Palestina

Peste 20 mii de palestinieni s-au adunat la frontiera Fâșiei Gaza - Live video

95
Peste 20 mii de palestinieni protestează în apropierea frontierei Fâșia Gaza aniversând un an de la Marele Marș al Întoarcerii.

BUCUREȘTI, 30 mart – Sputnik. Aproximativ 20 de mii de palestinieni s-au adunat de-a lungul frontierei Fâșiei Gaza pentru a aniversa un an de la “Marele Marș al Întoarcerii”. Deocamdată, manifestația are loc fără incidente majore cu militarii israelieni, anunță serviciul de presă al armatei Israelului.

Pentru a preveni dezordini în masa, israelienii au mobilizat forțe semnificative și sunt gata de orice clipă de acțiuni ferme inclusiv de o intervenție în Fâșia Gaza.

“Peste 20 de mii de demonstranți și participanți la dezordini s-au adunat acum în câteva sectoare de-a lungul gardului de frontieră”, se spune în nota militarilor israelieni.

Aceștia mai anunță că majoritatea manifestanților păstrează distanța de linia frontierei, iar un număr mai mic dă foc pneurilor, aruncă pietre și sticle explozibile. Israelienii răspund cu gaze lacrimogene și împușcături.

Potrivit medicilor palestinieni, în urma ciocnirilor au avut de suferit 33 de persoane, dintre care patru în urma gloanțelor.

95
Tagurile:
proteste, video, Israel, Fâșia Gaza
Tematic
Palestina ar fi gata să recunoască Israelul. Dar cu o condiție...
Palestina sugerează o soluție în problema Ierusalimului
Ultima oră: Palestina își recheamă ambasadorul din România
Palestina, parte a Convenției privind interzicerea armelor chimice

Загрузка...