Brexit

Post-Brexit: cetăţenii europeni din UK, pe punctul de a-şi pierde drepturile - avertisment

3664
(reînnoit 17:10 26.03.2019)
Viitorul cetățenilor europeni care trăiesc în Regatul Unit depinde în mare măsură de Ministerul de Interne și de decizia acestuia de a abroga legea privind libera circulație în Marea Britanie prin amendamente aduse legislației primare și secundare.

BUCUREŞTI, 26 mart – Sputnik, Doina Crainic. Acest scenariu ar putea determina dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană cu sau fără un acord.

Comisia mixtă cu privire la drepturile omului din Marea Britanie (JCHR) a emis un raport în care avertizează că, în urma acțiunilor guvernului, cetăţenii europeni care locuiesc în Marea Britanie ar putea să-și piardă drepturile la libera circulație, la locuință și la securitate socială, în baza prevederilor Legii imigrației

Dacă va fi adoptat, Proiectul de Lege 2017-19 privind Coordonarea în materie de Imigrație și Securitate socială (referitor la retragerea din UE), îi va aduce pe cetățenii europeni care trăiesc în Marea Britanie sub incidenţa legislației interne privind imigrația. Sistemul de imigraţie post-Brexit va fi pus în aplicare prin Normele privind imigrația, elaborat de secretarul de stat pentru Ministerul de Interne, în temeiul secțiunii 3 din Legea privind imigrația din 1971.

Proiectul de lege urmează să treacă prin stadiul de dezbatere si printr-o a treia lectură la o dată care urmează să fie anunțată. Modificările se pot face în stadiul de dezbatere și se iau în considerare de către președinte.

JCHR subliniază că „asigurarea drepturilor cetățenilor depinde, prin urmare, de măsurile luate de miniștri” și propune amendamente la proiectul de lege privind imigrația, pentru a evita menţinerea cetățenilor europeni din Regatul Unit într-o stare de incertitudine, potrivit Sputnik Internaţional

„Când vine vorba de drepturi, faptul de a promite că totul va fi rezolvat în viitor nu este suficient, trebuie să existe o garanție, motiv pentru care Comisia a reintrodus garantarea drepturilor în textul proiectului de lege”, a declarat Harriet Harman, Președintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Parlamentul Marii Britanii.

Partidul Liberal Democrat a declarat că menţinerea incertitudinilor privind drepturile cetățenilor europeni din Marea Britanie reprezintă „un haos absolut”. Totuşi, este de datoria deputaților din Parlament, inclusiv a deputaților liberali democraţi, să propună amendamente favorabile cetăţenilor europeni la proiectul de lege privind imigrația și să lupte pentru includerea acestora în legislație.

Cetățenii europeni care locuiesc în Regatul Unit au fost invitați de guvern să solicite obţinerea statutului permanent sau temporar pentru a-și asigura statutul post-Brexit. Termenul-limită de depunere a cererilor este 30 iunie 2021.

Ministerul britanic de Interne a anunțat la sfârșitul lunii ianuarie că, în cazul unei ieşiri fără acord, cetățenii europeni vor putea intra în Regatul Unit pentru a vizita, a lucra sau a studia după 29 martie 2019. Pentru șederi mai lungi de trei luni, vor avea nevoie să obţină o permisiune de şedere temporară.

3664
Tagurile:
Brexit, Avertisment, Drepturi, cetățeni UE, UK
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Brexit - Important pentru români: Se va mai putea călători doar cu buletinul în UK?
Românii din UK. Surpriză: ce s-a întâmplat cu sentimentele anti-imigraţie ale britanicilor
Românii din UK: Extinderea articolului 50, „dezastruos pentru viitorul Regatului Unit”
Brexit: Ce se va întâmpla cu românii din UK - Sectoarele cu nevoie şi mai mare de angajaţi
Brexit: Reacţia României după respingerea Acordului - ce se întâmplă cu românii din UK
Brexit fără acord: măsuri urgente pentru a proteja UK. Modificări în tarife
Brexit: Bruxelles-ul respinge amânarea ieşirii UK din UE. May are două opţiuni

Premierul și șase miniștri, cercetați penal pentru felul în care au gestionat pandemia

68
Procuratura Romei a deschis o anchetă pe numele premierului Italiei şi a câtorva miniştri în urma plângerilor depuse de unele asociaţii, cetăţeni şi avocaţi cu privire la felul în care autoritățile au gestionat criza coronavirusului.

BRUXELLES, 14 aug - Sputnik. Situație inedită în Italia, unde societatea civilă acuză Guvernul că a impus măsurile sanitare cu întârziere, ceea ce ar fi cauzat peste 35.000 de victime.

Comitetul Victimelor de Covid19 din Bergamo împreună cu un fost militar a descoperit că protocoalele epidemiologice ale Italiei nu au mai fost actualizate din 2006.

Ca urmare, Cabinetul de Miniştri în frunte cu premierul Giuseppe Conte a primit, ieri, înştiinţarea că va fi anchetat cu privire la felul cum a gestionat criza sanitară în ultimele luni.

Procuratura Romei, la sesizarea victimelor pandemiei şi avocaţilor acestora, va audia depoziţiile demnitarilor italieni în această cauză în care societatea civilă acuză autorităţile că au întârziat închiderea zonelor roşii pentru a preveni răspândirea virusului. Cu aceleași acuzații a venit şi Comitetul victimelor Covid19 "Noi Denunciamo" la Tribunalul din Bergamo, cel mai afectat oraş al pandemiei.

