British Prime Minister Theresa May (L) shakes hands with European Commission chief Jean-Claude Juncker prior to a Brexit negotiation meeting on December 4, 2017 at the European Commission in Brussels

Nu va mai fi o amânare a Brexit care este noul termen limită

5348
În evoluţia negocierilor dintre Bruxelles și Londra privind Brexit, perspectiva optimistă a Theresei May privind încheierea unui acord, dar şi obţinerea unei amânări, este contrazisă de președintele Comisiei Europene.

BUCUREŞTI, 3 apr – Sputnik, Doina Crainic. Jean-Claude Juncker a declarat că Marea Britanie nu va mai obţine o scurtă amânare a Brexit dacă Parlamentul Regatului Unit nu va aproba acordul de ieșire din UE la data de 12 aprilie, cel târziu.

„12 aprilie este ultimul termen-limită pentru aprobarea Acordului de retragere de către Camera Comunelor. Dacă până atunci nu vor face aceasta, nu va mai fi posibilă nicio altă scurtă amânare”, a declarat Juncker în Parlamentul European.

CITEȘTE ȘI: Români în UK - Călătorii fără viză după Brexit, doar pentru 90 de zile? >>>

„Un scenariu fără acord la miezul nopții pe 12 aprilie este acum foarte probabil. Nu este rezultatul pe care îl doresc. Dar este un rezultat pentru care m-am asigurat că UE este pregătită”, a adăugat președintele Comisiei Europene.

Adresându-se Parlamentului UE, Juncker a declarat că UE 27 vor asculta raportul Theresei May cu privire la rezultatul negocierilor pe plan intern și vor decide cum să procedeze, potrivit Sputnik Internaţional.

Juncker a subliniat că acum fiecare cuvânt contează, adăugând că UE ar trebui să fie pregătită să accepte o întârziere până la 22 mai, cu condiția aprobării acordului de retragere de către Londra.

Fusese programat ca Marea Britanie să părăsească UE pe 29 martie, dar guvernul a solicitat o prelungire a termenului, noua dată stabilită fiind 12 aprilie.

Pe 2 aprilie, Theresa May a declarat că Marea Britanie va cere o nouă amânare pentru a obține aprobarea de către Parlament a acordului privind Brexit.

Jeremy Corbyn, liderul Partidului Laburist din opoziție, a fost de acord să se prezinte miercuri cu Theresa May pentru a gândi un compromis privind Brexit.

5348
Tagurile:
ieșire, amânare, UE, UK, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (679)
Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu chairs the weekly cabinet meeting at the Prime Minister's office in Jerusalem, Sunday, April 15, 2018

Situație tensionată între Iran și Israel după explozia de la bordul unei nave israeliene

11
(reînnoit 14:50 01.03.2021)
Între Iran și Israel a început un schimb dur de acuzații după ce săptămâna trecută a avut loc o explozie la bordul unei nave israeliene aflate în Golful Oman, însă nici ripostele armate nu au întârziat să apară.

BRUXELLES, 1 mar – Sputnik. Reacția premierului Benjamin Netanyahu după explozia de la bordul navei israeliene a fost de a acuza Teheranul că se află în spatele incidentului. Explozia a avut loc joi pe nava MV Helios Ray, care plecase din portul saudit Dammam cu destinaţia Singapore. Deflagraţia a cauzat două găuri mari în pereţii navei.

Iranul a respins însă astăzi acuzaţiile lansate de premierul israelian: ''Respingem ferm această acuzaţie'', a spus Saeed Khatibzadeh, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe iranian.

''Securitatea Golfului Persic este extrem de importantă pentru Iran şi nu le vom permite (israelienilor) să răspândească teamă în regiune prin asemenea acuzaţii. Regimul sionist ştie foarte bine că răspunsul nostru la chestiunile de securitate este mereu ferm şi precis'', a continuat reprezentantul diplomaţiei iraniene, adăugând că Israelul este sursa instabilităţii din regiune.

Dar disputa dintre cele două state nu pare a se opri la declarații. Benjamin Netanyahu a declarat pentru postul de radio Kan nu doar că el consideră Iranul responsabil pentru explozie, ci și că Israelul va riposta.

''Ştiţi care este politica mea. Iranul este cel mai mare inamic al Israelului. Sunt decis să ne apărăm. Îi lovim (pe iranieni) peste tot în regiune'', a amenințat Netanyahu.

Postul de radio Kan a precizat că interviul cu premierul Benjamin Netanyahu fusese înregistrat duminică noaptea, înainte ca Siria să acuze Israelul de lansarea unor rachete asupra părţii de sud a Damascului. Israelul nu a confirmat informaţia, dar anterior a anunţat că lansează frecvent acţiuni militare împotriva transporturilor iraniene de arme din interiorul Siriei.

Calendarul atacurilor cu rachete asupra Siriei indică însă o legătură cu explozia de la bordul navei israeliene, semn că Israelul a trecut la ripostă.

Nici Iranul nu se lasă mai prejos, el promițând din luna noiembrie că va da un răspuns ''calculat'' la uciderea unui expert de-ai săi în domeniul nuclear, de care a acuzat Israelul. Desigur că Guvernul israelian a respins aceste acuzaţii, așa cum și Iranul a respins acum acuzațiile Israelului referitoare la explozia de pe navă.

În continuare, este de așteptat că ostilitățile vor continua între părțile aflate în conflict, deocamdată însă sunt doar lovituri chirurgicale care nu iau proporții grave.

11
Tagurile:
Israel, Iran, Benjamin Netanyahu
Tematic
Lavrov: Rusia nu se va amesteca în relațiile dintre SUA și Iran
Asasinat în Iran – posibilă catastrofă internațională!
Discuții între Iran și Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică

Загрузка...

Ultima oră: Sarkozy, condamnat la 3 ani

30
(reînnoit 15:12 01.03.2021)
Fostul președinte al Franței a fost condamnat la trei ani, dintre care doi ani - cu suspendare. E primul șef de stat francez condamnat cu executare.

Fostul președinte al Franței, Nicolas Sarcozy a fost condamnat la trei ani, dintre care 2 ani - cu suspendare.

ȘTIRE ÎN PROCES DE ACTUALIZARE

30
Tematic
Sarkozy, la Moscova: „Rusia este din nou o putere mondială”
Sarkozy riscă din nou să ajungă după gratii. Ce acuzații i se aduc
Sarkozy „Occidentul este în declin”, „Africa și Europa au destine unite”

Загрузка...