Donald Trump

Trump, despre Înălțimile Golan: gândesc de mult timp la asta...

103
(reînnoit 13:55 22.03.2019)
Trump a declarat că s-a gândit mult la recunoașterea Înălțimilor Golan drept teritoriu suveran al Israelului, iar această decizie nu este legată de alegerile parlamentare din Israel.

BUCUREȘTI, 22 mart – Sputnik. Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că se gândește de mai mult timp la recunoașterea Înălțimile Golan drept teritoriu al Israelului.

„M-am gândesc de mai mult timp să fac acest lucru, a fost o decizie grea pentru toți președinții SUA, însă niciunul nu a făcut-o”, a spus Trump, într-un interviu oferit FOX Business, fiind întrebat de ce a decis anume acum să facă o astfel de declarație.

Joi, Trump a scris pe Twitter că ar fi timpul ca SUA să recunoască suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan. Potrivit lui, a venit timpul pentru un astfel de pas în interesele securității Israelului și a regiunii în ansamblu.

Săptămâna viitoare, prim-ministrul Israelului, Benjamin Netaniahu, urmează să efectueze o vizită în SUA, iar în aprilie ar urma să aibă loc alegeri parlamentare în Israel.

Fiind întrebat dacă această declarație este legată de campania electorală, președintele american a subliniat că afirmațiile lui nu sunt legate de problema realegerii lui Netaniahu în funcția de prim-ministru.

Până în 1967, Înălțimile Golan erau în componența Siriei. În urma războiului de șase zile, trupele israeliene au ocupat acest teritoriu. În timpul conflictului arabo-israelian, țările Organizației Tratatului de la Varșovia au livrat armament și tehnică militară Siriei și Egiptului. În urma Războiul de Iom Kipur (1973) părțile au încheiat un armistițiu. În 1974 în zona Înălțimilor Golan au apărut unitățile de menținere a păcii ale ONU.

103
Tagurile:
Siria, Israel, SUA, Golan, Donald Trump
Тема:
SUA au recunoscut suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan (11)
Tematic
„Un conflict între Iran, Israel și alte țări din regiune este posibil”
Ultima oră: Declarația lui Trump care aruncă lumea în aer
SUA ar putea recunoaște Înălțimile Golan drept teritoriu suveran al Israelului
Reacții de la Moscova la declarația lui Trump: Rusia nu va recunoaște niciodată!
Siria, „hotărâtă” să recupereze, „prin toate mijloacele disponibile”, Înălţimile Golan
Moscova: Declarațiile lui Trump despre Înălțimile Golan sunt iresponsabile

Загрузка...