Matteo Salvini

Un nou partid european major anunță aderarea la alianța lui Salvini

728
(reînnoit 15:54 09.04.2019)
Partidul Popular Danez (Dansk Folkeparti, DF), al treilea partid ca pondere în parlamentul din Danemarca, a anunțat luni că se alătură alianței naționaliste și eurosceptice inițiate de formațiunea italiană Lega și cea germană Alternativa pentru Germania.

BUCUREȘTI, 9 apr – Sputnik. Naționaliștii danezi anunță aderarea la coaliția naționalistă preelectorală, "Alianța Europeană pentru Popoare și Națiuni", inițiată de Lega lui Matteo Salvini, Alternativa pentru Germania și Adevărații Finlandezi. Noua mișcare politică urmează să reunească membrii celor trei grupuri conservatoare de dreapta din forul reprezentantiv european - ECR, ENF și EFDD.

Planul activității celor patru formațiuni de dreapta a fost prezentat luni în cadrul unei conferințe internaționale organizate la Milano, anunță portalul The Local.

Grupul din parlamentul european al Partidului Popular Danez, condus de Anders Vistisen, a declarat că deocamdată nu au luat o decizie cu privire la transformarea alianței într-un grup formal sau dacă aceasta va avea o funcție suplimentară la grupurile existente.

Pentru a forma o fracțiune în cadrul Parlamentului European sunt necesari cel puțin 25 de deputați din șapte state membre ale UE.

Conform regulilor Parlamentului European, un grup parlamentar își poate angaja personal și poate primi sprijin financiar pentru "activități politice și informative", cu condiția ca activitatea acestuia să fie legată de UE.

Cele patru formațiuni își propun să stopeze imigrația ilegală, să protejeze cultura națională și să se opună unei integrări mai profunde a statelor europene.

În prezent, DF și Adevărații Finlandezi sunt membri ai grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR), care include partidul Legea și Justiție din Polonia, Democrații Suedezi și Partidul Conservator din Marea Britanie.

Democrații Suedezi au declarat că nu vor părăsi ECR, potrivit agenției suedeze de știri TT.

Lega lui Salvini face parte din alt grup – Europa Națiunilor și Libertăților, alături de Adunarea Națională (fostul Front Național) a lui Marine Le Pen și Partidul Libertății din Austria.

Alternativa pentru Germania face parte din cel de-al treilea grup de dreapta, alături de Mișcarea Cinci Stele din Italia și Partidul pentru independența Regatului Unit a lui Nigel Farage.

“Noi credem că există mai multe lucruri care unesc aceste grupuri decât le separă”, a declarat Vistisen, liderul popularilor danezi din PE.

“Dacă se va reuși formarea un grup din aceste partide după alegeri (în Parlamentul European n.r.) vom avea unul din cele mai mari grupuri în parlament”, a adăugat el.

728
Tagurile:
Parlamentul European, Uniunea Europeană
Тема:
Alegerile europarlamentare 2019 (189)
Tematic
Cioloș și USR fac cea mai tare propunere pentru Europa! Salvini e copil pe lângă ei!
Ce va face România? Doar 29 la sută din francezi mai cred în UE
Sprijinirea valorilor familiei nu e fascism, e grija pentru omenire - reprezentant al WCF
„Aurul aparține poporului, nu bancherilor” - legea propusă de Guvernul italian
Diana Șoșoacă

Diana Șoșoacă: ”Un NU categoric Tratatului militar România-Ucraina! Vom fi carne de tun!”

85
Senatoarea Diana Șoșoacă s-a opus în plenul Senatului Tratatului militar România-Ucraina, scoțând în evidență aspecte care NU se spun românilor

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. Senatoarea independentă Diana Șoșoacă a avut o nouă intervenție fulminantă în plenul Senatului, de data aceasta cu privire la Tratatul militar România-Ucraina!

”Vom fi carne de tun!”, spune senatoarea, declarând că un asemenea demers oficial al României este ”Inacceptabil” și, ca atare, ea spune ”Un NU categoric!”.

Argumentele senatoarei vin dintr-o analiză atentă – atât a Tratatului, cât mai ales a contextului geopolitic. De reținut că datele prezentate de Diana Șoșoacă NU sunt arătate românilor, cărora li se spune doar că înțelegerea cu Ucraina nu are conotații periculoase, că nu ne poate împinge în vreun conflict.

Senatoarea atrage atenția că ”Aparent avem de-a face cu o înțelegere inofensivă între două state vecine - în realitate, acest acord, care se încearcă a se încheia de vreo 20 de ani, nu știu cine apucat acum, are o bătaie mult mai lungă”.

