Brexit

Brexit: Bruxelles-ul respinge amânarea ieşirii UK din UE. May are două opţiuni

3924
Potrivit unui document intern al UE, Bruxelles-ul respinge propunerea Theresei May de a se amâna până la 30 iunie ieşirea Marii Britanii, iar premierul britanic va avea două opţiuni.

BUCUREŞTI, 20 mart – Sputnik, Doina Crainic. La reuniunea săptămânală a comisarilor europeni, care a avut loc miercuri, Comisia Europeană a analizat o notă privind procesul Brexit în care oficialii au scris că liderii UE care se vor întâlni cu Theresa May la Consiliul European de joi şi vineri vor prezenta o opţiune „binară”: o amânare scurtă a Brexitului, de la 29 martie la 23 mai, sau o amânare pe termen mai lung, până cel puţin la sfârşitul acestui an, Marea Britanie fiind obligată să organizeze alegeri pe 23 mai pentru Parlamentul European.

„O amânare oferită Marii Britanii ar trebui fie să aibă ca termen 23 mai 2019, fie să cuprindă un termen mai lung şi să impună alegeri europene. Aceasta este singura cale pentru a proteja funcţionarea instituţiilor UE şi abilitatea lor de a lua decizii”, se menţionează în document, citat de Agerpres

În notă se mai precizează că orice altă opinie (ca de exemplu amânarea Brexit până la 30 iunie 2019) ar antrena grave riscuri juridice şi politice pentru UE şi ar aduce în UE 27 unele dintre incertitudinile actuale legate de procesul Brexit.

3924
Тема:
Brexit. Marea Britanie a ieșit din UE (562)
Tematic
Românii din Marea Britanie post-Brexit: 3000 de noi locuri de muncă în acest sector
Brexit: un al treilea vot, blocat în Parlament. Acordul, fundamental schimbat
Românii din Marea Britanie: Cu cât se amână Brexit - 5 lucruri ce trebuie ştiute
Guvernul României, Brexit: drepturile sunt garantate, respectând principiul reciprocității

Загрузка...