Liviu Dragnea și Matteo Salvini

Nou atac la Guvern de la Bruxelles! Socialiștii europeni împing PSD către Salvini!

2254
În acest context, în care se concretizează amenințările lui Timmermans privind excluderea PSD din PSE, soluția ar fi trecerea la grupul suveranist, acolo unde Matteo Salvini a lansat o invitație.

BUCUREȘTI, 11 apr - Sputnik, Dragoș Dumitriu. Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni a făcut un nou atac la PSD și la Guvern, în numele PSE. PSE are în continuare ”îngrijorări cu privire la statul de drept în România”. Afirmația a fost făcută la recenta întrunire a PSE, la care au particpat, printre alții,  Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Securitate, dar și prim-vicepreşedintele CE, Frans Timmermans.

Dar, mai mult, Stanișev i-a informat pe prim-miniştrii, comisarii şi liderii de partid că ”până când Guvernul român nu va clarifica angajamentul pentru statul de drept şi nu va urma recomandările Comisiei Europene, conducerea PES va lua în calcul îngheţarea relaţiilor cu PSD”, informează MEDIAFAX

Conform sursei precizate, această ”înghețare” ar putea dura până la ”o discuţie formală la următoarea reuniune a conducerii PES din iunie, unde va fi discutat statutul de membru al PSD”.

Și, ca o măsură clară ”până atunci, nu va fi organizat niciun eveniment PES alături de PSD”, a declarat Serghei Stanişev, în cadrul reuniunii de ieri a socialiştilor europeni.

În acest context, în care se concretizează amenințările lui Timmermans, privind PSD  excluderea din PSE, soluția pentru PSD ar fi trecerea la grupul suveranist, acolo unde Matteo Salvini a lansat o invitație.

Scriam în perioada Congresului PSE de la Madrid, că PSD are de optat între a fi arătat mereu cu degetul de Timmermans, chiar și în campania electorală, ca băiatul rău al clasei globaliste, sau poate ocupa un loc fruntaș între partidele suveraniste din Europa - chiar sub aspectul deloc de neglijat al unei viitor grup de stânga suveranist în PE, cu partide și grupări care nu mai acceptă dictatura așa zisului socialism reprezentat de Timmermans.

În grupul suveranist al lui Salvini, influența social democraților români ar fi covârșitoare; este de remarcat că, în acest grup, acțiunile politice al PSD din ultima vreme, în loc să fie criticate, sunt apreciate și încurajate, așa acum a dovedit-o Salvini în discursul său de la Ambasada României de la Roma unde a felicitat Guvernul PSD și l-a îndemnat să continue apărarea valorilor naționale așa cum a făcut-o și până acum.

PSD ar ajuta grupul național-suveranist din Europa să ajungă pe locul doi ca pondere în Parlamentul European, ceea ce înseamnă că influența PSD și pârghiile sale pentru a ajuta România vor fi incomensurabil mai mari decât acum când propriul grup politic socialist îi torpilează acestui partid toate inițiativele și îl prezintă în mediile europene ca pe răul absolut.

Dimpotrivă, grupul suveranist apreciază inițiativele Guvernului PSD, ceea ce l-a făcut pe Salvini să-i numească pe români frați și să invite România să lupte alături de Italia pentru a contracara abuzurile Bruxelles-ului și pentru a-și apăra interesele naționale.

2254
Drapelul Iranului

Iranul nu se teme de SUA refuză o întâlnire cu Biden!

8
(reînnoit 07:43 23.06.2021)
Alegerile din Iran au fost criticate de SUA – iar Teheranul răspunde dur acuzațiilor Washingtonului, acuzând imixtiunile americane! Noul președinte e intransigent!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. După cum s-a anunțat, în urma alegerilor prezidențiale din Iran, șeful autorităţii judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, a obţinut 61,95% din voturi și a fost declarat câștigător.

Prezența la vot a fost relativ redusă - 48,8% dintre alegători, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care unii competitori au fost descalificați.

Imediat după anunţarea rezultatelor, Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație prin care își exprimă regretul că ”iranienii au fost privaţi de dreptul lor de a-şi alege proprii lideri prin intermediul unui proces electoral liber şi echitabil”.

