Înălțimile Golan

Damascul nu exclude varianta militară pentru eliberarea Înălțimilor Golan

131
(reînnoit 16:35 04.04.2019)
Ministrul Afacerilor Externe al Siriei, Walid Muallem, nu exclude că Damascul va recurge la un scenariu militar pentru eliberarea Înălțimilor Golan de sub ocupația israeliană.

BUCUREȘTI, 4 apr – Sputnik. Siria nu exclude un scenariu militar pentru rezolvarea problemei Înălțimilor Golan, aflat sub ocupația israeliană, însă acum este prioritară lupta cu terorismul, a declarat joi ministrul sirian al Afacerilor Externe, Walid Muallem.

Serviciul de presă al MAE de la Damasc a declarat anterior că sirienii au dreptul să-și returneze Înălțimile Golan prin orice mijloace, acest teritoriu rămânând unul „arab și sirian”.

“Atunci când vorbeam de orice mijloace, presupuneam inclusiv mijloacele militare. Nu vom exclude un scenariul militar”, a declarat Muallem în cadrul unei conferințe de presă împreună cu omologul său venezuelean, Jorge Arreaza.

Oficialul sirian a mai menționat că acordul din 1974 cu privire la dezangajare încheiat între Israel și Siria este respectat de Damasc, însă Israelul îl încalcă sistematic.

“Am luptat cu teroriștii pentru că s-a demonstrat că aceștia cooperează cu Israelul și SUA. Astăzi prioritatea noastre este lupta pentru eliberarea teritoriului sirian de acest terorism”, a subliniat Muallem.

131
Tagurile:
ministrul afacerilor externe, Venezuela, Israel, Siria, Golan
Tematic
Putin va discuta cu Erdogan și Rouhani situația din Siria
Știrea nopții: Armata israeliană a bombardat Siria!
Siria, „hotărâtă” să recupereze, „prin toate mijloacele disponibile”, Înălţimile Golan
Siria își va apăra suveranitate asupra Înălțimilor Golan – diplomat sirian
Reacții la decizia lui Trump: ONU își reiterează poziția, Siria și Turcia condamnă
"Plecaţi mai întâi din Siria": Reacţia Moscovei la cererea lui Trump de a părăsi Venezuela

Загрузка...