UE este de acord înceapă negocierile comerciale cu SUA în urma escaladării tarifelor

67
La 11 aprilie, Comisia Europeană a primit aprobarea inițială din partea reprezentanților statelor membre pentru a începe negocierile menite să amelioreze relațiile comerciale dintre SUA și UE.

BUCUREȘTI, 15 apr - Sputnik. Luni, țările Uniunii Europene au dat aprobare finală pentru începerea negocierilor comerciale cu Statele Unite după câteva luni de întârziere din cauza poziției de rezistență a Franței.

Majoritatea guvernelor UE au votat în favoarea mandatelor de negociere propuse de Comisia Europeană, Franța votând împotrivă și Belgiei abținându-se.

Potrivit rapoartelor, Comisia Europeană dorește să înceapă negocierile privind două propuneri: prima este reducerea tarifelor la bunurile industriale, a doua este să faciliteze munca companiilor de a arăta că produsele lor întrunesc standardele UE și SUA.

Războiul comercial dintre SUA și Uniunea Europeană a izbucnit anul trecut, când președintele american Donald Trump a impus taxe mai mari asupra importurilor de oțel și aluminiu. Europa a răspuns prin contra-tarife pentru o serie de bunuri din SUA.

În timp ce alte state membre au sprijinit mandatele, Franța s-a opus. Parisul a vrut să excludă agricultura de la discuții și să discute prevederile privind schimbările climatice.

67
Tagurile:
Tarife, Negocieri, UE, SUA

Загрузка...