British lawmakers in the Houses of Parliament

Parlamentarii UK au votat preluarea controlul asupra Brexit prin "voturi indicative"

607
Deputații britanici au votat luni pentru eliminarea controlului prim-ministrului britanic Theresa May asupra Brexit pentru o zi în încercarea de a găsi o cale la impasul divorțului cu UE pe care o majoritate în parlament ar putea să o sprijine.

BUCUREŞTI, 26 mart -Sputnik. Amendamentul A a fost propus de un grup de deputați, condus de Oliver Letwin, membru al Partidului Conservator al Theresei May. Acesta a fost semnat de mai mult de 120 de parlamentari şi încearcă să schimbe regulile parlamentului la 27 martie, pentru a acorda timp parlamentarilor de a dezbate și de a vota asupra unor căi alternative pe Brexit, un proces numit adesea drept "voturi indicative".

Parlamentul a susținut amendamentul, cu 329-302, pentru a acorda timp "voturilor indicative" cu privire la punctele mai sensibile ale Acordului Brexit. 

Modificarea F prevede că, dacă Marea Britanie vine în termen de șapte zile calendaristice de la părăsirea UE fără un acord, guvernul trebuie să ceară parlamentului să aprobe o ieșire fără acord sau să caute o altă amânare a Brexit pentru a preveni acest rezultat și să acorde Parlamentului timp pentru a stabili o cale diferită de urmat.

Amendamentul D a fost prezentat de către liderul opoziţiei laburiste, Jeremy Corbyn, și solicită guvernului să ofere parlamentului timp pentru ca deputații să găsească o majoritate pentru o abordare diferită față de Brexit, menționând că propunerile alternative includ organizarea unui al doilea referendum Brexit sau căutarea unei uniuni vamale cu UE. Cu toate acestea, acest amendament a fost retras înainte de votare, potrivit Reuters, citat de sputniknews.com.

Potrivit sursei citate, deputații britanici ar trebui să voteze miercuri o serie de opțiuni Brexit, dând Parlamentului posibilitatea de a stabili dacă poate ajunge la un acord cu privire la legături mai strânse cu Bruxelles-ul și apoi să încerce să împingă guvernul în această direcție.

Această mișcare a subliniat, în mod evident, în ce măsură Theresa May și-a pierdut autoritatea, deși a spus că guvernul nu va fi legat de rezultatele așa-ziselor voturi indicative miercuri.

Discuțiile UK-UE pe Brexit se află într-un impas, în timp ce parlamentul britanic a refuzat să susțină acordul negociat de către May. Uniunea Europeană a fost de acord să acorde Regatului Unit o prelungire a datei inițiale de ieşire din 29 martie. Regatul Unit are acum termen până în 22 mai dacă parlamentul său va accepta Acordul de retragere săptămâna viitoare și până la 12 aprilie, dacă nu. În același timp, Uniunea Europeană a indicat că nu va redeschide negocierile privind Acordul.

607
Tagurile:
Parlament, vot, Theresa May, Brexit
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (675)
Tematic
Ştirea nopţii: EU27 au votat în unanimitate extinderea Brexit, mingea e în terenul Londrei
Forțele Armate din Marea Britanie activează Bunker, pregătiri pentru No-Deal Brexit
Brexit: Guvernul britanic oferă 7 opțiuni deputaților, inclusiv al doilea referendum
Brexit: Conservatorii cer demisia Theresei May
Proteste în Minsk

Proteste în Belarus: au fost reținuți zeci de demonstranți

38
Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul demonstrațiilor împotriva lui Lukașenko în Minsk.

BUCUREȘTI, 26 sep – Sputnik. Câteva zeci de persoane au fost reținute în timpul manifestațiilor neautorizate în Minsk din această sâmbătă, informează RIA Novosti, citând forțele de ordine din capitala Belarusului.

“Au fost reținute câteva zeci de persoane pentru contravenții administrative”, a declarat serviciul de presă al direcției generale a afacerilor interne a comitetului executiv orășenesc din Minsk.

Sâmbătă la Minsk a avut loc o nouă acțiune de protest a femeilor.

Acțiunile de protest în mai multe localități din Belarus s-au declanșat după alegerile prezidențiale din 9 august 2020, în care victoria a obținut-o actualul șef al statului, Aleksandr Lukașenko.

38
Tagurile:
Proteste, Minsk, Belarus
Тема:
Proteste în Belarus
Tematic
Borrell: Rusia poate contribui la un dialog intern în Belarus
Tu -160 rusești au zburat de-a lungul frontierelor Belarusului cu NATO
Bombardierele rusești au zburat de-a lungul frontiere vestice a Belarusului
UE și SUA: Polonia să se descurce singură cu Belarusul

Загрузка...
Proteste  feministe în Madrid, 8 martie 2019

Proteste violente la Madrid împotriva restricțiilor din periferie

83
(reînnoit 10:44 26.09.2020)
În capitala Spaniei au aavut loc proteste violente împotriva restricțiilor impuse din cauza pandemiei, acestea fiind impuse doar la periferie, în timp ce cartierele bogate au fost scutite.

BRUXELLES, 26 sept - Sputnik. Un protest spontan a avut loc la Madrid împotriva restricțiilor dure impuse din cauza coronavirusului, iar ca urmare a manifestației, șase persoane au fost rănite şi patru au fost arestate. Poliţia spaniolă a intervenit în forţă după ce agenţii au fost provocaţi de manifestanţi, nemulţumiţi de restricţiile sanitare din Madrid.

Protestatarii au blocat o stradă din apropierea parlamentului regiunii, iar agenţii de ordine publică au ripostat imediat după ce unul dintre ei a fost lovit de un manifestant.

Protestul a izbucnit pentru că locuitorii din cartierele de la periferia Madridului se consideră discriminaţi de carantina impusă de guvernul regiunii, care a extins izolarea în 45 de zone.

Mulţi dintre ei cer să fie aplicate măsuri sanitare şi în cartierele înstărite ale capitalei, care depăşesc pragul de 1.000 de cazuri la o sută de mii de locuitori.

Comunitatea Madrid este regiunea spaniolă cu cel mai intens focar de COVID-19 şi a înregistrat peste 48.000 de cazuri în ultimele 14 zile.

83
Tagurile:
Proteste, Madrid
Tematic
Lukașenko a spus de ce a apărut cu o armă la Palatul Prezidențial în timpul protestelor
Protestul părinților în Piața Victoriei - VIDEO
VIDEO Tel Aviv: Proteste împotriva măsurilor de carantină

Загрузка...