Sediul Ministerului Afacerilor Externe din Moscova

Moscova: Declarațiile lui Trump despre Înălțimile Golan sunt iresponsabile

210
(reînnoit 13:06 22.03.2019)
Declarația lui Trump despre recunoașterea suveranității Israelului asupra Înălțimilor Golan sunt iresponsabile, consideră purtătorul de cuvânt al MAE de la Moscova.

BUCUREȘTI, 22 mart – Sputnik. Moscova consideră că declarația președintelui SUA, Donald Trump, despre Înălțimile Golan este iresponsabilă și ar putea avea consecințe negative pentru Orientul Apropiat, destabilizând situația, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe al Rusiei, Maria Zaharova.

“Din păcate, da”, a spus Zaharova la postul de televiziune Rossia 24, fiind întrebată dacă acest lucru poate agrava conflictul din Orientul Apropiat.

„Astfel de declarații, și nu doar aceasta, o multitudine de declarații făcute, în opinia noastră, sunt iresponsabile, ar putea avea o influență negativă. Într-adevăr, acestea ar putea să contribuie la o mai mare destabilizare în regiune”, consideră reprezentantul MAE.

Sarcina principală a comunității internaționale, potrivit Zaharova este “readucerea în regiune a stabilității și pornirea pe un făgal solid care duce spre pace, nu invers, spre declanșarea unor noi războaie sau o continuare a agravării conflictelor existente”.

210
Tagurile:
Golan, Israel, Donald Trump, Maria Zaharova, SUA
Тема:
SUA au recunoscut suveranitatea Israelului asupra Înălțimilor Golan (11)
Tematic
SUA ar putea recunoaște Înălțimile Golan drept teritoriu suveran al Israelului
Reacții de la Moscova la declarația lui Trump: Rusia nu va recunoaște niciodată!
Ultima oră: Declarația lui Trump care aruncă lumea în aer
Siria, „hotărâtă” să recupereze, „prin toate mijloacele disponibile”, Înălţimile Golan

Загрузка...