US army soldiers (File)

"Plecaţi mai întâi din Siria": Reacţia Moscovei la cererea lui Trump de a părăsi Venezuela

1131
(reînnoit 08:04 28.03.2019)
Washingtonul s-a enervat de sosirea trupelor rusești și a denunțat drept "provocare inutilă". Trump a avertizat Rusia că "toate opțiunile sunt deschise" când vine vorba de a scoate afară Rusia.

BUCUREŞTI, 28 mart - Sputnik. Administrația Trump ar trebui să își îndeplinească promisiunea de a scoate trupe din Siria, înainte de a le spune altora unde ar trebui sau nu ar trebui să fie, a răspuns Ministerul rus de Externe amenințării Washingtonului cu privire la Venezuela.

"Înainte de a avea un cuvânt de spus în ce priveşte interesele legitime ale altor națiuni, aș sfătui administrația americană să îndeplinească promisiunile pe care le-a oferit comunității internaționale", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, referindu-se la angajamentul președintelui SUA, Donald Trump, de a scoate trupele americane din Siria.

SUA se comportă ca un "cowboy în Louvre", subminând ordinea internațională cu "mișcările haotice și comportamentul imprevizibil", a spus Zaharova.

Donald Trump
© Sputnik / Сергей Гунеев

Ministerul rus de Externe a confirmat miercuri că două dintre avioanele sale militare au sosit în Venezuela în cadrul unui acord de cooperare militară din 2001, care nu necesită aprobarea suplimentară a Adunării Naționale a Venezuelei, preluată de opoziție și de președintele interimar auto-proclamat - Juan Guaido. Avioanele au transportat până la 100 de specialiști militari ruși și încărcături au aterizat în afara orașului Caracas, sâmbătă, provocând presupuneri sălbatice în mass-media.

Washingtonul s-a enervat de sosirea trupelor rusești și a denunțat drept "provocare inutilă". Trump a avertizat Rusia că "toate opțiunile sunt deschise" când vine vorba de a scoate afară Rusia. Amenințarea intervenției militare americane în Venezuela circulă deja d eluni de zile, de când Washingtonul a susținut pretenția lui Guaido la putere și a anunțat că a considerat că președintele ales Nicolas Maduro este "nelegitim".

În acelaşi timp, Trump promite să scoată trupele americane din Siria "foarte curând" timp de un an. Planurile de retragere au încetat și numai în decembrie anul trecut Casa Albă a anunțat că trupele au început să plece acasă. Totuși, ceea ce se aștepta să devină o retragere completă a unui număr de 2.000 de militari americani staționați în Siria, a fost revizuit până acum la o tragere la sorți. După numeroase speculații legate de dimensiunea contingentului de a rămâne în țara cuprinsă de război, Trump a confirmat săptămâna trecută că 400 de soldați americani vor rămâne în Siria - 200 în nord și 200 în zona Al-Tanf, o zonă de 55 km în sudul Siriei ocupată de SUA. Zona găzduiește o bază militară americană și infama tabără de refugiați Rukban.

Președintele rus Vladimir Putin a salutat decizia lui Trump de a retrage trupele americane, spunând luna trecută că speră că Washingtonul nu se va întoarce la intenția sa inițială.

1131
Tagurile:
Siria, Maria Zaharova, Vladimir Putin, Trump, SUA, Rusia, Venezuela
Тема:
Tentativa de lovitură de stat în Venezuela (135)
Cristian Diaconescu

Traseistul Diaconescu, propus lui Iohannis pentru șefia OSCE

56
(reînnoit 07:40 24.09.2020)
Un lobby care vizează repunerea în activitatea de prim rang un traseist politic de pe linia Năstase-Gabi Oprea-(Boc-MRU)-Băsescu, remarcat în ultimii ani prin evoluții isterice la emisiunile lui Rareș Bogdan

BUCUREȘTI, 24 sept – Sputnik. Mai multe publicații au anunțat că fostul ministru și consilier prezidențial Cristian Diaconescu va fi susținut de România pentru șefia OSCE.

Informația vine pe surse ”de la Bruxelles”, afirmă publicații din zona Rareș Bogdan. De fapt, din informațiile noastre, este vorba de un lobby în care controversatul fost realizator TV, actual europarlamentar, are un rol important.

Întrebare: are Rareș Bogdan are interesul sau misiunea de a-l susține pe controversatul Cristian Diaconescu?

Iată de ce îl numesc controversat.

Deși diplomat de carieră, cu școala făcută serios, pe vremea lui Ceaușescu, și cu practică pe vremea lui Adrian Năstase, Diaconescu s-a manifestat de la un moment dat extrem de ciudat, părăsind zona diplomatică și intrând în diverse combinații politico-guvernamentale – candidatură la Primăria Capitalei, ministru al Justiției și consilier al lui Traian Băsescu.

