Ankara

Partidul lui Edogan a pierdut alegerile în capitala Turciei

165
(reînnoit 13:58 01.04.2019)
Partidul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan a pierdut alegerile locale din Ankara și İzmir, al treilea oraș ca mărime.

BUCUREȘTI, 1 apr – Sputnik. Partidul Republican al Poporului din Turcia a reușit, pentru prima dată în ultimii 25 de ani, să obțină o victorie în alegerile pentru funcția de primar al orașului Ankara. Candidatul formațiunii, Mansur Yavaş, acumulează 50,9 la sută din voturile alegătorilor, transmite ziarul Hurriyet, cu trimitere la datele preliminare ale Comisiei Electorale Centrale, după procesarea a 99,8 la sută din buletinele de vot.

Contracandidatul lui Yavaş, vicepreședintele partidului de guvernare – Partidul Justiției și Dezvoltării, Mehmet Özhaseki, a acumulat 47,06 la sută din voturi.

Anterior, Yavaş a ocupat funcția de primar al orașului Beypazarı, care sunt mandatul lui a reușit să devină un centru turistic foarte popular.

De asemenea, Partidul Republica al Poporului a reușit să obțină o victorie în al treilea ca mărime oraș din Turcia - İzmir, păstrând funcția de primar. Candidatul formațiunii, Tunç Soyer, a acumulat 58,02 la sută din voturi, devansând candidatul partidului de la guvernare, fostul ministru al Economiei, Nihat Zeybekci, care a obținut 38,62 la sută din voturi.

Deocamdată, o situație incertă este la Istanbul. Reprezentantul partidului Justiției și Dezvoltării, un apropiat al președintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, fostul premier și fostul președinte al parlamentului, Binali Yıldırım, acumulează 48,7 la sută din alegători, potrivit datelor preliminare la procesarea a 98,79 la sută din buletine de vot. Oponentul acestuia, Ekrem İmamoğlu, acumulează 48,65 la sută din voturi.

În ansamblu, în alegerile municipale din Turcia a învins Partidul Justiției și Dezvoltare, candidații cărora au acumulat 44,42 la sută din voturi (rezultatele la procesarea a 99,01 sută din buletinele de vot). Partidul Republican al Poporului acumulează la nivel national 30,07 la sută din voturi. Blocul de guvernare “Uniunea Poporului” acumulează în ansamblu 51,67 la sută din voturile alegătorilor, în timp ce blocul de opoziție – „Uniunea Națiunii” – 37,53 la sută.

165
Tagurile:
alegerile locale, Ankara, Turcia
Tematic
Unde putem urmări meciul de fotbal Moldova – Turcia
Reacții la decizia lui Trump: ONU își reiterează poziția, Siria și Turcia condamnă
Un nou eșec pentru Naționala Moldovei la Fotbal: Tricolorii au pierdut meciul cu Turcia
Rusia și Turcia au efectuat prima patrulare comună în Tell Rifaat
Erdogan: SUA au provocat criza economică din Turcia

Загрузка...