John Bolton

Bolton: Prezența militarilor străini în Venezuela va fi tratată ca o amenințare

201
(reînnoit 16:40 29.03.2019)
SUA vor consideră drept o amenințare pentru pace și securitate orice desfășurare în Venezuela a unor militari din afara emisferei Vestice.

BUCUREȘTI, 29 mart – Sputnik. SUA vor trata drept o amenințare pentru pacea și securitatea în regiune desfășurarea în Venezuela a unor militari ai unor jucători din afara emisferei de Vest a globului, a declarat vineri consilierul Casei Albe pentru securitatea națională, John Bolton.

"Avertizăm cu seriozitate jucătorii externi din afara emisferei de Vest cu privire la desfășurarea unor active militare în Venezuela sau în oricare altă parte a acestei emisfere cu intenția de a demara sau extinde niște operațiuni militare. Vom trata aceste acțiuni drept o amenințate pentru pacea internațională și securitatea din regiune", se spune în declarația acestuia făcută publică de Casa Albă.

În afara de aceasta, Bolton a condamnat decizia autorităților din Venezuela de acceptare a „personalului militar și a armelor rusești”.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Rusiei, Dmitryi Peskov, fiind rugat să comenteze declarația președintelui SUA în legătură cu sosirea specialiștilor ruși în Venezuela și îndemnul acestuia adresat Rusiei de a părăsi republica, a menționat că SUA sunt prezente în mai multe puncte ale lumii, însă nimeni nu le indică unde  ar trebui și unde nu ar trebui să se afle, iar Rusia speră că îi va fi respectat dreptul la relații bilaterale. Purtătorul de cuvânt al președintelui a reamintit că Rusia a expediat în Venezuela specialiștii săi în cadrul contractelor încheiate în domeniul cooperării tehnico-militare și alte direcții.

Peskov a menționat că relațiile bilaterale ale Rusiei cu alte state nu trebuie să îngrijoreze alte țări, Moscova nu intervine în problemele interne ale Venezeuelei și speră că alte state vor urma aceeași cale.

201
Tagurile:
Rusia, SUA, Venezuela, John R. Bolton
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (135)
Tematic
Mogherini: Orice scenariu militar nu este acceptabil în cazul Venezuelei
Venezuela: Procurorii îl suspectează pe Guaido de sabotarea sistemului energetic
Opoziția a acaparat ambasada Venezuelei în SUA
Bolsonaro, dispus să-l ajute pe Trump în problema Venezuelei
Trump: Rusia să plece din Venezuela!
"Plecaţi mai întâi din Siria": Reacţia Moscovei la cererea lui Trump de a părăsi Venezuela
Putin, îngrijorat de declarațiile unor state despre Venezuela
Venezuela: Guaido refuză să dezvăluie de unde a luat bani pentru 90 de călătorii efectuate
Vaccin anti-COVID și Pașaport

UK: pașapoartele de vaccinare, transformate în cărţi naționale de identitate?

5
(reînnoit 16:47 21.06.2021)
Guvernul britanic a fost acuzat că intenţionează să implementeze în secret un program național de identificare, după ce a intrat în parteneriat cu o companie care a susținut transformarea pașapoartelor de vaccinare într-un document multifuncțional.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Entrust, o firmă IT care se declară a fi „lider global în [documente] de identitate, plăți și protecție a datelor”, a primit luna trecută un contract de la Departamentul de Sănătate și Asistență Socială din Marea Britanie pentru a lucra la sistemul de certificate de vaccinare Covid-19.

Companiei i s-au acordat 250.000 de lire sterline pentru a furniza servicii de cloud computing pentru sistemul guvernamental de certificare a statutului privind Covid, relatează iNews. Contractul urmează să expire în martie 2022, dar guvernul are opțiunea de a-l prelungi pentru încă un an.

Ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, a declarat luna trecută că dovada vaccinării va fi „necesară” pentru călătoriile internaționale și, în ultimele săptămâni, au apărut rapoarte care susțin că guvernul britanic ar putea cere documentul persoanelor care participă la evenimente sportive sau la alte adunări mari.

Judecând după poziția companiei Entrust cu privire la această chestiune, este posibil ca guvernul să aibă planuri și mai ambițioase privind certificatul digital. Într-o postare publicată în februarie pe site-ul companiei, Jann Markey, directorul de marketing al Entrust, a susținut că pașapoartele de vaccinare ar putea fi folosite ca o oportunitate de a lansa un card național de identitate ca parte a „infrastructurii noii normalităţi”.

