cel de-al doilea summit s-a încheiat brusc pe 28 februarie, fără a se ajunge la niciun acord.

186
Тема:
Întrevederea între Kim Jong-un și Vladimir Putin (31)
Генеральный директор Amazon Джефф Безос

Giganții digitali, atacați chiar la ei acasă

46
(reînnoit 16:13 16.04.2021)
Comisia judiciară a Camerei Reprezentanţilor din SUA a aprobat un raport care aduce acuzații grave marilor companii digitale americane.

BRUXELLES, 16 apr – Sputnik. Comisia judiciară a Camerei Reprezentanţilor a aprobat un raport care acuză marile companii de tehnologie că zdrobesc sau preiau firmele mici.

Odată cu aprobarea în timpul unei audieri maraton, raportul de peste 400 de pagini va deveni un raport oficial al comisiei şi planul cadru pentru o lege pentre restrângerea puterii de piaţă a marilor companii din domeniul digital precum Google Alphabet, Apple, Amazon.com şi Facebook.

Raportul a fost aprobat printr-un vot de 24-17, chiar dacă respectivele companii au negat orice acţiune greşită.

Raportul este prima revizuire de acest fel a industriei tehnologice efectuate de Congres, iar documentul sugerează modificări ample la legea antitrust şi descrie zeci de cazuri în care se arată că aceste companii s-au folosit abuziv de putere.

"Amazon, Apple, Google şi Facebook deţin fiecare putere de monopol asupra unor sectoare semnificative ale economiei noastre. Acest monopol trebuie să se încheie", a transmis congresmanul David Cicilline într-un comunicat.

Primul proiect de lege a fost deja introdus. Un grup bipartisan de parlamentari americani, condus de Cicilline şi senatorul Amy Klobuchar, a introdus un proiect de lege în martie, pentru a facilita organizaţiilor de ştiri să negocieze colectiv cu platforme precum Google şi Facebook.

Tot în Senat, Klobuchar a depus în februarie un proiect de lege mai larg, pentru a consolida capacitatea autorităţilor antitrust de a opri fuziunile, coborând pragul pentru oprirea tranzacţiilor şi acordându-le mai mulţi bani pentru lupte legale.

Republicanii au criticat companiile Big Tech pentru că au cenzurat discursul conservator, dând ca exemple blocarea unor conturi pe Facebook sau Twitter sau interzicerea accesului fostului preşedinte Donald Trump la platforme.

46
Tagurile:
Amazon, Apple, Facebook, SUA
Tematic
Rusia cere Facebook să elimine din Instagram ofertele pentru curierat de droguri
Zuckerberg, citat la audieri în Canada - „Facebook se crede deasupra statelor”
Facebook vrea să creeze o versiune de Instagram pentru copiii sub 13 ani
Europarlamentarii îl întreabă șeful Amazon dacă îi spionează
Fondatorul Amazon, mai bogat om din istorie: câștigă 4000 de dolari pe secundă!

Загрузка...
Эмманюэль Макрон

Franţa: se menţine obiectivul relaxării restricţiilor din această dată măsuri

293
În timpul unei videoconferințe joi cu aproximativ 15 primari, președintele Franţei Emmanuel Macron a abordat chestiunea redeschiderii școlilor şi a anumitor locuri, în special a celor culturale.

BUCUREŞTI, 16 apr – Sputnik. Emmanuel Macron a declarat joi seara, într-o videoconferință cu aproximativ 15 primari, că intenționează în continuare să redeschidă muzeele și terasele de la jumătatea lunii mai, după care va avea loc o redeschidere treptată, în etape, „la fiecare trei săptămâni dacă totul merge bine”, au declarat pentru AFP mai mulți participanți la această videoconferință.

Macron a confirmat, de asemenea, că școlile se vor redeschide la datele programate (26 aprilie pentru școli și 3 mai pentru colegii și licee).

Preşedintele „a fost foarte ferm în ceea ce privește redeschiderea școlilor”, a declarat Marie-Claude Jarrot, primarul oraşului Montceau-les-Mines, din departamentul Saône-et-Loire.

Emmanuel Macron, care a reunit apoi 12 miniștri prin videoconferință, nu s-a angajat ferm cu privire la data de 15 mai pentru redeschiderea locurilor culturale, dar a repetat că „prioritatea sunt muzeele și terasele”, a declarat primarul, potrivit Sputnik France

Președintele Republicii a sugerat că aceste redeschideri ar putea fi „teritorializate” în funcție de situația sanitară din diferitele regiuni.

Pentru redeschiderea restaurantelor, care va avea loc într-o a doua etapă, nu s-a oferit însă o dată precisă. Președintele „s-a arătat convins de strategia sa, dar a arătat precauţie cu privire la relaxare”, a declarat primarul Morgan Berger al oraşului Cognac, departamentul Charente.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al guvernului, Gabriel Attal, a confirmat, pentru Les Echos, că „anumite locuri culturale și anumite terase se vor redeschide la mijlocul lunii mai”. „Acesta este termenul la care lucrăm”, în speranța unei scăderi a presiunii asupra spitalelor „poate încă de săptămâna viitoare”, în contextul în care Franța a depășit joi 100.000 de morți.

În ceea ce privește școlile, „pentru unii, întoarcerea la clasă s-ar putea face în grupuri înjumătăţite”, cu mai multe teste în școlile din regiunile cele mai afectate de epidemie şi vor putea fi oferite acolo şi teste rapide care pot fi făcute fără asistenţă medicală, a adăugat Gabriel Attal.

293
Tagurile:
Măsuri, Franța
Tematic
Milioane de mașini ar putea fi în curând interzise circulației în marile orașe din Franța
Alertă în Franța: Peste 43 de mii de noi cazuri COVID în 24 de ore
Franța: Împușcături în fața unui spital din Paris - un mort și un rănit

Загрузка...

Flagrant organizat contrabandiștilor de țigarete în Portul Constanța

0
Echipa de control constituită la nivelul Gărzii de Coastă Constanța a organizat un flagrant pentru identificarea și reținerea unor marinari egipteni care încercau să comercializeze țigarete de contrabandă în Portul Constanța.

În data de 15.04.2021, în jurul orei 17.00, în urma unui denunț, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat activități specifice, deplasându-se în dana 37 a Portului Constanța, unde era acostată o navă străină, sub pavilionul Egiptului. La fața locului, a fost identificat un grup de marinari care a încercat să ofere spre comercializare lucrătorilor poliției de frontieră, 1.370 de pachete cu țigări de contrabandă, anunță un comunicat al Poliției de Frontieră.

Totodată, echipa de control a desfășurat activități de identificare și reținere a celor în cauză, însă aceștia nu s-au supus somațiilor legale și au fost executate cu respectarea prevederilor legale cinci focuri de avertisment în plan vertical, nefiind înregistrate victime sau pagube materiale. În urma flagrantului organizat au fost identificate și reținute patru persoane, marinari egipteni îmbarcați pe nava amintită anterior.

În urma efectuării controlului amănunțit asupra navei, a fost depistată, ascunsă și nedeclarată, cantitatea de 790 de pachete cu țigări. 

Întreaga cantitate de țigări, 2160 de pachete, în valoare de aproximativ 39.200 lei, a fost ridicată în vederea confiscării și continuării cercetărilor .

În cauză, polițiștii de frontieră au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorului de la  Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța, iar la finalizare urmând a fi luate măsurile legale.

0
Tagurile:
Contrabandă cu țigări, Portul Constanța

Загрузка...