Donald Trump

Trump nu știe nimic despre WikiLeaks și arestarea lui Assange

195
(reînnoit 20:33 11.04.2019)
Donald Trump a declarat că nu știe nimic despre WikiLeaks și nu este la curent cu arestarea lui Julian Assange.

BUCUREȘTI, 11 apr – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că nu știe nimic despre WikiLeaks și despre arestarea lui Julian Assange.

"Nu știu nimic despre WikiLeaks. Nu e subiectul meu", a declarat acesta joi jurnaliștilor.

Liderul de la Casa Albă afirmă că nu este la curent cu arestarea lui Assange. Trump a mai anunțat că acțiunile care vor fi întreprinse mai departe se află în competența procurorului general.

„Nu am niciun fel de îndoieli”, a adăugat Trump fiind întrebat despre acuzațiile înaintate lui Assange în SUA.

Recent ambasada Ecuadorului la Londra a retras dreptul lui Assange la azil politic, pe care această țară l-a oferit în 2012. Astăzi poliția britanică a anunțat că fondatorul WikiLeaks a fost arestat în baza unui ordin eliberat în 2012 pentru neprezentarea la o ședință de judecată.

Assange a devenit cunoscut după ce a făcut publice informații legate de operațiunile militare ale SUA în Afganistan și Irak, despre condițiile de detenție în închisoarea din Guantanamo. În 2010, fondatorul WikiLeaks a fost acuzat în Suedia de crime cu caracter sexual. Justiția din Suedia l-a anunțat în căutare internațională, după care Assange a fost reținut la Londra, iar apoi eliberat pe cauțiune. În 2017 dosarul intentat împotriva lui în Suedia a fost închis, însă după anunțul despre arestarea lui Assange, procuratura Suediei a declarat că va examina posibilitatea reluării investigațiilor.

195
Tagurile:
Donald Trump, SUA, Wikileaks, Julian Assange
Тема:
Arestarea lui Julian Assange, fondatorul WikiLeaks (34)
Tematic
Julian Assange: Iată ce riscă copiii tăi dacă le tapezi numele și fotografiile pe Facebook
Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost arestat - poliția britanică
Declarație din Duma de Stat: Trebuie să-l apărăm pe Assange
Snowden, despre arestul lui Assange: Un moment sumbru pentru libertatea presei
Momentul arestării lui Julian Assange la ambasada Ecuadorului din Londra
Mama lui Assange a comentat arestul fiului ei
Assange a fost arestat „în legătură cu o cerere de extrădare din partea SUA” - avocat
Redactorul-șef Sputnik, despre arestarea lui Assange: Victoria ipocriziei
Pamela Anderson: arestarea lui Assange, „diversiune” pentru a abate atenţia de la Brexit
Moscova: Vom aborda problema arestării lui Assange la nivel international
Un susținător al lui Donald Trump

Zaharova, despre cele mai frecvente întrebări din partea americanilor

138
(reînnoit 20:19 17.01.2021)
Maria Zaharova a dezvăluit care sunt cele mai frecvente întrebări pe care îi adresează americanii, susținători ai lui Trump, în rețele de socializare.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. SUA urmăresc o politică represivă în raport cu proprii cetățeni. În ultimul timp susținătorii actualului președinte Donald Trump se interesează de modalitățile de obținere a cetățeniei rusești, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE al Rusiei, Maria Zaharova.

“Cel mai îngrijorător este că această criză profundă, care a afectat fiecare american, vizează o țară care are celor mai mare buget al apărării... Anume SUA au introdus în practica lumii occidentale sancțiuni ilegale în calitatea lor de instrument de control al altor state. Iată de ce, reieșind din procesele care au loc acolo, reieșind  din faptul că anume această țară promovează o politică represivă în lume, iar astăzi constatăm că (promovează o politică represivă n.r.) și în raport cu proprii cetățeni, suntem îngrijorați”, a declarat Zaharova la postul de televiziune Rossiya 1.

Potrivit ei, acum cel mai populare comentarii, pe care le primește în rețele de socializare din partea americanilor, care îl susțin pentru Trump, vizează modalitățile de obținere a cetățeniei rusești.

“Bine ați veni în realitate”, a menționat purtătorul de cuvânt al MAE.