La rândul său, Teheranul nu a rămas dator, ci a acuzat SUA de ”ingerinţă în afacerile interne ale Iranului”, declarația Departamentului de Stat fiind un exemplu în acest sens.

”Condamnăm această declarație, Guvernul american nu este bine plasat pentru a comenta procesul electoral din Iran sau din orice altă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii.

La rândul său, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, considerat un ”ultraconservator” a declarat că ”NU va permite negocieri pentru distracţie privind dosarul nuclear”.

De asemenea, Ebrahim Rais, care va prelua funcția prezidențială în luna august, a refuzat o eventuală întâlnire cu preşedintele american Joe Biden – semn că Iranul nu se teme de SUA, dar și că în Orient nu va fi liniște în condițiile în care democrații americani sunt partizanii implicării externe.

8
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Iran

Загрузка...
Dolari americani

În timp ce românii privesc la scandaluri, s-a votat combinația imensă și dubioasă cu SUA!

131
Cea mai mare lovitură din ultimele decenii? Una dintre cele mai mari combinații și facilități pentru SUA s-a votat în Parlamentul României – și asta la adăpostul scandalurilor de zi cu zi

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. În timp ce românii sunt ținuți în priză de felurite scandaluri – cu educația sexuală, cu moțiuni fără șanse, cu bătălii în ligheanul PNL sau cu șobolanii ”Madamei Fă”, în parlament s-a votat ”acordul România SUA pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă”.

”Să vedem cum va fi "investiția" de la Cernavodă - să zicem mersi, dacă americanii vor face măcar un KFC acolo”, comenta jurnalistul de investigații Mirel Curea în octombrie 2020, când România accepta să împrumute o sumă uriașă de la SUA… pentru ca tot o firmă americană să preia, fără licitație, construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă.

Ei bine, vestea bombă e că, în timp ce românii sunt amețiți cu tot felul de scandaluri, în parlament s-a votat ”parteneriatul” bazat pe uriașul împrumut de 8 miliarde euro!

”Am votat astăzi, la Senat, cameră decizională, acordul istoric încheiat între România și Statele Unite ale Americii pentru modernizarea Centralei Nucleare de la Cernavodă!”, anunță Alina Gorghiu, neuitând nici osanalele pentru lider: ”Personajul-cheie din spatele acestei reușite a fost Președintele Iohannis, cel care a pus bazele acestui acord, în 2017, la întâlnirea cu Donald Trump de la Casa Albă”.

Și, evident, liberala ridică în slăvi și ”parteneriatul strategic”: ”Acordul este expresia concretă a importanței parteneriatului nostru strategic cu SUA și a angajamentului pentru securitate energetică în Europa”.

Continuând în același stil al propagandei, senatoarea spune că ”este un proiect în valoare de 8 miliarde de euro, care va implementa cele mai înalte standarde de securitate energetică, va determina creștere economică și va crea numeroase locuri de muncă!”.

Noi îi spunem ”pușchea pe limbă”… să nu cumva să rămână… doar în fază de proiect, ca multe altele ”realizate” în cei 31 de ani.

Cert este că preluarea lucrărilor de către americani s-a făcut în totală sfidare a regulilor competiției, constructorul chinez, de mare anvergură și experiență în domeniu, fiind eliminat pe criterii ”strategice”.

Tot pe aceleași criterii a fost ales constructorul american, la fel a primit o parte de proiectare și o întreprindere franceză, ca să fie împăcat atentul Macron – cât despre împrumutul uriaș nimeni nu spune cine a împuternicit pe cine să negocieze cu banca americană și în ce marjă de condiții!

Când e vorba de SUA nu se discută nimic – e ”strategic”.

***

Reamintim că firme și personaje din SUA controlează Fondul proprietatea, care la rândul său are un cuvânt decisiv la Nuclearelectrica. De asemenea, CN Nuclearelectrica e condusă de un personaj controversat, venit tot din SUA, unde prestat studii la fel de controversate… precum premierul Cîțu.

131
Tagurile:
Bani, SUA, centrală nucleară, Cernavodă, NuclearElectrica

Загрузка...