”E clar că România care este stat NATO nu are vreun motiv să încheie cu un acord de non combat cu Ucraina pentru că, nu știu dacă vă aduceți aminte, dar una dintre condițiile pe care a trebuit să le îndeplinim la intrarea noastră în NATO a fost să avem tratate de bună vecinătate cu toate statele vecine, deci cu Ucraina avem tratat de buna vecinătate”, a declarat senatoarea.

În aceste condiții, Diana Șoșoacă subliniază că noul acord pe care îl discutăm acum ”are un alt sens”.

”Ucraina nu ne poate garanta nicio susținere în cazul în care România ar fi atacată de un atacată de un stat inamic – un caz ipotetic, evident”, spune senatoarea, arătând că, în schimb, ”noi garantăm Ucrainei susținerea militară a României în situația în care acest stat ar fi atacat”.

Și acum vine întrebarea cheie: ”Oare cine ar putea ataca Ucraina? În nici un caz un stat NATO. Prin eliminare, cine ar rămâne? Federația Rusă care, întâmplător, are și tratat de susținere cu China - deci, cele pe cele două mari puteri din cele trei din lume!”.

Diana Șoșoacă atrage atenția că România intră prin acest într-o situație deja tensionată, pe care ea o descrie ca fiind un dublu litigiu – după alipirea Crimeii (momentul în care Moscova a decis anexarea Crimeii”, cum spune senatoarea) – ”și mai aducem aminte că în urmă cu o lună a declanșat un a declanșat un conflict cu Federația Rusă”.

Deci, în cazul unui conflict în care România ar interveni ”noi în acest moment suntem carne de tun!”.

”Nici nu vreau să îmi închipui ce se întâmplă în cazul în care Ucraina ar fi atacată de Rusia iar noi am fi obligați să ne luptăm cu Rusia! Până ajunge NATO aici cred că ne spulbera de pe fața pământului”, spune senatoarea, conchizând ferm - ”consider că ar trebui să ne mai gândim la semnarea acestui Tratat, având în vedere situația geopolitică din acest moment”.
85
Tagurile:
militar, tratat, România, Ucraina, Diana Șoșoacă
Tematic
Diana Șoșoacă sparge toate tiparele – o apariție de ”gradul 9”!
Situație scandaloasă în România - Diana Șoșoacă intervine! MECI de MECI!
Diana Șoșoacă, acțiune la nivel internațional – MODEL pentru Europa!
Șoșoacă: ”Servicii secrete EXTERNE îl impun pe Arafat – mâinile lui sunt pline de sânge!”

Загрузка...
Drapelul Iranului

Iranul nu se teme de SUA refuză o întâlnire cu Biden!

69
(reînnoit 07:43 23.06.2021)
Alegerile din Iran au fost criticate de SUA – iar Teheranul răspunde dur acuzațiilor Washingtonului, acuzând imixtiunile americane! Noul președinte e intransigent!

BUCUREȘTI, 23 iun – Sputnik. După cum s-a anunțat, în urma alegerilor prezidențiale din Iran, șeful autorităţii judiciare, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, a obţinut 61,95% din voturi și a fost declarat câștigător.

Prezența la vot a fost relativ redusă - 48,8% dintre alegători, potrivit datelor oficiale, în condițiile în care unii competitori au fost descalificați.

Imediat după anunţarea rezultatelor, Departamentul de Stat al SUA a făcut o declarație prin care își exprimă regretul că ”iranienii au fost privaţi de dreptul lor de a-şi alege proprii lideri prin intermediul unui proces electoral liber şi echitabil”.

La rândul său, Teheranul nu a rămas dator, ci a acuzat SUA de ”ingerinţă în afacerile interne ale Iranului”, declarația Departamentului de Stat fiind un exemplu în acest sens.

”Condamnăm această declarație, Guvernul american nu este bine plasat pentru a comenta procesul electoral din Iran sau din orice altă ţară”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului, Ali Rabii.

La rândul său, Seyyed Ebrahim Rais al-Sadati, considerat un ”ultraconservator” a declarat că ”NU va permite negocieri pentru distracţie privind dosarul nuclear”.

De asemenea, Ebrahim Rais, care va prelua funcția prezidențială în luna august, a refuzat o eventuală întâlnire cu preşedintele american Joe Biden – semn că Iranul nu se teme de SUA, dar și că în Orient nu va fi liniște în condițiile în care democrații americani sunt partizanii implicării externe.

69
Tagurile:
Joe Biden, SUA, Iran

Загрузка...