„Să ne gândim la o strategie națională de identificare: cu infrastructura și investițiile necesare pentru a furniza un pașaport viabil de vaccinare, de ce nu am converti acest efort în [implementarea unui] program național de identificare a cetățenilor, care poate fi utilizat în mai multe scopuri, inclusiv în furnizarea sigură a serviciilor guvernamentale, securizarea călătoriilor transfrontaliere și documentația pentru [dovada] vaccinării”, se precizează pe blog, într-o postare care se referă la pașapoartele de vaccin în „lumea post-pandemică”.

În special, compania cu sediul în SUA a ajutat deja Albania, Ghana și Malaezia să implementeze sisteme naționale de identificare, potrivit iNews.

Întâlnirea șefului MAE al Rusiei , Serghei Lavrov cu mareșalul libian Khalifa
© Sputnik / Владимир Астапкович

Însă parteneriatul Entrust cu guvernul britanic a cauzat tragerea unor semnale de alarmă din partea organizațiilor pentru libertăți civile și din partea parlamentarilor.

Deputatul conservator David Davis, membru al grupului Covid Recovery împotriva lockdown-ului, a cerut explicații guvernului. Acesta a declarat pentru iNews că este „uimitor” faptul că Departamentul de Sănătate poate încheia contracte cu astfel de companii fără a obține mai întâi permisiunea din partea Parlamentului, adăugând că este deosebit de îngrijorător faptul că se poate acorda un contract unei firme care are „această atitudine sinistră cu privire la supravegherea cetățenilor”.

De asemenea, fostul lider conservator Sir Iain Duncan Smith şi-a exprimat aceeaşi nemulţumire, susținând că contractul este în contradicție cu „poziția declarată a guvernului” și ar trebui anulat.

După cum a spus şi Big Brother Watch, un grup care militează pentru protejarea confidențialităţii și a libertăților civile, contractul cu Entrust ar reprezenta o încercare a guvernului de a elibera cărți de identitate „pe uşa din dos”.

„Faptul că guvernul a încheiat un acord cu Entrust, o companie care plănuieşte în mod deschis tranziţia de la pașapoartele de vaccinare la cărțile de identitate digitale, evidenţiază că paşapoartele Covid reprezintă o amenințare serioasă la adresa libertăților noastre civile și a confidențialităţii”, a avertizat șeful de cercetări al organizaţiei, Jake Hurfurt, potrivit RT.

Un purtător de cuvânt al Departamentului de Sănătate a declarat că aplicația NHS utilizată pentru certificarea statutului de vaccinare nu va fi utilizată ca un sistem național de identificare, descriind programul ca un „mijloc simplu și sigur” pentru permiterea călătoriilor internaționale. Contactată de iNews, Entrust a refuzat să comenteze.

5
Tagurile:
Pașaport
Tematic
Consilierul pentru Securitate Națională al UK se află la Moscova
UK: Sute bărci ale migranților, abandonate în depozitul Dover
UK: “Liderii G7” își pasează găleata ”acțiunii climaterice” în timpul unui protest

Загрузка...
Молодые люди танцуют на дискотеке в одном из ночных клубов.

Franţa: Din ce dată se vor redeschide discotecile pentru participanţii cu permis sanitar

15
(reînnoit 16:47 21.06.2021)
Cluburile de noapte, închise din martie 2020, se vor putea redeschide în Franța pentru participanţii cu un permis sanitar, a anunțat luni ministrul francez responsabil pentru IMM-uri, Alain Griset.

BUCUREŞTI, 21 iun – Sputnik. Din 9 iulie se vor redeschide cluburile de noapte în Franţa, la care vor avea acces doar persoanele cu permis sanitar. Un grad de ocupare de 75% va trebui respectat în interiorul unităților, iar purtarea măștii nu va fi obligatorie, a precizat ministrul francez responsabil pentru IMM-uri, Alain Griset.

„Astăzi trecem la o nouă etapă [de relaxare]. Președintele [Republicii] a ales această zi, 21 iunie, pentru a anunţa redeschiderea cluburilor de noapte din data de 9 iulie, cu accesul rezervat celor care pot prezenta un permis sanitar”, a anunțat ministrul, citat de Sputnik France.

„Ideea este de a permite tinerilor și oamenilor în vârstă de a petrece în siguranță”, a adăugat acesta.

Guvernul a promis, de asemenea, că va continua să ofere sprijin financiar unităţilor „atâta timp cât sunt în vigoare măsuri sanitare restrictive”.

15
Tagurile:
Franța

Загрузка...