138
Tagurile:
Donald Trump, Maria Zaharova
Tematic
Zaharova a comparat blocarea lui Trump cu o explozie nucleară
Care sunt șansele impeachmentului împotriva lui Trump
Reacția lui Dragnea după acuzația în dosarul „Donald Trump”

Загрузка...
Steagurile UE coborâte în bernă lângă sediul Comisiei Europene după atentatul din Marea Britanie

Înalt Oficial UE confirmă posibilul “paşaport de vaccinare”

124
(reînnoit 19:33 17.01.2021)
Preşedintele Consiliului European, Charles Michel, admite că ar putea fi introdus un ”paşaport de vaccinare” anti-Covid

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Temerile privind introducerea unui „pașaport de vaccinare” anti-Covid19 nu sunt nejustificate. O confirmă azi chiar președintele Consiliului European, Charles Michel.

Într-un interviu acordat azi unui program olandez de televiziune, ”Buitenhof”, preşedintele CE a spus că dezbaterea pe această temă i se pare ”foarte pertinentă”, dar și că ”decizia va fi luată de liderii Uniunii Europene”.

Totuși, preşedintele CE consideră că nu este cazul să fie introdus acum acest pașaport, dar… că ”există un acord de principiu privind un astfel de document”.

De ce asta? Pentru ”mai întâi trebuie vaccinaţi mai mulţi oameni„ iar dacă va fi introdus prea devreme, ”paşaportul ar putea produce o frustrare uriaşă în Europa  şi în alte părţi ale lumii„.

Dar, conchide preşedintele Consiliului European, citat de Agerpres, nu este exclus ca pe viitor ”deplasările în interiorul UE să fie permise numai celor vaccinaţi”, chiar dacă ”subiectul este sensibil în multe ţări europene”.

124
Tagurile:
coronavirus, vaccin
Tematic
Putin va pleca la Seul după ce se va vaccina împotriva COVID-19
Se va vaccina Orban împotriva Covid? Răspunsul premierului
Președintele Rusiei se va vaccina cu Sputnik V - detalii
Știrea serii: Iohannis a anunțat când se va vaccina PUBLIC!

Загрузка...
Sorin Cîmpeanu

Cîmpeanu spune cât timp vor primi profesorii bani în plus

0
(reînnoit 20:53 17.01.2021)
Ministrul Educației a declarat că profesorilor le vor fi plătite orele remediale timp de 16 săptămâni, mai exact aproape tot semestrul al doilea din actualul an școlar, 2020-2021. Măsurile nu au fost încă propuse Guvernului.

BUCUREȘTI, 17 ian – Sputnik. Promisiuni fără acoperire? Așa ar putea fi considerate promisiunile ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, referitoare la plata orelor remediale din cel de-al doilea semestru al anului școlar în curs.

Deocamdată nu se știe exact nici câți bani vor primi în plus profesorii pentru orele remediale, deși Cîmpeanu înaintase valoarea de 100 de lei în spațiul public. Demnitarul a dat asigurări că vom avea câte de curând o decizie prin care să fie clar câți bani vor primi profesorii care predau ore remediale.

”Încă nu am făcut această propunere în Guvern, dar voi iniția o Ordonanță de Urgență prin care aceste lucruri la care lucrăm să fie propuse și sunt convins că vor putea fi aprobate”, a spus Cîmpeanu la hotnews.ro.

De asemenea, ministrul Educației a precizat că există acoperirea financiară identificată, fiind vorba despre un pachet mediu, de cinci ore remediale pe săptămână, vreme de 16 săptămâni.

Reamintim că semestrul al doilea debutează în data de 8 februarie 2021 și durează 17 săptămâni. Acesta se încheie pe data de 18 iunie 2021. Sunt două săptămâni de vacanță de Paște.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a subliniat că este nevoie urgentă de recuperare de către elevi a acestor pierderi înainte de examenele naționale.

În acest caz, se pune întrebarea dacă elevii vor fi chemați sâmbăta la școală pentru orele remediale.

Cîmpeanu a explicat că decizia îi va aparține profesorului, însă a precizat că se poate face o oră în plus în fiecare zi, de luni până vineri.

Programul va fi făcut de profesor numai după ce a identificat pierderile și necesarul de ore ca să acopere pierderile suferite pe parcursul procesului de predare online, împreună cu elevii, prin consultarea părinților.

Este evident că Sorin Cîmpeanu are încrede în bunele intenții ale profesorilor, însă nimeni nu poate garanta că acele ore chiar se vor derula așa cum trebuie și că profesorii se vor ține de treabă, nu vor chema copiii la școală doar pentru a încasa banii pe orele remediale…

0
Tagurile:
Sorin Cîmpeanu
Tematic
Cîmpeanu cere devotament din partea profesorilor
Refuză profesorii vaccinarea? Cîmpeanu dă explicații
Moraru: ”E liniște peste tot. Nu se mai aud abuzurile profesorilor”

Загрузка...