Viktor Orban

PPE a suspendat calitatea de membru a Fidesz-ului lui Orban

422
Biroul Permanent al PPE a decis suspendarea calității de membru al partidului Fidesz, condus de Viktor Orban.

BUCUREȘTI, 20 mart - Sputnik. Biroul Permanent al Partidului Popular European (PPE) a decis astăzi la Bruxelles suspendarea calității de membru al partidului Fidesz din Ungaria, condus de Viktor Orban. În favoarea acestei măsuri au votat 190 de reprezentanți ai partidelor-membre, iar împotriva - 3.

"Fidesz va fi suspendat cu efect imediat și până la o nouă notificare după votul de astăzi al membrilor PPE (190 de voturi pentru, 3 împotrivă). Suspendarea implică: lipsa participării la o întâlnire a unei părți; niciun drept de vot; nici un drept de a propune candidați pentru funcții", a precizat pe Twitter președintele PPE, Joseph Daul.

Mai devreme, șeful oficiului premierului Orban, Gergely Gulyas, declarase că Fidesz va părăsi grupul popularilor europeni în cazul în care îi va fi suspendată calitatea de membru.

Pentru suspendarea calității de membru al partidului lui Orban, în baza articolului 9 al statutului PPE, s-a pronunțat candidatul popularilor pentru funcția de președinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, fiind susținut de liderul Uniunii Creștin-Democrate din Germania (CDU), Annegret Kramp-Karrenbauer, și liderul Partidului Popular din Austria (ÖVP), cancelarul Sebastian Kurz.

“Astăzi a fost luată o decizie clară de suspendare a calității de membru a partidului Fidesz. Au fost niște discuții complicate, dar necesare. Decizia finală legată de calitatea de membru a acestui partid va fi luată la nivelul unui comisiei de evaluare, care va fi creată de PPE în acest scop”, a declarat jurnaliștilor Manfred Weber.

Lansarea excluderii sau suspendării calității de membru PPE a partidului Fidesz a fost solicitată oficial de 12 partide naționale, care fac parte din familia popularilor europeni. Motivul nemulțumirii liderilor PPE a provocat campania declanșată de guvernul Ungariei împotriva politicii migraționiste a Comisiei Europene, conduse de Jean-Claude Juncker, un reprezentat al popularilor europeni. 

Primul ministru maghiar a acuzat în mod repetat miliardarul George Soros de promovarea imigrației în masă pentru a submina țările europene, adoptând și un set de legi care restricționează activitatea ONG-urilor finanțate de filantropul american.

Anterior, Viktor Orban a declarat că membrii care solicită excluderea lui sunt niște "idioți utili" pentru că de pe urma plecării Fidesz vor beneficia oponenții de stânga a PPE.

Între timp, premierul ungar susține o conferință de presă la Bruxelles împreună cu vicepreședintele PPE, Jozsef Szajer, și cu șeful oficiului prim-ministrului, Gergely Gulyas.

422
Tagurile:
PPE, FIDESZ, Viktor Orban
Tematic
SURSE: Klaus Iohannis a refuzat-o pe Maia Sandu la Congresul PPE
PPE, acuzat în România de “bolșevism” și „trădarea valorilor morale”
Juncker a cerut excluderea partidului lui Orban din PPE
Juncker, atac la Viktor Orban: Fidesz trebuie să părăsească PPE
Viktor Orban, declarație incendiară – reacție de la București despre excluderea sa din PPE
O rușine - PPE a lansat la București democrația anti-populară, impusă cu forța!
Astăzi: Partidul lui Orban, pe cale să fie suspendat sau să iasă din PPE
PPE a suspendat calitatea de membru a Fidesz-ului lui Orban

Загрузка...