Matteo Salvini

Un nou partid european major anunță aderarea la alianța lui Salvini

712
(reînnoit 15:54 09.04.2019)
Partidul Popular Danez (Dansk Folkeparti, DF), al treilea partid ca pondere în parlamentul din Danemarca, a anunțat luni că se alătură alianței naționaliste și eurosceptice inițiate de formațiunea italiană Lega și cea germană Alternativa pentru Germania.

BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik. Naționaliștii danezi anunță aderarea la coaliția naționalistă preelectorală, "Alianța Europeană pentru Popoare și Națiuni", inițiată de Lega lui Matteo Salvini, Alternativa pentru Germania și Adevărații Finlandezi. Noua mișcare politică urmează să reunească membrii celor trei grupuri conservatoare de dreapta din forul reprezentantiv european - ECR, ENF și EFDD.

Planul activității celor patru formațiuni de dreapta a fost prezentat luni în cadrul unei conferințe internaționale organizate la Milano, anunță portalul The Local.

Grupul din parlamentul european al Partidului Popular Danez, condus de Anders Vistisen, a declarat că deocamdată nu au luat o decizie cu privire la transformarea alianței într-un grup formal sau dacă aceasta va avea o funcție suplimentară la grupurile existente.

Pentru a forma o fracțiune în cadrul Parlamentului European sunt necesari cel puțin 25 de deputați din șapte state membre ale UE.

Conform regulilor Parlamentului European, un grup parlamentar își poate angaja personal și poate primi sprijin financiar pentru "activități politice și informative", cu condiția ca activitatea acestuia să fie legată de UE.

Cele patru formațiuni își propun să stopeze imigrația ilegală, să protejeze cultura națională și să se opună unei integrări mai profunde a statelor europene.

În prezent, DF și Adevărații Finlandezi sunt membri ai grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), care include partidul Legea și Justiție din Polonia, Democrații Suedezi și Partidul Conservator din Marea Britanie.

Democrații Suedezi au declarat că nu vor părăsi ECR, potrivit agenției suedeze de știri TT.

Lega lui Salvini face parte din alt grup – Europa Națiunilor și Libertăților, alături de Adunarea Națională (fostul Front Național) a lui Marine Le Pen și Partidul Libertății din Austria.

Alternativa pentru Germania face parte din cel de-al treilea grup de dreapta, alături de Mișcarea Cinci Stele din Italia și Partidul pentru independența Regatului Unit a lui Nigel Farage.

“Noi credem că există mai multe lucruri care unesc aceste grupuri decât le separă”, a declarat Vistisen, liderul popularilor danezi din PE.

“Dacă se va reuși formarea un grup din aceste partide după alegeri (în Parlamentul European n.r.) vom avea unul din cele mai mari grupuri în parlament”, a adăugat el.

712
Tagurile:
Parlamentul European, Uniunea Europeană
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Cioloș și USR fac cea mai tare propunere pentru Europa! Salvini e copil pe lângă ei!
Ce va face România? Doar 29 la sută din francezi mai cred în UE
Sprijinirea valorilor familiei nu e fascism, e grija pentru omenire - reprezentant al WCF
„Aurul aparține poporului, nu bancherilor” - legea propusă de Guvernul italian

Загрузка...