Батальон НАТО под руководством США

General: În caz de război, Occidentul va „proteja” Polonia cu atacuri nucleare

420
Occidentul vede în Polonia zona principală a unui conflict militar ipotetic cu Rusia și, pentru a obţine o victorie, este gata să recurgă la toate mijloacele, inclusiv la arme nucleare, potrivit unui general polonez. Acesta a adăugat că pentru polonezi acest scenariu este inacceptabil.

BUCUREŞTI, 4 apr – Sputnik, Doina Crainic. Având în vedere poziţia sa geografică, Polonia rămâne teritoriul unei potențiale confruntări militare, așa cum a fost planificat în timpul Pactului de la Varșovia, a declarat generalul Waldemar Skrzypczak, citat de Sputnik France cu referire la Wirtualna Polska.

„Americanii au vrut să oprească Armata Roșie în Polonia cu atacuri nucleare. Acum există proiecte similare, dacă Putin iniţiază un atac”, a declarat generalul polonez.

Acesta a adăugat că, pentru polonezi, un astfel de scenariu este, desigur, inacceptabil. „Dar dacă războiul va izbucni, nimeni nu ne va cere permisiunea pentru asta. Nu ne putem schimba poziţia geografică”, a spus Skrzypczak.

Generalul a descris ca fiind „demagogie politică” ipoteza că Polonia ar putea într-o zi să se protejeze singură împotriva potențialului său inamic, care este, potrivit acestuia, Rusia. Acesta a argumentat că, în cadrul NATO, Polonia ar putea face faţă unui conflict și din acest motiv țara s-a alăturat Alianței la 12 martie 1999.

În ultima vreme, în Polonia s-a vorbit despre o presupusă amenințare militară din partea Rusiei. În acest context, țara a adoptat un program prin care să sporească numărul de trupe în armată. În plus, un grup NATO și o brigadă blindată a armatei americane staţionează în țară.

Moscova a subliniat de mai multe ori politica sa de non-agresiune. Potrivit lui Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, NATO știe foarte bine că Rusia nu intenționează să atace pe nimeni, însă Alianţa profită de orice ocazie pentru a desfăşura mai multe echipamente și batalioane la granițele țării.

Trebuie remarcat că, în ciuda faptului că Rusia este uneori considerată de unele personalităţi politice și militare poloneze ca fiind o țară care ar putea amenința suveranitatea țării lor, Varșovia menține relații economice strânse cu Moscova.

Răspunzând miercuri la o întrebare a unui jurnalist polonez cu privire la existența unei „linii roșii” în relațiile dintre Moscova și Ankara, ministrul turc de Externe Mevlüt Çavusoglu a subliniat relaţiile comerciale dezvoltate dintre Polonia și Rusia. „Nivelul relaţiilor comerciale ale ţării dvs. cu Rusia este mai mare decât în cazul relaţiilor noastre [cu Rusia] și este în creștere”, a subliniat ministrul turc.

420
Tagurile:
Atac nuclear, Polonia, Război
Heiko Maas

Germania respinge modificarea granițelor în Balcani

31
Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că Germania respinge redesenarea graniţelor în vestul Balcanilor, ideea fiind ”pusă în sertar”.

BRUXELLES, 23 apr – Sputnik. Ministrul de Externe de la Berlin, Heiko Maas, a vrut să închidă controversatul subiect al redesenării unor granițe în Balcani și a respins categoric această idee care a apărut într-o notă diplomatică neoficială a Uniunii Europene.

Documentul, care a agitat mult spiritele, i-a alarmat pe bosniaci, care au văzut-o ca pe o ameninţare la adresa unităţii teritoriale a ţării lor.

În document se vorbea despre posibilitatea ca prin crearea Serbiei Mari, a Albaniei Mari şi a Croaţiei Mari să se rezolve tensiunile naţionale care împiedică integrarea europeană a regiunii.

"Ideea că lucrurile pot fi rezolvate cu linii noi pe o hartă nu este doar nerealistă, dar este periculos să iniţiezi chiar această discuţie", a declarat Maas reporterilor din Pristina, capitala Kosovo.

El a precizat că ideea schimbării frontierelor este una pe care guvernul german o respinge vehement și a arătat că se bucură că ideea a fost "pusă înapoi într-un sertar sau, sperăm, în tocătorul istoriei".

Nota diplomatică a UE a apărut prima oară în presa din Slovenia, dar premierul sloven Janez Jansa a negat relatările presei potrivit cărora el ar fi trimis nota preşedintelui Consiliului European Charles Michel ca o propunere cu privire la modul de tratare a regiunii după ce Slovenia va prelua preşedinţia UE în iulie.

31
Tagurile:
Heiko Maas, Balcani
Tematic
Kusturica va juca într-un film despre agresiunea NATO în Balcani
Primul stat modern aromân din Balcani: Principatul Pindului
Cine își dorește o recroire a granițelor în Balcani și care ar fi consecințele
Statele Unite prevăd un conflict armat în Balcani în 2019. Ce vor de la Rusia?
Bombardamente din 1999: Hiroshima și Nagasaki în Balcani - Cum au fost afectați românii
Justiția bulgară a deblocat procesul de extindere a Turkish Stream în Balcani
Coșmar seismic: 30 de cutremure și replici în Balcani în 13 ore – cutremur și în România!