Aventura în politică a fost a fost în mare parte un eșec  - a intrat pe care frumoși în PSD (după PCR, evident), apoi a sărit în barca găurită a generalului Oprea, UNPR, apoi a marșat pe linia dubiosului M.R. Ungureanu, pentru a ajunge la creația Elenei Udrea și a Traian Băsescu. Paranteză: câți ”penali” am menționat până acum, vorba lui Iohannis? Dar ce mai contează!

În ultimi ani, Diaconescu s-a remarcat prin evoluții isterice la emisiunea lui Rareș Bogdan, situație penibilă pentru un diplomat cu cartea sa de vizită. Acolo, spectatorii au putut face diferența între prestația elevată, argumentată, a lui Dan Dungaciu sau Octavian Hoandră - și ieșirile bizare, suspecte psihic, ale lui Cristian Diaconescu. Fostul lider PSD este un vehement acuzator al 10 august și al PSD în general.

Așa cum precizam, informația a venit pe surse apropiate lui Rareș Bogdan, dar ulterior a fost confirmată și de G4Media.ro ”pe surse politice”. Deci, o sursă mult mai calificată, ceea ce înseamnă că lobby-ul are ambiții mari.

Informație este susținută și de experiența lui Diaconescu în relația cu OSCE: între 1990 - 1993 diplomat în Delegația/Misiunea Permanentă a României la OSCE, 1993-1995 coordonator al secției de cooperare în domeniul politico-militar al OSCE din MAE, 1995-1996 adjunct al șefului misiunii pentru domeniile politico-militar și de securitate ale OSCE, 1996-1997 diplomat în Direcția OSCE din MAE, 1997-1998 director al Direcției OSCE din MAE.

Deci, o experiență de mai demult, dar vastă. Deocamdată nu există confirmări oficiale.

G4Media arată că, pentru această funcție, contracandidata lui Cristian Diaconescu este Helga Maria Schmid (Germania), actualul secretar general al Serviciului European de Acțiune Externă din cadrul Comisiei Europene.

56
Tagurile:
OSCE, Cristian Diaconescu

Загрузка...
Скопление Столпы Творения, 1995. NASA

Inedit: Simfonia stelelor, interpretată de telescoapele NASA

55
(reînnoit 18:28 23.09.2020)
NASA a preluat datele digitale de la telescoapele care observă centrul galactic al Căii Lactee și a creat o simfonie celestă. Rezultatul este uimitor.

BUCUREŞTI, 23 sept – Sputnik. NASA preia regulat date digitale de la telescoapele îndepărtate și le transformă în imagini uluitoare. Aceste imagini sunt compuse din diferite lungimi de undă de lumină și radiații pe care ochiul uman nu le poate vedea.

Într-un efort de a se autodepăși, cercetătorii NASA au dus lucrurile la nivelul următor și au „sonificat” stelele, utilizând aceleași date digitale ale telescoapelor pentru a crea concerte cosmice scurte, potrivit RT. 

Sonificarea este procesul prin care datele, sub forma unui cod binar sau o serie de unități și zerouri, sunt traduse în sunete în loc de imagini.

Pentru a contextualiza informațiile, NASA a creat aceste delicii audiovizuale, în care tonul și volumul sunt controlate de poziția și intensitatea stelelor din imaginile din centrul galactic.

Stelelor și luminilor individuale li se atribuie note individuale, în timp ce norii de gaz și praf produc sunete atmosferice, care evoluează pe măsură ce piesa progresează de-a lungul imaginilor, de la stânga la dreapta.

Piesa se încheie atunci când lovește gaura neagră de patru milioane de mase solare Sagetator A. Piesa audio scurtă acoperă o regiune a galaxiei noastre care are o distanță de aproximativ 400 de ani lumină.

Spectacolul galactic, care are loc la aproximativ 26.000 de ani lumină distanţă de Pământ, este compus din „spectacole” ale telescopului spațial Hubble, telescopului spațial Spitzer și Observatorului cu raze X Chandra al NASA.

Fiecare telescop cântă propriul său „instrument”, după „partitura” datelor pe care le colectează.

Hubble „interpretează” regiunile energetice ale galaxiei, unde se nasc stelele, prin corzi delicate pizzicato.

Spitzer „cântă” spectrul infraroşu eteric, dând „glas” norilor strălucitori de praf.

Nu în ultimul rând, Chandra „cântă” feericele raze X provenind din gazul ultraîncălzit rezultat din exploziile supernova.

De asemenea, NASA a produs versiuni sonificate ale rămășițelor exploziei supernovei Cassiopeia A și ale imaginii renumite „Pilonii creației”.

55
Tagurile:
NASA
Tematic
NASA avertizează: apropierea de Pământ a unui asteroid de mărimea unui teren de fotbal
Alertă NASA: Doi asteroizi Apollo vor „vizita” Pământul în decembrie
Imagini inedite NASA - cometă care nu face parte din sistemul nostru solar

Загрузка...