Regele Iordaniei, Abdullah al II-lea

România, în conflict cu lumea arabă? Un ambasador este rechemat de la București

260
(reînnoit 13:03 17.04.2019)
Iordania a decis să-și recheme ambasadorul de la București din cauza declarațiilor prim-ministrului, Viorica Dăncilă, legate de o eventuală mutare a ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

CHIȘINĂU, 17 apr – Sputnik, Octavian Racu. Autoritățile Iordaniei au decis să-și recheme ambasadorul în România din 1 iunie, în legătură cu decizia Bucureștiului de a transfera ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim, anunță ziarul oficial al guvernului Regatului.

“Majestatea Sa Regele a aprobat decizia consiliului de miniștri cu privire la rechemarea la centru a ambasadorului Saker Malkawi din misiunea diplomatică în România începând cu 1 iunie 2019”, se spune în ediția de marți a ziarului.

La sfârșitul lunii martie, regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, și-a anulat vizita în România după declarațiile prim-ministrului român în legătură cu posibilitatea mutării ambasadei din Tel Aviv la Ierusalim. Regele urma să aibă întrevederi cu președintele României, membrii Parlamentului, cu reprezentanții sectorului privat și de stat al ambelor state. De asemenea, era planificată semnarea a două memorandumuri de înțelegere reciprocă, acorduri și programe de lucru în diverse domenii.

Guvernul României a demarat din 25 aprilie 2018 procesul de analiză și evaluare a consecințelor mutării ambasadei de la Tel Aviv la Ierusalim. Mai devreme, președintele român, Klaus Iohannis, a anunțat că nu a fost informat cu privire la o posibilă transferare a ambasadei țării și consideră că această inițiativă a guvernului încalcă normele internaționale.

260
Tagurile:
ambasador, românia, Iordania
Тема:
SUA au recunoscut Ierusalimul drept capitală a Israelului (48)
Tematic
Viorica Dăncilă, mutare internațională de succes, informațiile s-au adeverit!
Siria, „hotărâtă” să recupereze, „prin toate mijloacele disponibile”, Înălţimile Golan
Politolog sirian: SUA vor să creeze în Orient un NATO al arabilor și Israelului
Dăncilă, în SUA, a făcut anunțul referitor la mutarea internațională a României
Ultima oră: Vizită externă de prim rang - anulată după anunţul premierului Dăncilă!
Dragnea, atitudine unică prin curaj și realism față de SUA – reacție imediată urâtă!
Tentativă anti-Dăncilă la Externe – dejucată… parțial
Ambasadorul Israelului, lecție de comportament, istorie și bun simț pentru Caramitru!

Загрузка...