Mai mult, ajutat de fostul general Pier Paolo Lunelli, expert NATO în războiul bacteorologice, comitetul va prezenta un raport care demonstrează că ultimul protocol epidemiologic al Italiei datează din 2006, ceea ce se poate transforma într-un al cap de acuzare împotriva Executivului.

Asociaţia reprezintă 250 de familii ale victimelor de Covid19 din Bergamo, iar mărturiile lor au ajuns la Tribunalul din Bergamo.

Stefano Fusco, preşedintele Comitetului "Noi Denunciamo" din Bergamo, spune că măsurile înmpotriva răspândirii epidemiei trebuiau aplicate din ianuarie.

Va fi un proces care va atrage atenția mass-media și care va stabili un nou precedent.

Anchetă similară în Franța

O situație similară are loc și în Franța, unde o anchetă judiciară cu privire la gestionarea crizei COVID-19 va fi declanşată împotriva fostului premier Edouard Philippe şi foştilor miniştri ai sănătăţii Olivier Veran şi Agnes Buzyn.

90 de plângeri au fost primite de Curtea de Justiţie a Republicii (CJR), competentă pentru judecarea membrilor guvernului pentru exercitarea funcţiei lor, iar 53 dintre ele au fost examinate şi 9 au fost admise.

Cele 9 plângeri reţinute au fost reunite pentru a sesiza comisia de instrucţie într-un singur cap de acuzare, “abţinere de la combaterea unei calamităţi”, împotriva lui Philippe, Buzyn şi Veran, potrivit unui comunicat transmis în luna iulie de procurorul general.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>>
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

68
Tagurile:
Pandemie, Miniștri, Premier
Tematic
Cum ajung moldovenii ilegal în Italia: granița de Est e șvaițer - acuze la adresa României
Italia, în pericol! Migranții fug din centrele de carantină
Românii din Italia: Senatul italian a decis – până când va fi prelungită starea de urgenţă
Atac la Salvini pentru că a oprit imigranții să intre în Italia
Italia, nevoie disperată de 100.000 de muncitori români sezonieri - „Plătim testele”

Загрузка...
Ofițeri FBI

Ultima oră: Celebru INTERLOP, extrădat din România în SUA

123
(reînnoit 11:00 14.08.2020)
Una dintre cele mai remarcabile figuri ale lumii interlope – cu activități infracționale pe continentul american – a fost extrădat la cererea autorităților SUA

BUCUREȘTI, 14 aug – Sputnik. Acum puțin timp, ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat ”extrădarea a doi cetățeni capturați în România de forțele speciale ale Ministerului Afacerilor Interne, care au comis infracțiuni internaționale”.

”Este vorba despre un cetățean din vârful unei rețele de trafic de persoane, în România, Mexic și Statelele Unite ale Americii”, a explicat Vela, precizând că extrădarea vine după o decizie a Curții de Apel Craiova.

Această operațiune are loc în colaborare cu Ministerul de Interne, Interpol și tot ce înseamnă cooperare polițienească internațională, a arătat ministru, precizând că ”oficialii din Statele Unite ale Americii au venit pentru a-i prelua pe cei doi cetățeni care au comis infracțiuni”.

Este vorba de Florian Tudor, celebru în lumea interlopă sub numele de ”Rechinul”, originar din Craiova și stabilit în Mexic, la Cancun.

Procurorii DIICOT și agenții FBI a spun că Tudor controlează o firmă care se ocupa de montarea şi întreţinerea bancomatelor în Cancun şi Playa del Carmen, zone frecventate în fiecare an de milioane de turişti.

”Pe aceste bancomate, spun anchetatorii, „Rechinul” ar fi montat dispozitive de clonare a cardurilor, furând astfel sume uriaşe”, transmite ProTV. „Cu o parte din banii obţinuţi, spun surse din anchetă, „Rechinul” a construit pe o plajă din Cancun două blocuri de câte 28 de etaje fiecare, iar în Brazilia ar fi cumpărat terenuri care valorează câteva zeci de milioane de dolari”.

Sursa citată precizează că ”Rechinul” a ridicat ”două clădiri de locuinţe şi în Craiova şi urma să construiască, aici, şi un hotel”.

”Gruparea a racolat din România mai mulţi specialişti în electronică şi tinichigerie care au ajutat la construirea dispozitivelor folosirea la copierea cardurilor, spun procurorii DIICOT”, consemnează ProTV

Mai mult, reţeaua ar avea şi o ”divizie formată din români violenţi”, care asigura ”protecţia afacerii ilegale faţă de alte grupări de crimă organizată din Mexic”.

ProTv arată că există informaţii că ”Rechinul” ar avea 3 neveste, ”una din acestea fiind rudă cu un mexican care ar avea legături cu celebrul cartel de droguri de la Sinaloa, condus de „El Chapo” până în 2016, iar ulterior de fii şi locotenentul acestuia, „El Mayo””.

Revenind la ministrul Vela, acesta sesizează corect: „Infracționalitatea nu este doar în România, ci la nivel internațional”, precizând că ”MAI ia cu serios această problemă, în sensul că actualul Guvern a dat o prioritate pentru noi”. Să vedem…

Oricum, în cazul de față e vorba de un personaj puternic, nu de ”clanuri„ care de taie la barbut. Greu de înțeles cum își desfășura acesta activitatea în zona puternicelor servicii de informații americane, care activează și în Mexic. De fapt, poate nu e așa de greu de înțeles, decât că aceste „Tony Montana” român a crezut că ”lumea e a lui” și a uitat că are și el stăpâni.

Fii la curent cu toate știrile din Moldova și din lume! Abonează-te la canalul nostru din Telegram >>> 
Privește Video și ascultă Radio Sputnik Moldova

123

Загрузка...