John Bolton

Bolton: Prezența militarilor străini în Venezuela va fi tratată ca o amenințare

196
(reînnoit 16:40 29.03.2019)
SUA vor consideră drept o amenințare pentru pace și securitate orice desfășurare în Venezuela a unor militari din afara emisferei Vestice.

BUCUREȘTI, 29 mart – Sputnik. SUA vor trata drept o amenințare pentru pacea și securitatea în regiune desfășurarea în Venezuela a unor militari ai unor jucători din afara emisferei de Vest a globului, a declarat vineri consilierul Casei Albe pentru securitatea națională, John Bolton.

"Avertizăm cu seriozitate jucătorii externi din afara emisferei de Vest cu privire la desfășurarea unor active militare în Venezuela sau în oricare altă parte a acestei emisfere cu intenția de a demara sau extinde niște operațiuni militare. Vom trata aceste acțiuni drept o amenințate pentru pacea internațională și securitatea din regiune", se spune în declarația acestuia făcută publică de Casa Albă.

În afara de aceasta, Bolton a condamnat decizia autorităților din Venezuela de acceptare a „personalului militar și a armelor rusești”.

Anterior, purtătorul de cuvânt al Rusiei, Dmitryi Peskov, fiind rugat să comenteze declarația președintelui SUA în legătură cu sosirea specialiștilor ruși în Venezuela și îndemnul acestuia adresat Rusiei de a părăsi republica, a menționat că SUA sunt prezente în mai multe puncte ale lumii, însă nimeni nu le indică unde  ar trebui și unde nu ar trebui să se afle, iar Rusia speră că îi va fi respectat dreptul la relații bilaterale. Purtătorul de cuvânt al președintelui a reamintit că Rusia a expediat în Venezuela specialiștii săi în cadrul contractelor încheiate în domeniul cooperării tehnico-militare și alte direcții.

Peskov a menționat că relațiile bilaterale ale Rusiei cu alte state nu trebuie să îngrijoreze alte țări, Moscova nu intervine în problemele interne ale Venezeuelei și speră că alte state vor urma aceeași cale.

196
Tagurile:
Rusia, SUA, Venezuela, John R. Bolton
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (131)
Tematic
Mogherini: Orice scenariu militar nu este acceptabil în cazul Venezuelei
Venezuela: Procurorii îl suspectează pe Guaido de sabotarea sistemului energetic
Opoziția a acaparat ambasada Venezuelei în SUA
Bolsonaro, dispus să-l ajute pe Trump în problema Venezuelei
Trump: Rusia să plece din Venezuela!
"Plecaţi mai întâi din Siria": Reacţia Moscovei la cererea lui Trump de a părăsi Venezuela
Putin, îngrijorat de declarațiile unor state despre Venezuela
Venezuela: Guaido refuză să dezvăluie de unde a luat bani pentru 90 de călătorii efectuate

Загрузка...