French President Emmanuel Macron (L) escorts Britain's Prime Minister Theresa May as they arrive to speak to the press at the Elysee Palace in Paris, France, June 13, 2017

Se încurcă lucrurile. Macron amenință Marea Britanie cu Brexit fără acord

1833
Premierul britanic Theresa May a sosit la Bruxelles pentru un summit UE, spunând că „speră sincer” că Marea Britanie va părăsi UE cu un acord. Ea va încerca să le convingă şi pe celelalte 27 de țări din bloc să accepte amânarea Brexit după 29 martie.

BUCUREŞTI, 21 mart – Sputnik, Doina Crainic. Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Marea Britanie va trebui să părăsească Uniunea Europeană fără un acord dacă parlamentarii britanici vor respinge din nou, săptămâna viitoare, acordul de retragere.

„În cazul unui vot negativ, atunci ne vom îndrepta spre [un Brexit] fără acord. Cu toţii ştim aceasta. Şi este esențial să fim clari în aceste zile și momente”, a declarat Macron joi, la sosirea sa la summitul de la Bruxelles.

„Trebuie să fim clari, pentru noi înșine, pentru prietenii noștri britanici și pentru poporul nostru. În primul rând, am negociat acordul de retragere timp de doi ani. Nu poate fi renegociat. În al doilea rând, în cazul unui alt vot negativ în Marea Britanie, ne vom îndrepta spre o ieşire fără acord. Toată lumea știe asta”, a adăugat Macron, potrivit Sputnik Internaţional.

Miercuri, 20 martie, May a susţinut un discurs în care a părut să excludă posibilitatea ca Marea Britanie să părăsească UE pe 29 martie. A plecat la Bruxelles, în încercarea disperată de a-i convinge pe ceilalți lideri europeni să accepte o scurtă amânare. Dar comentariile lui Macron arată că va întâmpina dificultăţi să convingă blocul.

Joi după-amiază, May urmează să ţină un discurs scurt în faţa celorlalți 27 de lideri, iar apoi aceştia vor hotărî dacă îi vor accepta solicitarea pentru o prelungire.

1833
Tagurile:
Brexit, Theresa May, Emmanuel Macron
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (528)
Tematic
Macron a refuzat participarea la o conferință comună cu Merkel
Macron nu va merge la Conferința de la München: ar fi din cauza Nord Stream-2?
Oficial: Londra a cerut Bruxellesului amânarea datei Brexit
Noi violențe la Paris - eșec total pentru Macron! (VIDEO)
Brexit, Theresa May: Marea Britanie nu va părăsi UE pe 29 martie
Brexit: Bruxelles-ul respinge amânarea ieşirii UK din UE. May are două opţiuni
UE a ajuns la un consens cu privire la cererea Theresei May de amânare a Brexit
Merkel stabilește o condiţie pentru ca UE să aprobe amânarea Brexit

Загрузка...