Matteo Salvini

Salvini bagă spaima în Bruxelles: suveraniștii devin o alternativă la guvernarea Europei!

846
Salvini a anunțat la Milano constituirea Alianței Națiunilor și Popoarelor Europene care va regrupa toate partidele suveraniste în viitorul Parlament European. Corespondență din butoiul cu pulbere al Europei.

BRUXELLES, 11 apr - Sputnik, Daniela Porovăț. Mișcarea unificată a suveraniștilor europeni, anunțată recent de Matteo Salvini la Milano, și care include atât Alternativa pentru Germania, cât și deja celebrele Lega din Italia, Adunarea Națională (fostul Front Național) din Franța și FPO din Austria, reprezintă cel mai negru coșmar al Bruxelles-ului, pe măsură ce noi partide își anunță aderarea. Atât Salvini, cât și Le Pen, cei mai cunoscuți lideri naționaliști, vor face de altfel turnee în Europa în perioada următoare pentru a atrage și alte partide în viitorul grup din Parlamentul European care poate deveni al treilea sau chiar al doilea ca mărime, dacă și partidele conservatoare se vor alătura acestei alianțe.

Lovitura cea mare pentru Bruxelles vine însă din aceea că, de acum, partidele care nu mai vor să se supună dictatelor europene și sunt amenințate cu excluderea din grupurile mainstream, se pot înscrie foarte ușor în Alianța Națiunilor și Popoarelor Europene, și tocmai de aceea popularii nu au avut curajul să excludă FIDESZ din PPE, ci doar să îl suspende, și tot de aceea socialiștii, chiar dacă își dau seama că încearcă zadarnic să aducă PSD sub controlul Bruxelles-ului, nu au curajul să excludă acest partid din grupul S&D.

Orice mișcare de excludere a partidelor care apără identitatea și suveranitatea națională va avea ca rezultat întărirea grupului suveranist, și, cu siguranță, lui Timmermans nu îi va conveni să înlocuiască cei 12-13 europarlamentari ai PSD cu, eventual, cei doi pe care i-ar putea lua Pro România lui Ponta. Aceeași situație și la PPE, care riscă să rămână fără cei 12 europarlamentari ai FIDESZ dacă îl exclud pe Orban din grup.

Salvini știe însă de puterea de atracție a mișcării sale unificatoare, așa că a deschis ușa tuturor partidelor suveraniste din Europa, știind că timpul va lucra în favoarea sa. El așteaptă în acest grup și PiS-ul polonez, partid aflat la guvernare, și celelalte partide conservatoare aflate în acest moment în celelalte două grupuri suveraniste din Parlamentul European care, însă, nu vor mai avea forță după următoarele alegeri. Partidul Popular Danez și Partidul The Finns din Finlanda și-au anunțat și ele aderența la grupul lui Salvini, arătând extinderea mișcării suveraniste și spre nordul Europei.

Un alt efect al anunțului făcut la Milano de Salvini este că el a devenit liderul mișcării suveraniste europene, secondat, ce-i drept, de Marine Le Pen, și că scorul important pe care îl vor obține partidele suveraniste la alegerile europarlamentare va fi breaking news-ul acestui scrutin electoral pentru că va schimba fața Europei.

846
Tagurile:
Alternativă, UE, Bruxelles, Matteo Salvini
Tematic
Salvini, către Macron: teroriștii nu trebuie să „bea șampanie sub Turnul Eiffel”
Salvini: „Franța are un Președinte foarte prost. Sper că francezii se vor debarasa de el”
Paris: declarațiile lui Salvini ce a chemat la vot contra lui Macron sunt "inacceptabile"
Salvini către francezi: Nu mai votați cu partidul lui Macron!
Un nou partid european major anunță aderarea la alianța lui Salvini
Cioloș și USR fac cea mai tare propunere pentru Europa! Salvini e copil pe lângă ei!
Matteo Salvini către Sputnik, despre europarlamentare: Nu fac previziuni, mă uit la cifre
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

7
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
7
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Drapelul Iranului

Iranul nu se teme de SUA refuză o întâlnire cu Biden!

44
(reînnoit 07:43 23.06.2021)
Alegerile din Iran au fost criticate de SUA – iar Teheranul răspunde dur acuzațiilor Washingtonului, acuzând imixtiunile americane! Noul președinte e intransigent!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. După cum s-a anunțat, în urma alegerilor prezidențiale din Iran, șeful autorităţii judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, a obţinut 61,95% din voturi și a fost declarat câștigător.

Prezența la vot a fost relativ redusă - 48,8% dintre alegători, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care unii competitori au fost descalificați.

Imediat după anunţarea rezultatelor, Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație prin care își exprimă regretul că ”iranienii au fost privaţi de dreptul lor de a-şi alege proprii lideri prin intermediul unui proces electoral liber şi echitabil”.

La rândul său, Teheranul nu a rămas dator, ci a acuzat SUA de ”ingerinţă în afacerile interne ale Iranului”, declarația Departamentului de Stat fiind un exemplu în acest sens.

”Condamnăm această declarație, Guvernul american nu este bine plasat pentru a comenta procesul electoral din Iran sau din orice altă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii.

La rândul său, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, considerat un ”ultraconservator” a declarat că ”NU va permite negocieri pentru distracţie privind dosarul nuclear”.

De asemenea, Ebrahim Rais, care va prelua funcția prezidențială în luna august, a refuzat o eventuală întâlnire cu preşedintele american Joe Biden – semn că Iranul nu se teme de SUA, dar și că în Orient nu va fi liniște în condițiile în care democrații americani sunt partizanii implicării externe.

44
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Iran

Загрузка...