British Parliament

Deputații britanici au respins toate opțiunile alternative Brexit

547
(reînnoit 07:43 02.04.2019)
Deputații britanici au ținut un vot indicativ cu privire la noua direcție pentru Brexit în Camera Comunelor de la Londra, luni.

BUCUREŞTI, 2 apr - Sputnik. Parlamentarii britanici au respins toate cele patru opțiuni alternative Brexit în a doua rundă a voturilor indicative, în timp ce cel mai popular scenariu este acela de a se retrage din Uniunea Europeană, dar de a menține calitatea de membru al uniunii vamale, potrivit rezultatelor voturilor publicate luni. Anterior, Uniunea Europeană a dat termen Regatului Unit până la 12 aprilie să decidă asupra unor modalități alternative de retragere sau să plece fără un acord.

Nici una dintre opțiunile alternative la planul Brexit ale prim-ministrului Theresa May nu a reușit să primească sprijinul majorității parlamentarilor, prelungind blocajul politic din Marea Britanie.

Propunerea C, Uniunea Vamală, care a cerut un angajament de a negocia o "uniune vamală permanentă și cuprinzătoare între Regatul Unit şi UE", a eşuat cu 276-273 de voturi.

Propunerea D, Piața Comună 2.0, care a solicitat continuarea participării la piața unică și un "aranjament vamal cuprinzător" cu UE după Brexit, nu a trecut, voturile fiind în defavoarea acesteia cu 282-261.

Propunerea E, care a cerut votul public pentru confirmarea oricărui acord Brexit adoptat de Parlament înainte de ratificarea sa, a eşuat, de asemenea, în seara zilei de luni, cu 292-280 de voturi.

Propunerea G, care a cerut revocarea articolului 50 în fața unui brexit fără acord, nu a trecut, voturile fiind în defavoarea acestuia cu 292 la 191.

Prima rundă a voturilor indicative a avut loc la 28 martie, iar parlamentarii britanici au respins toate cele opt opțiuni alternative Brexit, inclusiv acordul propus de premierul Theresa May și cel care prevedea retragerea Regatului Unit din Uniunea Europeană fără o înțelegere pe 12 aprilie.

547
Tagurile:
Theresa May, buk, vot, parlamentul britanic, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (525)
Tematic
Deputații britanici au respins Acordul Brexit a treia oară - ce urmează
Berlinul: Germania și UE sunt pregătite de un Brexit fără un acord
Brexit: care este cea mai probabilă evoluţie după respingerea Acordului pentru a 3-a oară
Amplă demonstraţie pro-Brexit - comentariu: „Atât de mulți oameni albi într-un singur loc”
Post-Brexit fără acord: cum vor fi afectaţi românii din Marea Britanie–Totul se va scumpi

Загрузка...