Federica Mogherini

UE nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimile Golan

109
Uniunea Europeană nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, ocupate în trupele israeliene în 1967, a declarat Federica Mogherini.

BUCUREȘTI, 31 mart – Sputnik. UE nu recunoaște suveranitatea Israelului asupra teritoriilor ocupate în anul 1967, a declarat Înaltul Reprezentant al UE pentru Politica Externă și de Securitate Comună, Federica Mogherini, în discursul să de salut din cadrul summitului Ligii Statelor Arabe din Tunisia.

Emmanuel Macron
© AP Photo / Francois Lenoir, Pool Photo

De asemenea, ea a menționat că Uniunea Europeană se pronunță împotriva deciziei SUA de recunoaștere a dreptului Israelului asupra Înălțimilor Golan.

"Uniunea European nu va recunoaște în continuare suveranitatea Israelului asupra teritoriile pe care le-a ocupat 1967", a declarat Mogherini. De asemenea, ea a menționat că „ignorarea rezoluțiilor internaționale în privința Golan nu reprezintă o soluție”.

Președintele SUA, Donald Trump, a semnat luni o declarație prin care recunoaște suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan, în cadrul unei întrevederi cu premierul israelian, Beniamin Netaniahu. În timpul războiului de șase zile din 1967, Israelul a ocupat Înălțimile Golan, care aparțineau Siriei, iar în 1981 le-a anexat în mod unilateral.

109
Tagurile:
Israel, Golan, Federica Mogherini
Tematic
Atenție! Ce a început în Israel nu seamănă cu cea fost înainte – se anunță dezastrul?
Analist de top, verdict surpriză: ”Dăncilă reușește un joc abil, o lovitură dublă”
Reacții la decizia lui Trump: ONU își reiterează poziția, Siria și Turcia condamnă
Macron: Decizia SUA contravine dreptului internațional

Загрузка...