Загрузка...
US State Department spokesman Ned Price

Washington, prima reacție după anunțul retragerii trupelor ruse tupeul continuă!

659
Departamentul de Stat a reacționat după ce ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat încheierea exercițiilor militare din apropierea frontierei cu Ucraina și a ordonat ca, de azi, să înceapă retragerea trupelor în locurile de dislocare permanentă

BUCUREȘTI, 23 apr – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a anunţat că SUA va continua să ”monitorizeze îndeaproape situaţia de la graniţa ruso-ucraineană în strânsă coordonare cu oficialii ucraineni”.

Declarația survine la câteva ore după ce Moscova, prin ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat încheierea exercițiilor militare din apropierea frontierei cu Ucraina.

Serghei Șoigu a cerut Statului Major și a ordonat comandanților districtelor militare și forțelor aeropurtate “să purceadă din 23 aprilie la retragerea trupelor în locurile de dislocare permanentă, să efectueze o analiză detaliază și să facă e evaluare a verificărilor”.

”Am auzit anunţul făcut de Rusia privind începerea retragerii trupelor sale de la graniţa cu Ucraina, am auzit aceste cuvinte, acum ceea ce urmărim să vedem sunt faptele„, a declarat Ned Price, completând ”Ne vom asigura că Rusia îşi va respecta până la capăt angajamentul”.

Reamintim că oficiali SUA, NATO, UE și din Ucraina au făcut declarații exagerate privind prezența armatelor ruse și au declarat pericolul unui atac asupra Ucrainei.

Vladimir Putin
© Sputnik / Михаил Климентьев

Ridicolul a mers până acolo încât au fost ”dezvăluite” așa zise ”planuri” de invazie – cu scheme și strategii militare. De asemenea, s-au transmis informații false și scandaloase despre numărul trupelor ruse și despre intențiile Rusiei.

Toată această campanie ridicolă de falsuri, provocări și calomnii s-a făcut în absența probelor  - și în pofida asigurărilor și explicații Moscovei că este vorba de un exercițiu care se realizează periodic, nicidecum de o intenție ”agresivă”.

Pe de altă parte, inconștiența și reaua voință a celor care au promovat campania de informații false a contribuit atât la tensionarea artificială a relațiilor internaționale, dar și la panicarea populației din Europa, inducându-se ideea unui ”război” cu implicarea Rusiei.

Această atitudine a oficialilor occidentali și a propagandei NATO ar putea da de gândit autorităților din statele europene care se ocupă cu stoparea răspândirii informațiilor false, mai ales când efectele sunt grave asupra stării de spirit a populației, greu încercată de pandemie.

Reamintim că, începând cu 2014, medii politice, militare și presa aservită acestora au transmis minciuni despre ”divizii de tancuri rusești care străbat zona Donbass”, despre faptul că ajutoarele umanitare ar fi, de fapt, ”armament” – dar mai ales că în Donbass luptă armata rusă și că cele 14.000 de victime sunt ”ucraineni căzuți în luptă cu trupele Moscovei”.

În realitate, TOATE acestea s-au dovedit a fi minciuni grosolane, la fel ca multe alte ”alarme” lansate din Ucraina sau de SUA și NATO.

Un fapt este însă adevărat – că în Donbass au murit mulți oameni, mulți ucraineni, dar care au fost uciși de regimul de la Kiev și încăpățânarea acestuia de a nu apela la o soluție pașnică, politică, așa cum Rusia a propus în repetate rânduri. Dar, lovitura de stat de la Kiev, susținută și chiar inițiată cu implicarea unor forțe occidentale, are pesemne alte scopuri, nu acela al rezolvărilor pașnice și al binelui cetățenilor ucraineni și de alte etnii. 

În privința acestor alte etnii – fie ruși, unguri sau români - naționalismul extremist instalat la Kiev și susținut de Occident și-a dovedit relele intenții și practici inclusiv prin supunerea la un regim de asimilare forțată prin restricțiile impuse în Învățământ, dar și prin alte metode radicale reclamate de organizațiile civice.

Dar, desigur, asta NU vede Occidentul – și nici SUA nu e gata să ”monitorizeze îndeaproape situaţia”, în ciuda tuturor evidențelor.

Pe de altă parte, din ce în ce mai mulți cetățeni din UE și SUA văd cum sunt mințiți de guvernele lor în privința situației din Donbass și Ucraina – iar de aici și multe din reacțiile de neîncredere în proprii lor conducători, dispuși să finanțeze lovituri de stat și campanii de provocare și defăimare a altor state – dar nu reușesc să rezolve crizele din propriile lor țări.

659
Tagurile:
militari, Trupe, Ucraina, SUA, Rusia

Загрузка...